Vyhledej kam s dětmi

Kde strávit s dětmi netradičního Mikuláše? My vám poradíme.

Je tu druhý adventní víkend a s ním i oslava sv. Mikuláše. Pokud ještě pořád nevíte, kam s dětmi na mikulášskou nadílku nebo si prostě chcete zpříjemnit víkend, určitě vám pomůžou naše tipy. Vybrali jsme pro vás jedenáct míst, kde můžete strávit Mikuláše netradičně. Co se třeba projet parním vlakem, zavítat do prostředí pohádek a kostýmů, nebo spojit nadílku s krásným výhledem na Vyšehradě. Mikuláše můžete prožít i v zoologické zahradě, ve skalách nebo na zámku. Stačí si jenom vybrat. 

 

Mikulášské parní jízdy a Čertohráček na Smíchovském nádraží

Na Smíchovském nádraží se toho bude o víkendu dít opravdu hodně. Kromě jízd Mikulášského parního vlaku, vyjede třeba i Mikulášský Čertohráček s Mikulášem, andělem a čertem. V sobotu večer doveze děti na speciální mikulášský ohňostroj a to není rozhodně všechno. Program je opravdu nabitý. Stačí si jenom vybrat a vyrazit.

 

Mikuláš, čert a anděl na Vyšehradě

V sobotu si můžete udělat procházku na Vyšehrad. Na Letní scéně bude připravena nejen Mikulášská nadílka. Ale třeba i prohlídka zákulisí Letní scény s vyhlídkou na Hradčany, společné zpívání nejen vánočních koled, taneční minizábavička, občerstvení pro děti i dospělé nebo grilování i na sněhu…

 

Netradiční Mikuláš na Barrandově

Tam, kde ukrývají kostýmy z mnoha pohádek v tzv. Fundusu Barrandov, můžete zažít opravdu netradičního Mikuláše. Na své si přijdou všichni filmový fanoušci, ale hlavně děti. Potkají tady totiž nejen anděly, čerty a čertice..., ale těšit se můžou i na setkání s pohádkovými postavami a spoustu zábavných úkolů, po jejichž splnění na ně čeká zasloužená mikulášská nadílka. A to rozhodně není všechno. Program je opravdu bohatý.

 

Mikulášská nadílka a zvonkový průvod na zámku Berchtold

V sobotu se na zámku Berchtold uskuteční tradiční Mikulášská nadílka, spojená se zvonkovým průvodem po zámeckém parku a vyháněním nezbedných čertíků z opravdového pekla! Děti si budou moci nakreslit přáníčka Ježíškovi a hodit je do Vánoční poštovny. A to rozhodně není všechno!

 

Čertovské jízdy v Kolíně

Celý víkend jste srdečně zváni na Čertovské jízdy s parním provozem na Kolínské řepařské drážce. Bude připravena nadílka pro děti, vynikající řepánky, dekorativní perníčky, teplé nápoje, občerstvení a vytápěné vagóny. Přijdou čerti a Mikuláš.

 

Lipno dětem aneb Mikuláš naděluje na Stezce korunami stromů

První prosincovou sobotu rozhodně vyrazte s dětmi na Lipno. Na Stezce korunami stromů bude již tradičně nadělovat svatý Mikuláš se svojí družinou. Vyhněte se předvánočnímu stresu, přeplněným nákupním centrům a udělejte něco pro sebe.

 

Adršpašské čertohrátky

V nádherném prostředí adšpašdkých skal na děti čeká plnění nejrůznějších úkolů, soutěže, setkání s čerty, Mikuláši i anděly. Připraveno bude občerstvení v podobě opékání buřtů u vstupu do skal, čaj a hlavně nová medaile.

 

Mikulášským vlakem z Plzně na Křivoklát

Svezte se v adventním čase na oblíbený hrad Křivoklát mikulášským vlakem, v němž nebude chybět ani bufetový vůz s bohatým občerstvením. Cestu vám zpříjemní nejen Mikuláš a jeho družina, ale také živá hudba. V romantickém prostředí hradu Křivoklát se konají adventní trhy, těšit se můžete na ukázky tradičních řemesel, lidovou zábavu s kejklíři a velkým lákadlem je vánočně vyzdobená hradní kaple.

 

Čertovský rej v Zoo Děčín

Děčínská zoo se opět po roce promění v peklo plné čertů! Čeká na vás tradiční mikulášská nadílka pod názvem Čertovský rej v zoo. Děti se mohou těšit na cestu peklem plnou pekelných bytostí, které je zasvětí do čertovského řemesla. V soutěžích se naučí například přikládat pod kotel, přenášet pytel se zlobivými výrostky, kovat čertovské podkovy, mastit karty, anebo se také pěkně po čertovsku šklebit.

 

Dětský vánoční jarmark na hradě Šternberk

Tradiční vánoční tvoření pro malé i velké děti a jejich rodiče. V rámci jarmarku si mohou návštěvníci vyrobit drobné vánoční dárečky a dozvědět se více o vánočních zvycích a tradicích. Připraveno bude malování na sklo, výroba svíček, zdobení perníčků a mnoho a mnoho dalších aktivit.  Těšit se můžete na ukázky řemesel a především na pravou vánoční náladu.


Mikulášská jízda historickým vlakem z Brna

Srdečně Vás zveme na další ročník oblíbené jízdy mikulášského historického vlaku, taženého parní lokomotivou. Vydáte se z Brna do stanice Sokolnice - Telnice, ke bude možná prohlídka lokomotivy doprovázená vlakovým personálem v dobových uniformách. Nejmenší cestující se mohou těšit na Mikuláše a jeho družinu, od které se dočkají sladké odměny.

Pokud jste si pořád nevybrali, stačí se podívat na náš web. Akce na tento víkend najdete zde

 

Z redakce přejeme hezký víkend plný zážitků. 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení