Vyhledej kam s dětmi

Na výlet do Písku, Blatné Vodňan i Strakonic

Astronomické léto je v plném proudu, škola končí a tropické počasí ustupuje středoevropskému létu. Není tedy snad lepší doba pro výlet a pohodové dny v jižních Čechách.

                    

Těsně vedle Kamenného mostu v Písku se od května tyčí obří pískové sochy. Ačkoli Otava díky dešťům už dýchala pískovým dílům na paty, sochy stále stojí v celé své kráse. Lze je navštívit 24 hodin denně, galerie pod širým nebem nezavírá. Každý den v 10 hodin je navíc tamtéž sraz s průvodcem, který turisty provede městem. Denní garantovaná exkurze Písku se koná i při malém počtu zájemců.

V Blatné mají žhavou novinku přímo v rozsáhlém zámeckém parku, do rodiny zde přibyly alpaky. Roztomilá, učenlivá zvířátka zde nejen zdobí, ale také se podílejí na různých terapiích. Park je samozřejmě proslulý daňky, kteří zde jsou stále. Zámek nabízí několik prohlídkových tras a zdejší kavárna výborné zákusky. Blatná je městem růží. Slavnost královny květin proběhne první víkend v červenci, ale výzdoba města zůstává mnohem déle. Ochutnat různé nápoje s růžovým podtextem je ve zdejších kavárnách možné nejen po celé léto.

Kam jít ve Vodňanech s dětmi? Třeba na houby… Na obří houby. Lesopark Zátiší a stezka čápa Vodňana je místem pro zábavu i piknik. Trasa měří 440 metrů a osvěží tělo i mysl. Ve Vodňanech lze koupit i zmrzlinu z jahodárny Bavorov. Přímo v Bavorově se pak nacházejí Malé světy, domečky pro panenky z celého světa v ucelené sbírce.

Nejnovější muzeum v České republice se nachází přímo v areálu hradu ve Strakonicích. Po letité rekonstrukci dostalo Muzeum středního Pootaví nejen nový kabát, ale i expozice. Když se řekne Strakonice, vybaví se dudáctví, Maltézský řád a fezy. A přesně to zde uvidíte. Klid a venkovská idyla vás pak čeká ve mlýně Hoslovice, jen pár kilometrů od Strakonic.

Rodiny s dětmi najdou ráj her v písecké Sladovně, Pohádkové kovárně v Selibově nebo v Království času v Protivíně.

A co zažít netradičního? Už jste někdy byli v elektrárně? Přímo pod nejvyšší betonovou hrází na Orlíku je vstup na exkurzi největší hydroelektrárny na Vltavě. Exkurze se zde v létě konají pravidelně a navštívit lze i dobový kryt civilní obrany.

Veškeré výše uvedené informace najdete v detailní podobě na stránkách https://piseckem.cz/.

                   

                    

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení