Vyhledej kam s dětmi

Malá Morávka

Malebná obec v Jeseníkách a to v jakémkoliv ročním období. Místo ideální pro rodiny s dětmi. Lyžování, cyklistika, turistika, zkrátka oblíbené výletní místo plné sportu, zábavy a pohody. 

Bývalá hornická vesnička, dnes typická pro své roubené jednodomy východosudetského jesenického typu je součástí CHKO Jeseníky. Významnou stavbou obce je malebný celek kostela Nejsvětější Trojice a barokní fara, kde se můžete podívat (www.muzejnik.cz). 

     

V zimním období máme možnost vyzkoušet své dovednosti ve Ski centru Malá Morávka – Karlov, který tvoří 6 areálů (Myšák, U Pradědu, SKI Aréna Karlov, Klobouk, Čerťák a Kopřivná). Na svě si příjdou lyžaři začátečnicí i velmi zdatní lyžaři. Co se týče vyznavačů bílé stopy? Najdeme zde upravované trasy Jesenické magistrály, které běžkaře zavedou až na Praděd. Zkrátka podmínky pro běžecké lyžování jsou zde vynikající. 

       

Léto a jiná roční období láká Malá Morávka a její místní část Karlov pod Pradědem vyzkavače turistiky a cyklistiky. Každý si přijde na to své. Jako turisté můžeme navštívit Petrovy kameny, Praděd s rozhlednou a televizním vysílačem, nejhezčí horská údolí Jeseníků, krásné a voňavé lesy, údolí Bílé Opavy s vodopády, horskou chatu Ovčárna nebo vyhlášené horské lázně v Karlově Studánce. Jako cyklisté mimo jiné najdeme využití v bike parku a fun parku Kopřivná. 

    

P.S. Můžete se třeba vydat na CESTIČKU!? Zábavně zpracovaný výlet / trasa, kdy cestou plníte úkoly, odpovídáte na otázky, luštíte křížovku, malujete. Více na našich stránkách -> https://www.kamsdetmi.com/detail.html?id=85590. 

Užitečný kontakt. Informační centrum Malá Morávka - Malá Morávka 38, 793 36, tel.: +420 733 526 958, e-mail: [email protected] 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení