Vyhledej kam s dětmi

Biotopy na Vysočině

Nejlepší koupací místa aneb TOP biotopy = přírodní koupaliště na Vysočině. 


Rybník Sykovec

Ideální místo k relaxaci, obklopené lesem s plážemi travnatými i písečnými. Vstup je zde volný. Ubytování i aktivit nespočet, např. na východním břehu nalezneme autokemp, kde si lze půjčit šlapadla. Na západním najdeme rekreační střediska, penziony a chaty. Mimo jiné se jedná nejvýše položený rybník na Vysočině, který leží mezi obcemi Tři Studně a Vlachovice.

Rybník Velké Dářko

Někdy také označováno jako moře Vysočiny. Největší rybník Českomoravské Vrchoviny i nejznámější rybník Žďárských vrchů. K rybníku můžete přijet na kole po cyklostezce, která spojuje Polničku a Žďár nad Sázavou. Kolem rybníka vede naučná stezka, které nejen děti seznámí s historii a zajímavostmi rybníka. Rybník má rozlohu 206 ha s průměrnou hloubkou cc 1,5 metru. Dářko vás rozhodně nezklame, množství aktivit je doopravdy pestré. 

  


Biotop Malvíny Třešť 

Vodní plocha rozdělena na větší plaveckou a menší alá brouzdaliště. Voda se zde čistí pomocí rostlin = vhodná i pro alergiky. Pro děti je k dispozici dětské hřiště nebo vodní atrakce jako sluzavka, hřib či chrliče vody. Pro rodiče např. plážový voljebal. 

Přírodní koupací biotop Jemnice

Biotop v Jemnici se nachází v údolí řeky Želetavky. Cena vstupného je 60,-Kč dospělá osoba / děti / studenti / důchodci za polovinu. Čistá voda, vodní atrakce včetně tobogánu, skluzavky nebo vodního hřibu. Třešničkou na dortu tvoří uzamykatelné skřínky, sprchy, velké množství stínu díky stromům nebo hriště na plážový volejbal. 

    

Biotop Hlinsko

Vznikl přestavbou staré plovárny. Od června do září otevřeno denně (dle počasí). Za mě osobně perfektní pro děti i ty menší. Dostatek hracích prvků, koupací říčka i prostorné pláže. Veřejné parkoviště je samozřejmostí stejně jako občertsvení či převlékárny. Ano vím administrativně leží do Pardubického kraje, ale od Vysočině je co bysme kamen dohodili. 

  

 

Tak hurá na přírodní koupaliště, 

Karolína

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení