Vyhledej kam s dětmi

Chytrá zábava i něco navíc - Pevnost poznání nabízí řadu sezónních výhod pro turisty

Hned několik zajímavých novinek připravila na hlavní letní turistickou sezónu Pevnost poznání v Olomouci. Milovníci chytré zábavy se mohou zapojit do originálních motivačních programů, které science centrum nabízí ve spolupráci s partnery z oblasti vzdělávání a cestovního ruchu z celé republiky.

                                 

Letní dny v historické Olomouci si mohou její obyvatelé i turisté zpestřit návštěvnou interaktivních expozic a planetária, které jsou v Pevnosti poznání otevřeny každý den. V pokladně v přízemí získají Cestovní pas České asociace science center, díky kterému se podívají do vesmíru, pod vodní hladinu, popovídají si s roboty, ovládnou předměty pouhou myšlenkou nebo zažijí výcvik pilotů stíhaček.


Cestovaní s tímto pasem je jednoduché. Stačí si do něj nechat potvrdit nákup vstupenky a čtvrtá návštěva zapojené organizace je zdarma. Lidé tak mohou během prázdnin objevit další úžasná místa, která zábavnou formou popularizují vědu,“ řekla Martina Vysloužilová, mluvčí Pevnosti poznání. Do sezónní akce se zapojili iQLANDIA Science Center Liberec, Hvězdárna a planetárium Brno, Svět Techniky Ostrava, Techmania Science Center Plzeň a VIDA! science centrum Brno.

 

Dalším vítaným společníkem a průvodcem na výlety a objevování nových míst, může být turistická hrací karta, která zájemce zavede do 65 památkových objektů napříč Českou republikou. „Princip hry není složitý. Stačí od 1. června do 31. října 2021 navštívit zapojenou památku, sbírat razítka a třetí návštěva je za poloviční vstupné, sedmá zdarma. Na konci sezóny pak budeme losovat o hodnotné ceny,“ vysvětlil organizátor Petr Lukas, který je provozovatelem portálu Objevuj památky a jedním ze zakladatelů Asociace nestátních otevřených památek.

 

Pevnost poznání je zapojena také do programu Olomouc region Card. Její držitelé mají dvacetiprocentní slevu na základní vstupné. „Nabídku pro turisty a fanoušky pevnosti neustále rozšiřujeme. Aktuální informace jsou na našem webu a sociálních sítích. Nabízíme nejen zážitky pro celou rodinu, ale nově také prodáváme krásnou dřevěnou turistickou známku, kterou si od nás lidé mohou odnést domů na památku, “ doplnila Martina Vysloužilová.

                                  

                                 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení