Vyhledej kam s dětmi

Jaký bude březen a duben v Domě umění v Ústí nad Labem?

Připojte se k březnovému a dubnovému doprovodnému programu k výstavám v Domě umění Ústí nad Labem Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně.

 

V měsíci březnu  a dubnu se v Domě umění Ústí nad Labem můžete těšit na online workshop pro děti s názvem Terapie zlobení pod vedením umělce Ivarse Gravlejse, který má aktuálně v Galerii 2 Domu umění výstavu s názvem enfant perdu VS enfant terrible.

Dalším programem pro děti je worskhop s názvem Jak se stát filmovým tvůrcem?  Oba worskhopy jsou určené primárně dětem od 6 – 10 let. Architektka, urbanistka, spisovatelka a básnířka Anna Beata Háblová vám v online přednášce přiblíží problematiku Ne-míst měst, představí stejnojmennou autorskou povídku, poezii a slam poetry  o Ústí nad Labem.

V novém podcastu Domu umění Ústí nad Labem s názvem Kurátor a co dále? vám postupně představíme vybrané zajímavé kurátorské oosbnosti z českého prostředí.

Do pilotního dílu podcastu přijal pozvání významný český umělec, kurátor a vysokoškolský pedagog František Kowolowski, v druhém dílu podcastu se můžete těšit na ředitelku Galerie Emila Filly v Ústí nad Labem, kurátorku, galeristku a vysokoškolskou pedagožku Evu Mrázikovou.

Umělkyně Julie Béna představí v dubnu v Domě umění Ústí nad Labem svoji performance s názvem Jaster a filmoví fanoušci si jistě přijdou na své v rámci  komponovaného večera rakouských experimentálních filmů!

Bohatý online program Domu umění Ústí nad Labem si v době uzavření kulturních institucí můžete užívat z bezpečí a pohodlí Vašeho domova. Na platformě YouTube najdete videa k výstavám, video rozhovory a reportáže, na Soundcloudu si můžete poslechnout záznamy realizovaných diskuzí či experimentálních zvukových děl.

          

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení