Vyhledej kam s dětmi

Místa s nejmrazivější zimou v ČR

Víte, kde bývá v zimě největší zima? Ve většine se jedná o vrcholky hor, což pro vás jistě není žádným překvapením. Krkonoše, Krušné hory, Jeseníky i Beskydy - všude tam najdete mrazivá místa.

Ale rekordmanem s absolutně nejnižšími teplotami pod bodem mrazu zůstávají samozřejmě šumavské slatě na Kvildě a Modravě. Již minulý víkend naměřili v šumavských kotlinách mínus 25,9 stupně.

 

Sněžka

Sněžka (1603 m n. m.) je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Vyhledávaný výletní cíl a rozhledový bod ve východní části Krkonoš na česko-polské hranici. Díky své výšce poskytuje neomezený panoramatický výhled do daleké krajiny.

                                 

Luční bouda

Luční bouda leží v první zóně Krkonošského národního parku pouhé 4 km od vrcholu Sněžky. Chata je jednou z nejvýše položených v Česku. Už 300 let poskytuje přístřeší, bezpečí a pohodu v Krkonoších. Od srpna 2012 se zde vaří pivo se jménem Paroháč.

                                

Klínovec

Na nejvyšší hoře Krušných hor Klínovci (1244 m n.m.) leží 80 m vysoká dominanta radiotelekomunikační věže a rozhledna. Rozhledna zde stála už v 19. století. Dokonce ji hrozil zánik, ale od roku 2013 je znovu nádherná kamenná stavba přístupná.

                               

Lysá hora

Lysá hora (1323 m n. m.) je nejvyšším vrcholem Moravskoslezských Beskyd. Lze se na ni přijít pěšky, vyšlapat na kole a za dobrých sněhových podmínek vyjet na běžkách. Leží mezi obcemi Krásná, Malenovice, Ostravice a Staré Hamry. Samotnému vrcholu se přezdívá Gigula.

                               

Praděd

Praděd nejvyšší hora Moravy a Slezska (1492 m) je svou majestátností symbolem Jeseníků i celého kraje.

                              


> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení