Vyhledej kam s dětmi

Spolu po magentové až k Vosecké

 

Když se vydáte do západního cípu Krkonoš, určitě vyrazte minimálně jednou na jejich hřebeny. A nebyla by to tůra bez nějaké té horské boudy, která nabízí kromě posezení i něco dobrého k snědku.
Jednou takovou je i Vosecká bouda. A právě Vosecká bouda je dalším našim letním tipem Spolu #pomagentove. I zde totiž najdete QR kód od T-Mobilu, který vám přinese neomezená data na 24 hodin
                                               
K Vosecké boudě dojdete buď od pramene Labe nebo (což bude asi pro rodiny s dětmi nejčastější přístupová cesta) po cestě z Harrachova.
Tato trasa vede podél řeky Mumlavy, kolem známých Mumlavských vodopádů. Neminete ani oblíbené odpočinkové místo Krakonošova snídaně, už pro ten název doporučujeme vybalit zde (nejen) dětem nějaké to občerstvení.
           
Na místě je sice bufet, ale při našich třech posledních tůrách byl vždy zavřený, takže na něj nespoléhejte. Od snídaně vás pak čeká strmé stoupání lesem a následně po pláni, kde už se můžete kochat výhledy a kde už v dáli vyhlížíte Voseckou. Tato chalupa přivítala první turisty v roce 1896 a je to jedna z nejoblíbenějších destinací našich nejvyšších hor doposud. 
                                 
    
 
Ať už bude Vosecká bouda cílem vaší horské výpravy s dětmi nebo budete pokračovat po hřebenech dál, určitě doporučujeme na chvilku posedět. dát si knedlíky s borůvkami nebo něco jiného na posilnění. 
Doporučuje maminka Vendula s dětmi

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení