Vyhledej kam s dětmi

Hudební školička

Ve spolupráci si Kytary.cz pro vás máme velkou novinku. Připravili jsme videoseriál s názvem Hudební školička. Teda ani ne tak pro vás, ale pro vaše děti, které pokukují doma po klavíru, které si zkouší něco zahrát na dětské klávesky nebo které si rády zpívají a chtěly by se doprovodit na klávesový nástroj.

Pět lekcí od naší kolegyně Moniky, učitelky Základní umělecké školy, která je v současné době s malou Viky doma a dává vám tipy kam s dětmi v Libereckém a Ústeckém kraji. Jsou to lekce pro úplně začátečníky, pro děti předškolní i školní. Cílem prvních pěti dílů je naučit se hrát pravou rukou z not jednoduchou písničku.

Součástí každé lekce bude soutěž o jeden z produktů Kytary.cz, to se vždy dozvíte u postu na našem Facebooku, kam budeme jednotlivé díly nahrávat. Ceny to budou fakt krásné, máte se na co těšit! Ale pozor, to největší vítězství bude, když se vaše děti zapojí, budou je lekce bavit, naučí se něčemu a snad je hudba chytne a budou se chtít zlepšovat dál a dál.

Součástí každé lekce bude také pracovní list. Vše najdete postupně zde v tomto článku.

Jo a taky jsme pro Hudební školičku vymysleli vlastní píseň. Na každou lekci jiný text, který vám vždy odhalí, o čem lekce bude. Upozorňujeme, že písnička je chytlavá a že si ji pak s dětmi budete zpívat pořád dokola (-: 

5. lekce

Závěrečná lekce našeho videoseriálu Hudební školička, kterou jsme pro vás připravili ve spolupráci s Kytary.cz, je tu. I v této lekci budeme soutěžit, tentokrát o krásný perkusový nástroj.

A jak je možné se k výhře přiblížit? Pod FB post s videem k pátému dílu přiložte fotku či video, jak váše malá klavíristka či malý klavírista hraje Ovčáci, čtveráci, ideálně i s doprovodem levé ruky, který můžete pouštět jako podkres z našeho YT videa ZDE.

4. lekce

V předposlední čtvrté lekci se dozvíte něco o notách, notové osnově i hudebních klíčích. I v tomto případě soutěžíme o dárek od partnera našeho seriálu, Kytary.cz. Opět neprozradíme, o co přesně se soutěží, ale podívejte se na odkaz zde

Jak je možné se do soutěže zapojit? Opět nám pište pod facebookový post, kde visí čtvrtý díl Hudební školičky, a to buď: 

1) přidejte fotku z domácí výuky 

nebo

2) fotku vyplněného pracovního listu, který najdete ke stažení ZDE
Ze všech příspěvků zas vybereme jednoho vítěze, který se může těšit na krásnou cenu od Kytary.cz

3. lekce

Ve třetí lekci, která je hodně o teorii tónu a tonové soustavě, soutěžíme o speciální perkusový nástroj, se kterým je velká legrace. Nebudeme prozrazovat název, protože to je jeden z úkolů, ale koukněte zde na odkaz

Jak se zapojit? Opět nám pište pod facebookový post, kde visí video třetího dílu Hudební školičky, a to buď: 

1) přidejte fotku z domácí výuky 

nebo

2) fotku vyplněného pracovního listu, který najdete ke stažení ZDE
Ze všech příspěvků zas vybereme jednoho vítěze, který se může těšit na krásnou cenu od Kytary.cz

2. lekce

V rámci druhé lekce soutěžíme o klávesy Casio SA-46!

Pod facebookový post, kde visí video druhého dílu Hudební školičky, buď:

1) přidejte fotku z domácí výuky 

nebo

2) fotku vyplněného pracovního listu, který najdete ke stažení ZDE
Ze všech příspěvků vybereme jeden příspěvek, který získá klávesy Casio od Kytary.cz.

 

1. lekce 

V rámci první lekce soutěžíme o Sopránová ukulele značky Ucoolele

Pod Facebookový post, kde visí video první dílu Hudební školičky, buď:

1) přidejte fotku z domácí výuky a odpověď na otázku: Který z klávesových nástrojů byste si vybrali na Kytary.cz(pokud byste nebyli nijak limitováni)

nebo

2) fotku vyplněného pracovního listu, který najdete ke stažení ZDE
Ze všech příspěvků vybereme před uveřejněním druhého dílu jeden příspěvek, který získá krásné ukulele. 

Úvod

Na rozjezd tady máme hudební křížovku ⤵️

Křížovka je také ke stažení ZDE.

 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení