Vyhledej kam s dětmi

Virtuální prohlídky světoznámých muzeí

Nudíte se doma? A víte o tom, že i umění můžete svým dětem ukázat z pohodlí domova? Tento náš tip se jistě bude hodit těm, které čekají přijímací zkoušky nebo maturita. 

10 slavných muzeí rozesetých po celém světě totiž nabízí virtuální prohlídky, které můžete sledovat ze svého gauče. Od Londýna až po Soul. Prohlédněte si s námi ta nejlepší světová muzea. 

Sbírka Google Arts & Culture zahrnuje například: British Museum v Londýně, Van Gogh Museum v Amsterdamu, Guggenheim Museum v New Yorku a další a další zajímavá místa. Můžete se dozvědět vše o umění, historii i vědě. Sbírka nejlepších muzeí Google nabízí online prohlídky i výstavy.

 

British Museum v Londýně

Ikonické muzeum v centru Londýna umožňuje virtuálním návštěvníkům prohlídku Velkého dvora a objevování starobylé Rosetta Stone a egyptských mumií. Na virtuální prohlídce muzea najdete také stovky artefaktů.

 

Guggenheim Museum v New Yorku

Funkce Street View společnosti Google umožňuje návštěvníkům projít slavné točité schodiště  v Guggenheimu, aniž by museli opustit svůj domov. Můžete objevit neuvěřitelná umělecká díla z období impresionistického, postimpresionistického, moderního, ale i současného.

 

National Gallery of Art, Washington, D.C.

V tomto slavném americkém muzeu umění najdete dvě online výstavy. První z nich je výstava americké módy z let 1740 až 1895, včetně mnoha vizualizací oblečení z koloniální a revoluční éry. Druhou pak je kolekce děl nizozemského barokního malíře Johannese Vermeera.

 

Musée d´Orsay v Paříži

Tato populární galerie obsahuje desítky slavných děl od francouzských umělců, kteří pracovali a žili mezi lety 1848 až 1914. Určitě se nezapomeňte podívat na umělecká díla od Moneta, Cézanne a Gauguina.

 

National Museum of Modern and Contemporary Art v Soulu

Do tohoto populárního muzea v Korey se dostanete odkudkoli ze světa. Virtuální prohlídka vás provede šesti patry současného umění Koreje a celého světa.

 

Pergamon Museum v Berlíně

Jako jedno z největších německých muzeí má skutečně co nabídnout, i přesto, že tam nyní nemůžete stát. V tomto historickém muzeu je spousta starověkých artefaktů včetně Ishtarské brány Babylonu a samozřejmě Pergamonského oltáře.

 

Rijksmuseum v Amsterdamu

Prozkoumejte mistrovská díla z nizozemského zlatého věku, včetně děl od Vermeera a Rembrandta. Google nabízí prohlídku tohoto ikonického muzea ve Street View, takže se můžete cítit, jako byste vlastně kráčeli po jeho chodbách.

 

Van Gogh Museum v Amsterdamu

Každý, kdo je fanouškem tohoto tragického, geniálního malíře, může vidět jeho díla zblízka (nebo téměř zblízka). Nenechte si ujít největší sbírku děl Vincenta van Gogha, včetně více než 200 obrazů, 500 kreseb a více než 750 osobních dopisů.

 

J. Paull Getty Museum v Los Angeles

V tomto kalifornském uměleckém muzeu najdete evropská umělecká díla již od 8. století. Vydejte se na prohlídku a objevte obrovskou sbírku obrazů, kreseb, soch, rukopisů a fotografií.

 

Museum de Art de Sao Paulo v Sao Paulu

Jde o neziskové a první moderní muzeum v Brazílii. Jeho zajímavostí jsou umělecká díla umístěná na průhledných rámech z plexiskla, která umožňují, aby se kresba vznášela ve vzduchu.

 

National Museum of Anthropology v Mexico City

Bylo postaveno v roce 1964. Toto muzeum se věnuje archeologii a historii mexického předhispánského dědictví. K dispozici je 23 výstavních místností plných starověkých artefaktů, včetně některých z mayské civilizace.

 

Virtuální prohlídky vám na svých stránkách nabídne i světoznámé Muzeum umění v Louvru.

A pokud by vám toto všechno náhodou nestačilo, pak nezapomeňte, že New York´s Metropolitan Opera nabízí každou noc v 19:30 digitální pořady od 16. do 22. března zdarma.  

Další zajímavé sbírky, které si můžete prohlídnout online najdete ve Sbírce muzeí Google Arts & Culture.

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení