Vyhledej kam s dětmi

Zažeňte nudu s našimi víkendovými tipy

Končí vám tento víkend jarní prázdniny? Nebo právě začínají a vy přemýšlíte, kam se s dětmi o víkendu vydat? Je libo návštěvu zámku, karneval nebo pouť či snad masopust nebo festival? Pojďte si vybrat akci právě pro vás. Máme nápady z celé republiky.

 

Praha

Matějská pouť – Výstaviště Praha

O víkendu startuje na pražském výstavišti nejznámější a nejnavštěvovanější pouť v České republice – Matějská pouť. Těšit se můžete na desítky domácích i zahraničních atrakcí. Mezi nejznámější patří obří ruské kolo, trojpatrový strašidelný zámek, dům smíchu, řetízkový kolotoč vysoký 50 metrů, centrifuga, bezpočet houpaček a skákacích hradů, staročeská střelnice či stále vyhledávané a oblíbené autodromy. Samozřejmě nechybí stánky s tradičními pouťovými dobrotami.

 

Středočeský kraj

Detektivní víkend – Chvalský zámek

Chvalský zámek si pro rodiny s dětmi připravil další detektivní zápletku. V recepci obdržíte zapečetěnou obálku s detektivním případem i indiciemi a dál už bude na vás, zda se vám podaří složitý příběh rozluštit a získat odměnu. Stopy vedou novou výstavou Rákosníček, Křemílek a Vochomůrka na zámku, salónky, sklepením i dalšími zámeckými zákoutími.

 

Poberounský masopust – Zadní Třebáň

Tradičně poslední sobotu v masopustu se v Zadní Třebani koná vyhlášený Poberounský masopust. Už po jedenatřicáté! Těšit se můžete na pestrý program i stylový jarmark se zabíjačkou a desítkami stánků z celé republiky. Děti se budou moci svézt na koních či oslících, dospělé určitě potěší tradiční zabijačkové pochoutky či místní pivo Bobr.

 

Tradiční masopust na Mayrovce - Vinařice

V sobotu se uskuteční další ročník masopustního veselí na Mayrovce. Od 15 hod. začíná na Mayrovce program: flašinetář Honza z Ostrova-setkání průvodů, udělení masopustních práv - korunovace královen masopustu - vystoupení Krušnohorské dudácké muziky - zahraje v cechovně Kladenská heligonka.

 

Ústecký kraj

Čokoládový festival - Teplice

Putovní čokoládový veletrh dorazí o víkendu do Teplic. Těšte se na jedinečnou událost pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou. Pro celou rodinu je připraven pestrý program: výstava historie čokolády vaření s čokoládou, stánkový prodej, degustace, workshopy a vystoupení.

 

Černobyl – 30 let poté - Šluknov

Šluknovský zámek srdečně zve na výstavu fotografií pana Luďka Ovesného s názvem "Černobyl 30 let poté". Luděk Ovesný žijící ve Zlíně působí jako fotoreportér ve zlínské redakci deníku Mladá fronta DNES. Věnuje se převážně reportážní a dokumentární fotografii. Nebijte se dorazit s dětmi a přiblížit jim jednu z největších tragédií v dějinách lidstva.

 

Liberecký kraj

Masopust na Vísecké rychtě – Kravaře

Vísecká rychta, pobočka českolipského Vlastivědného muzea a galerie, začíná masopustem novou sezónu. Letos bude hostit maškary v sobotu 22. února. Masopustní veselí budou doprovázet řemeslníci s ukázkami své tvorby, žertovné hry pro děti i tvůrčí dílničky. Na dvoře Vísecké rychty bude uvádět návštěvníky do dobré nálady tradiční vesnická muzika, která doprovodí i masopustní průvod.

 

Liberecký masopust - Liberec

Také Liberec má svou tradiční oslavu masopustu. Vyrazte s dětmi do reje masek s průvodem centrem města, okuste pravou krkonošskou zabijačku, nebo se přijďte jen tak pobavit u dobré muziky, dobrého jídla a pití.

 

Pardubický kraj 

H₂O - Tvůrčí neděle v GAMPA – Pardubice

Galerie města Pardubic nechce být jen místem pro znalce umění, je otevřená i rodinám s dětmi. Každý víkend se tu konají dílny pro děti od 4 do 15 let, které rády tvoří. Tentokrát je tématem tvůrčí neděle voda. Jaká? Kohoutková, tekoucí v potoce či bouřící v oceánu. Každý si představí něco jiného - a každý zpracuje svůj osobitý vodní příběh do komiksu.

 

Bruslení pro veřejnost – Chrudim

Zima se pomaličku chýlí ke konci a tak je potřeba ještě si ji pořádně užít! A protože zamrzlé rybníky jsou už jen legendami ze starých časů, vyrazte s dětmi na kluziště. Třeba na zimní stadion do Chrudimi, kde se bruslí nejen o víkendech, ale pořádají tu třeba i příměstský tábor o jarních prázdninách. 

 

Královéhradecký kraj 

Police plná strašidel – Police nad Metují

Vezměte si čelovku a psací potřeby a hurá na výlet do Police nad Metují! Tamní skauti pro vás připravili šifrovací hru, při níž budete hledat strašidla! Čím více šifer během hodiny vyluštíte, tím víc strašidel objevíte a tím víc bodových listů od nich dostanete!  

 

Masopust na statku – Hradec Králové

Šrámkův statek v Pileticích je památkově chráněným areálem původní lidové architektury. Pravidelně se tu pořádají různé akce, které návštěvníkům přibližují staré zvyky a tradice. A tak nesmí chybět ani masopustní veselice s tradičními maškarami, zabijačkovými pochoutkami a venkovním trhem. Pro děti jsou připraveny pohádky a také tvořivé dílničky, při nichž si budou moci vyzkoušet předení na kolovrátku, paličkování, drátování nebo zdobení perníčků, vyrobit si dřevěného čuníka nebo jednoduchou masopustní masku.

 

Karlovarský kraj

Muzikál Sněhová Královna - Karlovy Vary

Muzikál o lásce a přátelství, která dokáže roztát i zamrznuté srdce a probudit ho znovu k životu - to je  Muzikál Sněhová Královna. Odvážná Gerda se musí vydat na dlouhou cestu po zamrznuté krajině, aby našla a osvobodila svého kamaráda Káju, kterého odvedla Sněhová královna do své říše sněhu a ledu. Gerda cestou zažije spoustu dobrodružství a navzdory dlouhé cesty se nevzdává naděje, že svého kamaráda opět uvidí.

 

Nedělní divadelní pohádka - Nejdek

Město Nejdek zve všechny malé diváky společně s jejich rodiči na pravidelná dětská divadelní představení. Konají se vždy poslední neděli v měsíci v místním kině.  Únorová pohádka se jmenuje "Hledá se kamarád" a zahraje ji Divadlo Kolem.

 

Plzeňský kraj

Kolíbá se velryba - Plzeň

Příběh,o tom, že i ve velrybím břiše může být nakonec jak v pokojíčku a že ani strašní piráti nemusí zůstat strašnými piráty navždycky vás čeká v Plzni. Všechno začíná tím, jak  si dva klauni vyrobí papírovou čepici, která by vlastně docela dobře mohla být i lodí, ale ouhá – i pirátskou lodí, na níž plují dva piráti Žvanda a Planda...

 

Hurvínkovo přání - Klatovy

Být malým klukem Hurvínka nebaví! Musí poslouchat taťuldu, a když ho ještě ke všemu pokladní nepustí do kina na premiéru jeho nejoblíbenějšího filmového hrdiny, protože je ještě malý, má toho dost. Bloumá nešťastně prázdnou pasáží, když uslyší písničku starého flašinetáře. Kde se tu tak najednou vzal? Jak se ukáže, není to jen tak obyčejný flašinetář, ale kouzelný dědeček, který může Hurvínkovi splnit přání. Hurvínek nemusí dlouho přemýšlet, přeje si být VELKÝ! Jestli se mu jeho přání vyplní a v dospělém těle bude tak šťastný, jak očekával, to prozradí vám tato pohádka v Divadle v Klatovech.

 

Jihočeský kraj

Masopust – Český Krumlov

Masopust v Českém Krumlově, to je tradiční několika denní veselice s bohatým kulturním programem pro celou rodinu. Těšit se můžete na slavnosti s typickým pestrobarevným procesím masek, provázeným pouličními divadelníky, kejklíři a muzikanty. V programu nechybí masopustní hostina s tradičními zabijačkovými specialitami.

 

Dětský karneval s Pavlem Novákem - Dačice

Dětská karneval s Pavlem Novákem a duchem hraček je zábavný maškarní rej pro malé i velké. Těšit se můžete na dvouhodinové pásmo veselých písniček, tanečků, her a soutěží. Akce se koná v kulturním domě Beseda, vstupenky k dostání na místě.

 

Vysočina

Alenka v říši divů – Dětský karneval – Hamry nad Sázavou

Můžete se těšit na odpoledne plné her a soutěží, a to rozhodně nejen pro děti, ale i dospělé. Nebude chybět ani každoroční tombola plná věcných cen. Budeme se na vás v neděli těšit!!

 

Žďárský masopust 2020 – Žďár nad Sázavou

Už máte připravené masky na Žďárský masopust? Máme pro vás předběžný program, abyste věděli, na co se můžete těšit. Takže: masopustní dílna – když nemáte masku, můžete si ji vyrobit, průvod masek městem za doprovodu polky a salsy, masopustní veselí v sokolovně a chybět nebude ani taneční odpoledne pro děti i dospělé.

 

Jihomoravský kraj

Kašpárek a drak - Brno

Rytmizující dynamická pohádka z hudebního království, kde lidé poslouchají nejznámější díla klasické hudby, od Mozarta po Radeckého marš od Strausse. Kašpárek nenechá na holičkách prince a v boji s nebezpečným drakem a lstivým Černokněžníkem pomůže zachránit princeznu. Konec dobrý, všechno dobré.

 

Fašank ve Veselí – Veselí nad Moravou

Průvod masek, zabíjačkové pochutiny, hudební a divadelní vystoupení, karneval na ledu a fašanková zábava s pochováváním basy. To vše nás čeká v rámci fašankového Veselí… Prodejní trhy můžete navštívit na Bartolomějském náměstí. Sem také vyrazí průvod masek. Ty, kdo nemají masku připravenou, zveme k výrobě fašankové masky od 9 hodin v prostorách Městské galerie na Panském dvoře.

 

Zlínský kraj

Karneval na zámku s klauny – Valašské Meziříčí

RKVC Emcéčko a KZ Valmez pořádají tradiční dětský karneval na zámku Žerotinů tentokrát s klauny. Zábavný program s klauny, soutěže, kouzla, bubliny, balónky, diskotéka, průvod masek, vyhlášení nejlepšího kostýmu a překvapení.

 

Spinkání v dětském světě - Kroměříž

Děti, rodiče nechejte doma a přijďte si užít noc plnou her, zábavy a legrace. Pro děti bude samozřejmě po celou dobu zajištěn nepřetržitý dohled a pitný režim.

 

Moravskoslezský kraj 

Ženy vědkyně ve Světě Techniky - Ostrava

Věděli jste o tom, že 11. únor je Mezinárodní den žen a dívek ve vědě? Velký Svět Techniky v Ostravě k příležitosti tohoto dne připravil speciální program – Ženy vědkyně ve Světě Techniky. Dozvíte se nejen o ženách samotných, ale i jejich konkrétních objevech. Součástí akce bude také Minivěda s Marie Curie, Vědátorský kvíz, Výroba cool placek nebo Galerie vědkyň.

 

Masopustní průvod městem Kravaře

Masopustní veselí pokračuje i tento víkend! Masopust můžete navštívit třeba v sobotu v Kravařích. Průvod povede za doprovodu hudby městem a ukončen bude v restauraci U Slaniny, kde bude připraven bohatý doprovodný program. Nejlepší masky budou oceněny a hudba a občerstvení zajištěno.

 

Olomoucký kraj

JeLyMan

Již tuto sobotu pokračuje seriál Ski Tour a to závodem na pomezí Králického Sněžníku, Rychlebských hor a Hrubého Jeseníku. JeLyMan je součástí největšího seriálu v běhu na lyžích u nás od roku 2014. Seriál SkiTour ale není určený jen dospělým, má totiž i svou dětskou variantu Mini SkiTour. Ta je pro všechny děti do patnácti let, které běhají klasickou technikou. Dětské závody jsou na jednotlivých závodech SkiTour rok od roku populárnější a lákají stále vce malých nadšenců.

 

Kostkování Olomouc 2020

Největší herní LEGO akce pro celou rodinu vypukne o víkendu v Olomouci – Kostkování Olomouc 2020 nabídne nové zóny, více než 40 herních a stavěcích stanovišť, výstavu modelů nejzkušenějších stavitelů z České republiky, soutěže o ceny, premiérově workshopy na LEGO témata, plnou prodejnu, občerstvení a především pohodovou atmosféru.

 

Zvířátka a loupežníci - Olomouc

V Olomouci se s dětmi můžete vypravit do divadla na pohádku Zvířátka a loupežníci. Klasická pohádka o tom, že když kamarádi drží za všech okolností při sobě, tak jim to pak společně ladí. A na koho se v pohádce mohou děti těšit? Na chudou statkářku, která na malém statku žila s kozou, kočkou a kohoutem. A právě tato zvířata se rozhodla vydat do světa a živit se zpěvem. Během jejich koncertního vystoupení však narazí na dvojici zlotřilých loupežníků! A jak to nakonec dopadlo? To se dozvíte v neděli.

 

Mnoho dalších pěkných tipů kam s dětmi určitě najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení