Vyhledej kam s dětmi

Naše tipy kam s dětmi na valentýnský víkend

Doslova valentýnský víkend je tu. Ale lásku, nejen o víkendu, si přece zaslouží i naše děti. A to je důvod, proč vám přinášíme další dávku víkendových tipů. Pojďte si vybrat, kam se s těmi svými vydáte.

 

Praha

Jarní prázdniny a exkurze na Letišti Václava Havla - Praha

Letiště Praha připravilo na jarní prázdniny všech oblastí ČR exkurze na každý den. A to v době, kdy je v Praze největší dopravní letadlo na světe Airbus A380 společnosti Emirates. Nově jsou pořádány také speciální exkurze "pro rodiče s malými dětmi" (mladší než 3 roky), které jsou v trvání 1,5 hod. Nejmenší návštěvníci se seznámí s provozem letiště, nahlédnou do letištní hasičské stanice a budou mít jedinečnou možnost vidět start a přistání letadel z opravdu velké blízkosti.

 

Středočeský kraj

Masopust - Roztoky

Průvod mezi nebem a zemí, údolím a vrchem, minulostí a budoucností vyráží opět za svou královnou. Maškary se setkají na roztockém zámku, spojí s Únětickými a Suchdolskými tancem na pláni Holého vrchu a zakončí svou cestu zábavou v pravém a nefalšovaném vyhřívaném šapitó.

 

Masopust – Jílové u Prahy

Jílovský masopust je celoměstskou akcí, začínající na Masarykově náměstí, kde se lidé baví připravenými soutěžemi, hrami a také díky jarmarku. Masky jsou nedílnou součástí této veselice, stejně jako dechovka. Masopustní průvod se po dopolední zábavě vydává do nejstarší částí města a má své neodolatelné kouzlo.

 

Pozdrav z Veltrus - Veltrusy

Zámek Veltrusy zve na výstavu jedné z největších sbírek starých pohlednic zámku a parku Veltrusy od konce 19. století do roku 1945. Výstavní vitríny společně s pohlednicemi představují historická období naší země, Rakousko-Uhersko, období tatíčka Masaryka a doba dr. Beneše, vše doplněno dobovými atributy, které evokují atmosféru práce-kanceláří i volného času. Návštěvu výstavy doporučujeme spojit s procházkou v rozlehlém veltruském zámku.

 

Ústecký kraj

Masopust v ZOO - Děčín

Veselá muzika, tanečky, připomínka masopustních tradic, dobroty a soutěže. Tak to je jen hrubý nástin toho, co vás už za pár dnů čeká v děčínské zoologické zahradě. Oslavy masopustu chystá ZOO na sobotu. Začátek oslav bude právě v ZOO a pokračovat se pak bude průvodem masek městem.

 

Masopust v Zubrnicích

Masopustní veselí propukne v obci Zubrnice v sobotu. Masky se sejdou ve dvoře roubeného domu z Loubí, starosta půjčí obec maskám a ty se na oplátku zavážou obec v pořádku vrátit. Můžete si zde také vyrobit či zakoupit jednoduchou masku přímo od prodejce ze Zákup. Masopustní masku či kostým pro děti si lze také zapůjčit. K tanci a poslechu zahraje i věhlasný harmonikář Otík Knedlík Tajtrlík Vejskal z České Kamenice. K vidění budou výstavy o masopustu.

 

Liberecký kraj

Masopust na Dlaskově statku - Turnov

Tradiční Masopust na Dlaskově statku v Dolánkách se uskuteční v sobotu. Připraveny jsou masopustní hry, rej masek, písně a tance folklórních souborů, masopustní dílna pro děti a samozřejmě masopustní zabíjačkové občerstvení.

 

Údolský masopust - Liberec

Údolský masopust - tradiční akce v Kryštofově Údolí. Už teď se všichni můžete těšit na folklorní soubor Jizera, který stál při obnově této tradice. Nebude chybět pestrá zábava pro celou rodinu. Večer bude v Hospůdce U Kryštofa následovat masopustní zábava.

 

Pardubický kraj 

Dětská neděle – Pardubice

Něco pro malé filmové nadšence! Ale nebude to jen o promítání, čekají vás i dílničky a také budete mít možnost vyzkoušet si únikovou hru Hugo Koumes. A na jaký film se můžete těšit? Ježek Sonic, což je ježek, který má sice schopnost utíkat nejrychleji na světě, ale nemá žádného kamaráda.

 

Kouzelnické vystoupení – Pardubice

Pardubický klub kouzel a magie je místem, kde najdete kouzelnické divadlo, muzeum kouzel a také klubovnu, kde se mohou učit kouzlit všechny děti, které to zajímá a baví. Každý víkend si ve zdejším divadle můžete užít představení plné magie, mikromagie, iluze… prostě se bude čarovat, a to přímo před vašima očima! Tuto sobotu uvidíte kouzelníka Standu a kouzelnici Zdenku.

 

Královéhradecký kraj 

Josefovský masopust – Jaroměř

V pevnostním městě Josefov vypukne v sobotu masopustní veselí. Městem projde (s hudbou a tancem) pestrobarevný průvod maškar, v Bastionu se chystá řemeslný jarmark s tradičními masopustními pochutinami. Bude se soutěžit o nejlepší koblihy a děti jistě uvítají loutkové divadlo s příběhy o Kašpárkovi.

 

Michal na hraní – Dobruška

Michal Nesvadba z Kouzelné školky je miláčkem dětí už dlouhá léta. Jeho interaktivní divadelní představení jsou hravá a zábavná, plná laskavého humoru. A jeho kousky se samolepicí páskou jsou prostě nezapomenutelné!

 

Karlovarský kraj

Staroměstský masopust - Chodov

Město Chodov vás zve na tradiční Staroměstský masopust , jehož součástí jsou mimo jiné i soutěž o nejlepší maškaru (předškoláci, školáci, dospělí), zastřelení medvěda, vystoupení kapely Horova osma či flašinetáře. Připraveny jsou i soutěže pro malé dětičky a Končertýno Pepíno (vystoupení klauna Pepína). Dobroty vám nabídnou stánky s občerstvením.

 

O líném Honzovi - Mariánské Lázně

Pohádkový příběh o Honzovi aneb jak český Honza ke štěstí přišel můžete spatřit v neděli v Městském Divadle v  Mariánských Lázních... V jedné chaloupce žila vdova Škubánková se svým synem Honzou. Byl tak líný, že mu jeho matka musela otevírat pusu, když zíval a musela ho otáček z jednoho boku na druhý. A zrovna tomuhle mládenci sudička předpověděla, že zabije draka a za ženu dostane princeznu! Když se to Honza dozví, ani ho nenapadne, aby se kvůli tomu hnul z pece. Jak to všechno dopadne?

 

Plzeňský kraj

Doubravecká lokálka 2020 - Plzeň

Zveme vás na další ročník výstavy železničních modelů s názvem Doubravecká lokálka. K vidění budou soukromé sbírky a kolejiště různých modelových velikostí, LEGO vlaky a mnoho dalšího. Největším exponátem bude modulové kolejiště ve velikosti TT o celkové délce cca 60m napodobující provoz na skutečné železnici.

 

Divadelní představení: Honza. Honza? Honza! - Plzeň

Co by byly české pohádky bez Honzy! Hloupého, chytrého, silného, málem králem, tu je kára, ten to ryje.... A tak vznikl scénář, který čerpá z variant tří známých pohádek o Honzovi. Propojený obcí Janovice, kde se chystá mezinárodní oslava jmenin – mají přijet hosté z italského Janova nebo jihoafrického Johannesburgu. A nejlepší by bylo pochlubit se příběhem některého ze slavných rodáků. Jenže kterého Honzy? Silného, chytrého nebo bohatého? Není to lehké rozhodnutí. Tak to bude třeba si jejich slavné kousky připomenout…

 

Jihočeský kraj

Masopustní zabijačka – Zámek Ohrada

V sobotu budou mít návštěvníci Národního zemědělského muzea na Ohradě možnost ve třech vstupech prožít masopustní veselici. O doprovodný program se postarají harmonikáři. Bohatý program je připraven též pro děti, které se mohou zabavit při pohádkách, v tvořivé dílně si vyrobit papírovou masku, naučit se naplnit a zašpejlovat imitaci jitrnice a v neposlední řadě si nechat namalovat masku na obličej.

 

Masopustní veselice – Skály u Protivína

Rok s rokem se sešel, čas masopustu nadešel. Zveme všechny-malý, velký, dědky, babky, tlustý, tenký na tradiční legraci. Tradiční každoroční Masopust ve Skalách u Protivína, to je masopustní veselice s tradicí od roku 1984. Jedná se o masopust venkovského charakteru s celodenním programem. V dopoledních hodinách probíhá na návsi před skalskou hospůdkou předání klíče od obce, po zahajovací ceremonii se vydá maškarní průvod na obchůzku napříč obcí, kde postupně navštěvuje jednotlivá stavení. Průvod vede až do sousední vesnice Budičovice, aby se opět vrátil do Skal. Odpolední program je věnován dětem, kdy v sále místního hostince probíhá dětský karneval.

 

Vysočina

Michal je kvítko! - Humpolec

Michal, bez ohledu na počasí i roční období dokáže, že během představení rozkvete celé jeviště. Mění nejen scénu, ale i sám sebe. Roztančí sál v různých rytmech třeba letní plážové Samby, tančit tak budou nejen děti, ale i květiny! .. pokropte ho vodou a on nikdy nezvadne. A to ještě nevíte, co se děje za plotem v Michalově zahrádce! Kopretina zpívá, kaktus do všeho mluví, konev má rýmu a umělá kytka z toho má dokonce legraci! Přijďte si hrát! Přijďte se bavit, a hlavně smát s vašimi dětmi a s Michalem z Kouzelné školky!

 

Karnevalová tour kraje Vysočina - Třešť

Zapište si do kalendáře, za uši, a kdo ví kam ještě. Po roce se Vysočina bude opět otřásat v základech, protože jsme pro vás vymazlili tour karnevalů pro celou rodinu. Letošní ročník bude speciální tím, že půjde o narozeninovou šňůru. Kraj Vysočina totiž slaví 20 let a tím pádem je potřeba skákat radostí hodně vysoko. Startujeme 16. února v Město Třešť. Naplánováno je celkem 5 zastávek. Program: narozeninové tanečky s Milanem Rezníčkem, koncert Čiperkové, virtuální realita, malování na obličej, klauniáda, fotokoutek, dětská diskotéka, tombola a mnoho dalších atrakcí

 

Jihomoravský kraj

Velká pohádková diskotéka - Břeclav

Dům školství v Břeclavi bude v sobotu patřit všem večerníčkovým postavám, ale i ostatním zábavným kostýmům. Spousty her, zábavy, soutěží a tanečků na téma Večerníčky, tak to je to, na co se můžou vaše ratolesti těšit.

 

Divadlo Koráb – Kocour v Botách - Brno

"Jak to dopadne s kocourem, který chtěl nosit boty? Bude dost chytrý na to, aby získal pro svého pána princeznu a království? A co na to zlý obr, a hlavně jeho zelenina?"

 

Zlínský kraj

Hurá do pohádky – Uherské Hradiště

Hurá na pohádky je pásmo krátkých animovaných filmů pro nejmenší diváky a jejich bystré sourozence a zvědavé rodiče. Pásmem vás provedou dva zábavní a věčně hladoví nejlepší medvědí kamarádi Nedvěd a Miška z připravovaného filmu a večerníčkového seriálu Mlsné medvědí příběhy. Ti se v pásmu objeví v epizodách Mňamózní svačinka, Hurá na borůvky a Pozdrav od strýčka, kde se díky svým bláznivým nápadům dostávají do jedné šlamastyky za druhou. Dobrodružné příběhy našich hrdinů vás pobaví a ledacos naučí, takže hurá na pohádky!

 

Masopust – Rožnov pod Radhoštěm

V sobotu provoní areál Dřevěného městečka výrobky řeznických mistrů! Těšit se můžeme na masopustní obchůzky z obce Francova Lhota a obchůzky souboru Soláň z Rožnova p. R. Chybět nebudou odborné soutěže o nejlepší valašskou klobásku a o nejlepší valašskou tlačenku. Po celý den bude vyhrávat dechová hudba „Horňané“ z Horní Bečvy. Užijte si MASOPUST u nás! Jste srdečně zváni!

 

Moravskoslezský kraj 

Masopust na náměstí Svobody

V sobotu se ve Frýdku-Místku koná tradiční Masopust. Po zahájení bude masopustní průvod procházet „okolo rynku“ a „vynášení prasátka“ s vyprávěním řezníka Krkovičky. Program nabídne pouliční divadlo, žertovné masopustní soutěže a chybět nebudou ani pouliční kapely či zabíjačkové výrobky. V rámci Masopustního jarmarku si můžete zakoupit farmářské produkty a nápoje. Každý návštěvník, který přijde v masce a k průvodu se připojí, bude odměněn sladkou pozorností.

 

Pionýrský dětský karneval

Máme pro vás další tip na dětský karneval, tentokrát v pionýrském duchu. Pionýrský dětský karneval se uskuteční v sobotu v Komunitním centru Paskov. Během odpoledne se můžete těšit na spoustu her, písniček a skotačení pod taktovkou maskota Piopsa. Na závěr bude vyhlášena nejlepší nejveselejší maska. Den zakončí bohatá tombola s pěknými cenami, například krásnou knížkou nebo vstupenkami do Jojoparku či Dinoparku.

 

Olomoucký kraj

Olomoucké masopustní veselí

Centrum Olomouce v sobotu ožije masopustním veselím. Na co všechno se můžete těšit? Na průvod masek, domácí zabijačku, masopustní speciality nebo ledové sochy. Na Horním náměstí se budou střídat hanácké folklorní soubory a pouliční divadlo Kvelb. Pro děti je připravena tematická dílnička s výrobou masopustních masek
a ukázka farmářských zvířátek.

 

Innogy Winter Run Olomouc 2020

Pokud rádi běháte a účastníte se běžeckých závodů, pak byste neměli chybět na Innogy Winter Run, který se v sobotu koná v Olomouci. Olomouc je v pořadí již páté město, kde se závod letos pořádá. Opět si závodníci mohou vybrat, zda poběží trať dlouhou 4 km nebo 8 km. Pro děti jsou připraveny závody na 400 m a 800 m. Každý závodník obdrží nejen startovní balíček, ale hlavně krásnou medaili!

 

Další zajímavé tipy kam s dětmi najdete na našem webu www.kamsdetmi.com


> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení