Vyhledej kam s dětmi

Přemýšlíte, jak zabavit děti o víkendu?

Taky za oknem vyhlížíte tu pořádnou zimu? Ve městech i na horách to spíš vypadá na jaro. Ale nesmutněte a vyrazte s dětmi o víkendu ven. Přinášíme vám naše nejzajímavější tipy.

 

Praha

MOMO – interaktivní představení pro děti – Divadlo Ponec                                         

Skvělé divadlo Ponec si pro děti připravilo další z řady výjimečných interaktivních tanečních představení, jehož se děti stanou přímou součástí. Rodinné představení inspirované groteskou a fyzickým divadlem vypráví především obrazem, pohybem, situací a hudbou, takže mu porozumí i nejmenší diváci od 4 let.

 

Středočeský kraj 

Pohádkový les – Nymburk

Pohádkový les – Po stopách Sněhové královny na motivy známé pohádky H.Ch. Andersena. Na dvoukilometrové trase parkem budou na děti čekat herci v překrásných kostýmech a u nich budou děti na jednotlivých stanovištích plnit zapeklité úkoly. Pomohou děti zasytit hrachem starou vránu a princi pochytat splašené koně? Dokáží čarodějnici nasbírat dost pavouků na polévku a hodné babičce rozpustit zakleté rampouchy? Na startu u vstupu do parku vyfasují děti průvodní dopis, do kterého budou sbírat razítka. V cíli pak od kouzelné Sněhové vločky dostanou všichni malí poutníci krásný dárek.

 

Dětský karneval – Hudlice

Hudlice u Berouna pořádají v sobotu pro děti velký karneval. Vydat se na něj můžete do hudlické sokolovny, bavit vás bude Bára Ladrová. Těšit se můžete na soutěže pro děti, tombolu a vyhlášení výherců o tři nejhezčí masky.

 

Zimní prohlídky zámku – Brandýs nad Labem

Zámek Brandýs nad Labem je jedním z těch, které mají otevřeno celoročně, a mohou se tak stát cílem vašeho zimního výletu. Oblíbené letní sídlo Rudolfa II. i dalších panovníků zdobí nádherné sgrafity. V zámecké zahradě najdete spoustu zvířátek a hned vedle zámku je také dětské hřiště.

 

Ústecký kraj 

Venkovní bruslení – Teplice                                         

 Jedinečné, ledové, opravdové a jen pro vás. Takové je ledové kluziště u OC Olympia. Užijte si pravou zimní atmosféru! Zabruslit si mohou přijít děti i dospělí. Za poplatek vám zde půjčí brusle, pokud nemáte vlastní.

 

Rychlé šípy – Zámek Šluknov

Zveme vás do Šluknovského zámku na výstavu s názvem "Rychlé šípy". K vidění budou sběratelské předměty spojené s Jaroslavem Foglarem a jeho Rychlými šípy, vzácné Foglarovy knihy, odznaky, Foglarova korespondence, obrazy od Jana Fischera - kreslíře Rychlých šípů, hlavolamy a mnoho dalšího. Jedná se o sbírku pana Pavla Zelenky z nedalekého Varnsdorfu.

 

Liberecký kraj 

Největší dětské zimní cvičiště Kubík Maxiland – Liberec

Vyrazte s dětmi za sněhem do Skiareálu Ještěd, kde se nachází největší dětské cvičiště Kubík Maxiland. Celková rozloha Maxilandu je 8.000 metrů čtverečných. Můžete se těšit na nový, 100 metrů dlouhý vlek Poma, který pomůže těm nejmenším s prvními lyžařskými obloučky, než se dostanou na samotnou sjezdovku. V Maxilandu také naleznete dva pojízdné pásy dlouhé 42 a 32 metrů. Dále dětský snowpark od NITRO a plácek pro sáňkování. Samozřejmostí je také pohádkový slalom mezi zvířátky a různé překážky, které budou vašim dětem nápomocny ve zdokonalení. K dispozici jsou vám také naši profesionální instruktoři, kteří jsou v Maxilandu jako doma.

 

Zimní sněhuláková dílna -  Turnov

Tvořivá výtvarná dílna pro rodiče s dětmi je zaměřena na zimní téma. Těší se na všechny obvyklé lektorky, plus tento rok bude s městskou knihovnou spolupracovat v rámci 200. výročí jejího založení, její kmotra akademická malířka Eva Mastníková.

 

Královéhradecký kraj 

Nová pohádková cesta – zámek Karlova Koruna – Chlumec nad Cidlinou

Každý zámecký park má za svou bohatě tepanou branou nějaké tajemství. I my ho máme a rádi se s vámi o něj podělíme. V našem parku byl zaznamenán vysoký výskyt tajemných postav – skřítků a víl. Tyto bytosti střeží park a pomáhají stromům v našem parku a vy je můžete potkat na naší pohádkové cestě.

 

Lucie a tajemství padajících hvězd – Hradec Králové

Vaši oblíbení animovaní hrdinové, lední medvěd Vladimír a tučňák James, jsou zpět! Pokračování astronomické pohádky Polaris je tentokrát zavede až na Měsíc, dále mezi planetky a komety a v neposlední řadě i k mayským pyramidám! Navíc se k oběma hrdinům přidá i nová kamarádka Lucie.

 

Pardubický kraj 

Kuličkiáda smíchu - Pardubice

Na ledové ploše bude 12 drah, hráči budou rozděleni do dětských kategorií a kategorie dospělých a hrát lze buď ve tříčlenném družstvu, či jako jednotlivec. Své týmy sestaví i herci VČD a další zajímaví hosté. Mezi námi však přivítáme všechny (bez ohledu na věk!), kteří mají rádi zábavu a neobyčejné věci. Přijďte sami nebo v týmu a přidejte se k nám! Cvrnkat kuličky může opravdu každý!

 

Zeměznění – Muzikoterapie - Choceň

Pojďte se spolu s vašimi dětmi prostřednictvím her ponořit do rytmů a setkat se s bubny a hudbou jinak. K zážitku ze společného hraní není třeba mít hudební vzdělání.

 

Karlovarský kraj

Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže 2020 – Karlovy Vary

Tento víkend přivítá Karlovarský kraj poprvé Olympiádu dětí a mládeže - jedná se o republikovou soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. O pořadatelství se podělí města Karlovy Vary, Boží Dar, Cheb, Mariánské Lázně, Ostrov a Sokolov. Vedle tradičních zimních sportů, jako je lední hokej, alpské lyžování či biatlon se kraje utkají také v karate, šachu nebo umělecké soutěži v hraní na klávesové nástroje. Slavnostní zahájení bude hostit karlovarská KV Arena. Přijďte dětem fandit a třeba i získat inspiraci pro sportovní vyžití svých dětí.

 

O Aničce ze mlýna – Karlovy Vary

Karlovarské městské divadlo uvádí hudební pohádku o hamižné mlynářce, která chce s pomocí pekla získat, co jí nepatří. Naštěstí žije v náhonu vodník, který se do Aničky zakoukal, má ji rád a ten přece nedopustí, aby se na Aničce děla křivda. Ten už něco vymyslí, aby Aničce pomohl a mlýn opět klapal jako dříve.

 

Plzeňský kraj

Hravá sobota: Vodní svět - Plzeň

V Měšťanské Besedě v Plzni  se vydáme po stopách obyvatel vodní říše. Začneme u těch nejmenších a možná se dostaneme až do oceánu za velrybou. Kdo ví? Přidáte se k nám? Plavky ale klidně nechte doma, všechno zvládneme “suchou nohou”.

 

Pletené pohádky - Touškov

Už jste někdy viděli loutkové představení, kde je celá scéna i loutky upleteny z vlny? Takovéto představení můžete vidět ve městě Touškově - Divadýlko Kuba si  připravilo čtyři známé pohádky o zvířátkách:  O statečném kůzleti - O chytrém zajíci - Kůzlátka a vlk - O zlé koze. 

 

Jihočeský kraj

Lotrando a Zubejda – Jindřichův Hradec

Divadelní pohádka z cyklu “Děti s rodiči do divadla” v podání divadla Pegas. Pohádka je přepsaná podle filmové předlohy Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře do divadelního scénáře. Díky jejich podpoře můžete v pohádce očekávat známé krásné písně, které pohádku provází. Smyslem pohádky je ukázat dětem, že dobro bylo vždy silnější než zlo. Také pomoci dětem ukázat správný směr, jak býti dobrým a slušným člověkem.

 

Dětský maškarní karneval – České Budějovice

Tradiční dětský maškarní karneval, kterým vás bude provázet oblíbená Pavla a její asistentky, se koná v českobudějovickém Metropolu. Těšit se můžete na velký taneční rej pro dětské tanečníky, soutěže, hry a hlavně sladké odměny pro všechny.

 

Vysočina

Hýbánky s Týnkou a Zdeňkem – Žďár nad Sázavou

Hravé cvičení, které tě zvedne ze židle! Pojďte si s námi živě zacvičit a nejen sedět u televize a dívat se. Tam na vás nevidíme, ale při našem cvičení vás všechny zapojíme. Máte jedinečnou možnost si během živého představení se Zdeňkem a Týnou zazpívat a zacvičit. A to na známé lidové písničky. Týna i Zdeněk mají pro vás připraveny rekvizity, které se díky vaší představivosti změní ve vše, co bude třeba. Nadupaná hodinka, plná zpěvu a cvičení jen pro vás. Včetně fotografování s Týnou a Zdeňkem a podepisování podpisových karet. Tuto dvojici můžete znát z televizní stanice Déčko.

 

Hravé dopoledne ve stáji s koníkem – Žďár nad Sázavou

Tuto sobotu pořádají ve stáji Claudie dopolední pobyty pro děti. Děti si vyzkouší základní dovednosti okolo koníků. Čeká je čištění koníka, pojedou na vyjížďku i si poslechnou základní informace ohledně koníků.

 

Jihomoravský kraj

Novoroční stodola - Vyškov

Klub rodičů při ZUŠ Vyškov, z.s. a ZOO PARK Vyškov, p.o. zvou na 6. ročník amatérské pěvecké soutěže Novoroční stodola 2020. Šestý ročník oblíbené soutěže proběhne v sobotu na Hanáckém statku v ZOO PARKU Vyškov. Soutěže se účastní zpívající hudební skupiny, které jsou schopny zazpívat bez doprovodu nebo s doprovodem hudebních nástrojů a to „od stolu“. Překvapením letošního ročníku je provedení 15ti písní všech hudebníků společně, což slibuje mimořádný zážitek. Soutěž je veřejně přístupná, divákům bude vyhrazen prostor v blízkosti soutěžních stolů, neboť smyslem soutěže je společná zábava.

 

Festival IQ Play – Hravý festival pro celou rodinu! - Brno

Srdečně vás zveme na ojedinělý koncept hravého Festivalu IQ Play, který je určen pro nejmenší děti, rodiny s dětmi, ale také hravé dospělé. Na místě budou k vyzkoušení neobvyklé stavebnice, vzdělávací hračky, logické hry, hlavolamy, ale i známé deskové hry.

 

Zlínský kraj

Zvídálkové, vzhůru do muzea – Uherské Hradiště

V novém roce se na vás skřítek Zvídálek těší se svojí modrobílou pohádkou. Poví vám, jak se vyrábí látka zvaná modrotisk a co si z ní můžete všechno ušít. Připravena bude samozřejmě dílnička, pracovní list a fotokoutek, ve kterém se stanete součástí modrobílého světa.

 

Kurz italské kuchyně - Holešov

Děti, dospělí a italské vaření. Když se řekne Itálie představím si pizzu, těstoviny a samé další skvělé dobroty. Co budeme vařit my? To je překvapení … Tak přijďte i vy v pátek do střediska volného času v Holešově na vaření v angličtině i italštině s italskou dobrovolnicí Zuelou.

 

Moravskoslezský kraj 

Wikiho zábavná show s Mimoni v Géčku - Ostrava

Mimoni patří mezi oblíbené kreslené postavičky dětí, možná i těch vašich! Pro fanoušky těchto žlutých poskoků z filmu „Já, padouch“ připravilo Nákupní centrum Géčko Ostrava Wikiho zábavnou show s Mimoni. Součástí programu bude bublinková minidiskotéka plná soutěží, připravena budou soutěžní stanoviště, tvořivé dílničky nebo Mimoní fotokoutek.

 

Karneval s Pavlem Novákem - Opava

Tento víkend bude opět ve znamení karnevalů. Naším tipem je Karneval s Pavlem Novákem, který se bude konat v Opavě. Děti se mohou těšit nejen na barevné a veselé masky, ale také na spoustu legrace, písničky, tancování, soutěže a hry. Malé návštěvníky určitě potěší také bublinková a balónková mini disco show.

 

Olomoucký kraj

Karneválek v šapitó - Olomouc

Naše pozvánka na zajímavou akci z Olomouckého kraje vás pozve také na karneval, který ovšem bude probíhat na netradičním místě – v cirkusovém šapitó. Karneval bude plný her, soutěží a tanečků a proběhne také promenáda karnevalových masek. Všechny děti budou oceněny malou odměnou.          

 

Anička a bylinkové kouzlo - Olomouc

Malá Anička objeví kouzelný svět bylinek a musí se postavit svému tátovi, aby zachránila bylinkám jejich louku. Aniččin táta se totiž na louce chystá stavět obchodní centrum. Podaří se Aničce tátu přesvědčit a zachránit tak louku pro bylinky? To se dozvíte ve veršovaném muzikálu Anička a bylinkové kouzlo, který vtipně seznamuje s kouzelnou mocí bylinek diváky napříč generacemi. V muzikálu zazní písničky rozličných hudebních žánrů.

 

 

 

Spoustu jiných zajímavých tipů kam s dětmi najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení