Vyhledej kam s dětmi

Čeká nás teplejší víkend, tak honem vybírejte, kam s dětmi vyrazíte

Taky se těšíte na teplejší víkend? Předpověď zní opravdu dobře. Tak pojďte honem vybírat, kam s dětmi můžete vyrazit, protože zajímavých akcí, které se konají po celé republice, je opravdu spoustu.

 

Praha a Střední Čechy

SIGNAL FESTIVAL dětem

Nechte děti kreativně tvořit a užít si Signal Festival po svém. Sedmý ročník festivalu představí v ulicích Prahy návštěvníkům 18 uměleckých instalací od tvůrců z České republiky i ze zahraničí. Novinkou je doprovodný program pro děti, který kombinuje procházku po vybraných instalacích vhodných pro dětské návštěvníky s výtvarně-světelnou dílničkou. Děti si tak budou moci užít jedinečnou atmosféru festivalu a společně rozsvítí okolí vlastnoručně vyrobenými světelnými kostýmy.

 

Modelové kolejiště v Praze

Modeláři Hloubětín zvou příznivce modelové železnice na výstavu modelového kolejiště. Přijďte se podívat, jak se staví velké modelové kolejiště N. V provozu je 14 dlouhých vlaků. Je vidět skryté nádraží, kde se vlaky střídají. Pro děti je navíc připravené malé kolejiště, kde si mohou jezdit s vláčkem. Pro kluky i holky bude v provozu také závodní autodráha.

 

Dýňování na zámku Nelahozeves

V rámci letošních oslav příchodu podzimu se děti mohou těšit na několik veselých divadelních vystoupení a soutěží, plnění úkolů v magické zahradě, či dobrodružnou výpravu do bludiště. Na „famfrpálovém hřišti“ si zase budou moci ověřit, jak dobře umí létat na ručně vyrobených březových košťatech, podobně jako Harry Potter. Na nádvoří zámku najdou návštěvníci nejrůznější řemeslné stánky a v interiéru zámku si budou moci vyzkoušet svou zručnost na workshopech.

 

Sladký jarmark v Dobrovicích

Dobrovická muzea zvou na 10. ročník cukrových slavností, které se konají v sobotu. Můžete se těšit na sladký jarmark plný stánků a šikovných řemeslníků. V sobotu si nenechte ujít také  exkurze do cukrovaru společnosti Tereos TTD, a.s. Přijďte se podívat, jak se cukr vyrábí! Na prohlídku je nutné objednat se předem objednat.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Duchové na Duch(c)ově

V sobotu ovládnou zámek Duchcov duchové! Návštěvníky zavedou nejen do zámeckých interiérů, ale i do sklepení. Strašidelné a zábavné prohlídky jsou vhodné pro rodiny s dětmi. Zpřístupněny budou také zámecké sklepy, v areálu celého zámku na děti čekají různá překvapení. Kapacita prohlídek je omezená, doporučujeme proto rezervaci.

 

Divadelní benefice v Litoměřicích

10. divadelní benefice ochotnických souborů přinese představení pro děti různého věku. Zatímco děti od 2 let se mohou v představení Václavka a slimák v Divadle K.H. Máchy pobavit u příběhu ze zahrádky, kterou navštíví nevídaný host, starší děti i dospělí se v prostorech Základní umělecké školy užijí jeden zdánlivě obyčejný den statečného chlapce s velkou fantazií. Hlavně se nesplést a neudělat žádný chybný krok, jinak hra končí! Divadelní inscenace Včela v hlavě od Rolanda Schimmelpfenninga je určena dětem od 9 let.

 

Dětská prohlídka zámku Hrubý Rohozec

Je tu podzim, a to znamená, že se brzy zavřou brány většiny hradů a zámků. Než se tak stane, vydejte se s dětmi například na zámek Hrubý Rohozec.  Zkrácená prohlídka pro děti prochází dvě zámecké knihovny, jídelnu, dětské a hostinské pokoje. Těmi nejzajímavějšími komnatami zámku Hrubý Rohozec provede rodiče s dětmi průvodce, který uzpůsobí výklad aktuálnímu věku dětí.

 

Loutkové divadlo pro děti

Jablonecký Klub Na rampě uvede v podání Divadla Jednoho Edy dvě loutková divadelní představení pro děti již od 2 let. "Jak sloni k chobotu přišli" a "O nepořádném křečkovi". Nedělní pohádky pro děti od 2 do 100 let pobaví celou rodinu.

 

Královéhradecký a Pardubický kraj

Pohádka na zámku Opočno

Pohádkové představení v zámeckých komnatách pro nejmenší návštěvníky a jejich rodiče.

 

LEGO dny

Víte, co je lepší než den plný LEGO®? Dva dny plné LEGO®! V sobotu a v neděli si budeme hrát, stavět a soutěžit. V několika herních zónách budou na malé i velké stavitele a stavitelky čekat tisíce kostiček. K dispozici bude také speciální foto zóna s několika LEGO® modely. Celý víkend budeme soutěžit o stavebnice a drobné dárečky. A vstupné je opět zdarma!

 

Rodina na stezce

Start od 13:00 do 15:00 v Rybníku u kurtů na prvním stanovišti naučné stezky. Vycházka se soutěží pro rodinné i jiné týmy se koná na smyslově naučné stezce „Údolím Skuhrovského potoka“.

 

129. Velká Pardubická

Vrchol tuzemské překážkové sezony. Nejstarší a nejtěžší dostih kontinentální Evropy, jehož historie se začala psát už v roce 1874. Poběží se tradiční druhou říjnovou neděli. Slavnostní zahájení dostihového svátku je v 11 hodin. V programu nebudou chybět další prestižní dostihy jako je například Poplerův memoriál, Cena Vltavy nebo Cena Labe. Velká pardubická jako třešnička na dortu velkolepým „Podzimním městským slavnostem 2019 – Pardubice“, které probíhají od 10.10.2019 – 12.10.2019 a přinášení s sebou bohatý doprovodný program pro děti.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

KUK! FESTIVAL

Přemýšlíte, co se skrývá za názvem KUK! festival? Jedná se o festival určený rodičům a jejich dětem. V prostorách DEPO2015 budou mít nejmenší návštěvníci k dispozici obří celodenní hernu, bludiště se spoustou srandovních skrýší a vymožeností, hravé tabule, originální haptický koberec, odpočívárnu pro ty, které hraní unaví, měkoučkou nafukovací prolézačku, útulné skrýše a další hravé objekty, ze kterých budou prckové nadšení. Přijďte se přesvědčit, že umění a zábava pro batolata existuje a že i vaše ratolest si KUK! zamiluje!

 

Festival panenek

O víkendu se v Kulturním domě Jas na Slovanech uskuteční Festival panenek. Můžete si zde prohlédnout umělecké i retro panenky, starožitné i dobové kočárky od umělců a významných vystavovatelů. Chybět nebude ani doprovodný program a zajímavosti ze světa panenek.

 

Kouzelná školka – Michal na hraní

Kouzelná školka baví děti na obrazovce 20 let, NAŽIVO s Michalem je to NEJLEPŠÍ!  Dětské pořady Michala Nesvadby si za dobu svého uvádění získaly velké množství nadšených a pravidelných diváků. Michal a jeho vystoupení představují jednoduchou formu humoru, založenou na věcech které děti denně obklopují, které znají a jen udiveně sledují co a jak s nimi umí vymyslet jejich kamarád Michal. A proto odchází nejen nadšené a zabavené, ale nesou si v hlavičkách hodně zajímavých nápadů, které rozvíjí fantazii a přitom dávají smysl.Přijďte si hrát! Michal bude Vaší hračkou!

 

Výlovy rybníků v Plzeňském a Karlovarském kraji

Podzim je tu a s ním i tradiční výlovy rybníků. Vyražte s dětmi do přírody ukázat jim jak takový výlov vypadá. Na výlovech můžete vidět tradiční slovení ryb z rybníka sítěmi. Často nechybí expozice ryb v kádích. Na řadě výlovů je také zajištěno občerstvení a to včetně rybích specialit. Obvykle je výlov spojen také s prodejem ryb. Mezi nejčastější druhy ryb, které se na výlovech prodávají patří kapr, štika, amur, lín nebo candát.

Klatovsko - Výlov rybníku Dalovák, u Stříbra - Výlov rybníku Sytno, na Ašsku - Výlov rybníku Vernéřov 1.

 

Jižní Čechy a Vysočina

Podzimní švestkové hry v Českých Budějovicích

Při letošních trzích se ve více než 120 stáncích představí řada prodejců tradičních českých výrobků a desítky řemeslníků s originálním zbožím, někteří i s předváděním svého řemesla u stánku nebo s dětskou dílničkou, např. sklářská dílna, řezbář, košíkář, ruční tkaní a předení. Na své si přijdou i milovníci švestkových knedlíků a koláčů, které na trhu mohou ochutnat a připomenout si tak tradiční českou pochoutku. Chybět ale nebudou ani stánky s vínem, burčákem či medovinou, horkou čokoládou, karamelem, domácími uzeninami a sýry, v novém se představí i orientální šestimetrová čajovna s posezením a komentovanými rituály.

 

Halloween na hradě Helfenburk

Zřícenina hradu Helfenburk nedaleko obce Krajníčko v prachatickém kraji se zahalí do strašidelného hávu, probíhat tu bude Halloweenská akce. Po vyzdobeném hradě budou rozmístěny strašidelné disciplíny, které budou odvážné děti plnit a na konci budou náležitě odměněny. Občerstvení je zajištěno na nádvoří hradu. Doporučený věk pro děti je od 7 let. Mladší děti na uvážení rodičů.

 

Tradiční bystřické hody

Vydejte se o víkendu do Bystřice nad Pernštejnem. Konají se zde tradiční hody a v programu se můžete těšit na ohňovou show, vystoupení dětí mateřských škol a zájmových organizací, Rytíře Země zubra, tradiční ortel se souzením berana, jarmark, atrakce pro děti, kejklíře na chůdách či projížďky na koních.

 

Maxipes Fík

Venku je nevlídno a vy nevíte, kam na Vysočině s dětmi? Můžete vyrazit do Městského divadla ve Ždáru nad Sázavou, kde se v neděli odehraje pohádkové představení Maxipes Fík. Z malého pejska vyrostl velký pes Fík a z malého dobrodružství začalo velké. Jak to všechno s Fíkem bylo? To se uvidí! Tak neváhejte a přijďte.

 

Jihomoravský a Zlínský kraj 

Dýňová slavnost v Otevřené zahradě

V neděli Otevřená zahrada v Brně nabídne svá prostranství i zákoutí kulinářským, výtvarným, hudebním i herním zážitkům. Malí i velcí se můžou zapojit do soutěže o nejhezčího dýňového bubáka. Stačí přijít a popustit uzdu své fantazii. Děti si také užijí tvořivé podzimní dílny a společně s rodiči se pobaví v podzimně laděném fotokoutku. Můžete se těšit i na divadelní představení.

 

Zámecké dýňobraní na zámku

Přijďte se svými dětmi v neděli na nádvoří Zámku Slavkov u Brna a nechejte je vyzkoušet vyřezávání, zdobení či malování dýní. Ozdobené dýně si pak děti vystaví v tajemném zámeckém podzemí a za svitu svíček ukážou svým rodičům, prarodičům a kamarádům. Děti se jistě zabaví i v dětské dílničce.

 

Sraz veteránů v KovoZOO

Jste srdeční zváni na ukončení motoristické sezóny, na sraz veteránů do KovoZOO ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Čeká Vás sjezd a výstava historických vozidel, divácká soutěž "Elegance historických vozidel", dobré jídlo a pití, skvělá atmosféra s retro nádechem a samozřejmě celá KOVOZOO! Přijďte si udělat krásnou neděli.

 

Kostkování v Kroměříži

Pokud patříte mezi milovníky kostiček, vyydejte se o víkendu do Kroměříže. Koná se zde 2. ročník největší herní LEGO akce pro celou rodinu. Těšit se můžete na výstavu originálních modelů stavitelů z celé ČR a na 30 herních koutků a stanovišť. V Kroměříži na vás budou čekat I desítky exkluzivních modelů, dokonce s některými z nich si budete moci i sami zajezdit.

 

Olomoucký a Moravskoslezský kraj 

Dýňové slavnosti

K podzimu zcela jistě patří vyřezávání dýní. Oblíbené Dýňové slavnosti budou probíhat v Zahradnictví Novák v Hlučíně. Pro malé návštěvníky je připravena pohádková cesta s odměnou, vyřezávání dýní, skákání do sena a skvělé občerstvení. Páteční program bude zpestřený návštěvou profesionálního řezbáře a v sobotu se děti mohou těšit na malování na obličej. Prostředí zahradnictví je pro oslavy barev podzimu určitě jako stvořené.

 

Drakiáda na porubské myslivně

Vítr fouká a to je ten správný čas vyrazit na drakiádu. Již tradiční drakiáda se koná na Myslivně v Ostravě. Procházka za draky začne před technologickým parkem VŠB. Cestou čeká děti spousta úkolů a v cíli další atrakce a překvapení. Na Myslivně bude hořet táborák a bude zde možnost upéct si vlastní párek, případně zakoupit jinou pochutinu.

 

Festival pohádek v Šantovce

Říjnové neděle jsou v Divadle na Šantovce věnovány pohádkám. Tuto neděli Festival pohádek přinese představení Pejprbój, které odehraje Radim Vizváry – nejslavnější mim v Česku, který je úspěšný i v zahraničí. Jeho nová inscenace je určena i pro nejmenší diváky, ale zároveň je to zajímavá podívaná i pro dospělého diváka.

 

Krokodýlkův tradiční karneval

Den plný masek, zábavy a her – to je Krokodýlkův tradiční karneval. Děti určitě potěší malování na obličej, tvoření s balónky, závod v lodičkách, dobývání věže, podlézání tyčky, židličkovaná a mnoho dalších her a soutěží. Každé dítě v masce získá žetonek na motorky zdarma.

 

Mnoho zajímavých, ale nejen víkendových, tipů najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení