Vyhledej kam s dětmi

Babí léto je pryč, ale naše víkendové tipy zůstávají

Vytáhněte bundy a holínky, babí léto už je zřejmě za námi. Ale před vámi je pravidelná porce víkendových tipů a vybírat můžete ze zámeckých či jablečných slavností, divadélek nebo zamiřte do někam za zvířátky.

 

Praha a Střední Čechy

Skřítkové a víly

Speciální dětský pohádkový les s názvem Skřítkové a víly vás zavede do zámeckého parku v Brandýse nad Labem. Na kilometrové trase zámeckým parkem na vás i vaše děti budou čekat pohádkové postavy a zvířátka ze začarovaného lesa. Děti budou u každého z nich muset plnit úkoly. Dokáží vylovit larvy z mraveniště a donést zrnka máku ke staré makovici? Pomůžou vranímu skřetovi postavit domeček a hastrmánkovi rozpoznat jedovaté bylinky? Po splnění všech úkolů dostanou malí poutníci dárek z truhly u Stromu splněných přání.

 

Podzimní křivoklání na hradě Křivoklát

Na Křivoklátě se letos koná již 25. ročník Křivoklání! Šermíři Merlet opět předvedou turnajová klání a souboje. Uvidíte výcvik dravců i koní a nebude chybět ani dobová hudba. Na děti je také pamatováno a mohou se vydat na rytířskou stezku, na jejímž konci budou pasovány na rytíře.

 

SLAMÁK FEST v Botanické zahradě Praha

Zažijte venkov v Praze! Na festivalu Slamák fest v pražské botanické zahradě. Festival přináší opravdové jídlo, pouliční umění i program pro děti. Vychutnejte si jídlo od farmářů a pobavte se s umělci na čerstvém vzduchu. Už 5. října v Botanické zahradě v Troji se rozproudí barevná tržnice plná buskerů, divadla, komiků i akrobatů. Navíc nebude chybět Pigy program pro děti!

 

Zámecké jezdecké slavnosti na zámku Kačina

Jedinečná akce nejen pro milovníky koní. V prostředí krásného empírového zámku můžete vidět ušlechtilé koně, Hubertovu jízdu, jezdecké ukázky, jezdeckou policii a mnohé další. Pro děti je připraven bohatý doprovodný program: tvořivá dílna, jízdy na koních, dřevěný kolotoč, řezbář Matěj (dřevěná herní zóna), svezení ve voze taženým koňmi, dřevorubecké soutěže, dlabání dýní a další dílničky. Po celý den se pak v zámeckém areálu koná také výstava veteránů a historických traktorů.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Jablečný den  v Krásném Dvoře

Na zámku Krásný dvůr opět vypuknou podzimní slavnosti úrody, a to již po 9.! Pohádková představení předvedou divadla V Boudě a Jitřenka. Program doplní sokolník Pavel, kejklíř Lukáš či oblíbený jarmark a nově i kreativní kadeřnický salon. Nebudou chybět ani tradiční soutěže o nejlepší jablečný produkt. Těšte se na koncerty kapel Nerez se zpěvačkou Lucií Šoralovou, Copacaband, Yellow Sisters či Mateřská.com. Vystoupí také děti ze ZUŠ Žatec a ZŠ Krásný Dvůr.

 

Medovinobraní

Pokud nemáte plán na sobotu, vydejte se třeba na zámek Pátek nad Ohří, kde si připavili bohatý program pro celou rodinu. Rodiče se mohou věnovat koštování medoviny a zúčastnit se i návštěvnické soutěže o medovinu roku, zatímco jim k poslechu bude hrát kapela Consort Helveticus (dobová hudba).  Okořská garda – skupina historického šermu zabaví malé i velké, děti nadchne alchymista, kouzelník, hadí mág a dobové tržiště.

 

Ferda Maravenec v Proseči pod Ještědem

V rámci Podještědských divadelních slavností se můžete s dětmi vydat na pohádku Ferda Mravenec, hrát se bude v sokolovně v Proseči pod Ještědem. Ferda – šikovný mravenec, který si poradí s pracemi všeho druhu. Veselý pohádkový muzikál plný dobrodružství slavného malého hrdiny s puntíkovaným šátkem a jeho přátel z knížek Ondřeje Sekory v podání litvínovského Docela velkého divadla. Kamarádství s Cvrčkem, Plošticí Ruměnicí a Broukem Pytlíkem, spory s panem Hlemýžděm a Škvory policajty, stavba vozíku a hon na Koníka, tanec s Housenkou a boj s Mravkolvem a jeho synem Ťutínkem nenechá klidným žádného z malých ani velkých diváků. A některé písničky si zpívají děti už při odchodu z divadla.

 

Výstava Bestiář v Liberci

Zajímá Vás, jak si naši předci představovali exotická zvířata? Přijďte se s dětmi podívat a zkuste podle obrázku na interaktivní výstavě uhádnout, o jaké zvíře jde. O víkendu máte poslední šanci navštívit s dětmi interaktivní výstavu s názvem „Bestiář aneb j exotická zvířata očima našich předků“.

 

Královéhradecký a Pardubický kraj

Ukliďme Sněžku i pod Sněžkou

Zveme vás k druhé letošní akci „Ukliďme Sněžku i pod Sněžkou“, tentokrát půjdeme zatočit s odpadkouši po letní sezóně. Lidé neustále strkají obaly od sušenek pod kořeny stromů, zahazují pet lahve v lese nebo nechávají použité kapesníky u cesty. Voláme proto po odvážných lovcích odpadků, kteří by nám pomohli s odpadky zatočit. Nechceme po vás jen pomoc, chceme abyste si užili krásný víkend v Peci pod Sněžkou spojený s touto událostí. Proto jsme akci udělali na celý víkend a na tu dobu jsme pro vás zajistili výhody v podobě zlevněného ubytování, občerstvení a dalších služeb.

 

Den s úsměvem

Spousta zábavy, her, soutěžení pro malé i velké. Přijďte s námi kouzlit úsměvy nejen na dětských tvářích! Organizuje nezisková organizace Salinger, z.s. (Hradec Králové), která pomáhá rodinám, dětem a mladým lidem od roku 1997.

 

SKATE BOARD CUP – Děti ulice

Vzhledem k tomu, že tento sport se stal jeden z disciplín olympijských her, rozhodli jsme se dát prostor všem, kteří milují tento sport jak v profesionálním, tak amatérském životě. Soutěžit může každý, kdo má tento sport rád a vyhrát tím spoustu cen, které tu na Vás budou čekat. Disciplínu jsme rozdělili do tří kategorií a to na junior – teenager – dospělí. Závody bude moderovat Jan Protivanský, který je jeden z nejlepších komentátorů v ČR. O hudební kulisu se postará DJ Tracy z Mighty Souljahs. Můžete se těšit na taneční skupinu T-Bass, která se stala několikanásobným vítězem v celorepublikové taneční soutěže Czech Dance Masters a zatančí formace, ve kterých v této soutěži zvítězila. Proběhne i vernisáž fotografií mezi nimi naleznete i vítěznou, která obhájila své prvenství v soutěži Czech Press Foto. Můžete si vyzkoušet techniku enkaustika, malbu na obličej, flowerstick, joja. Bude zde také probíhat zápis do pravidelných zájmových činností pod jejich záštitou.

 

Superhrdinové aneb Legendy a pověsti v Pardubicích

Představte si, že superhrdinové se občas sejdou v Pardubicích na čaji a povídají si legendy o svých předchůdcích. Třeba Aquaman má nejraději příběh o Jonášovi. V Pardubicích na pověsti a legendy narazíte na každém kroku. Na procházku historickým centrem děti a rodiče doprovodí dávní i současní, skuteční i smyšlení hrdinové. Budou vám vyprávět příběhy, které se staly, a ty, o kterých to s jistotou říci nemůžeme.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Slavnosti jablek na Krasíkově

Tradiční akce s řemeslným jarmarkem, moštováním a  bohatým kulturním programem (hudební a divadelní vystoupení) vypukne v sobotu na vrchu Krasíkov nedaleko Konstantinových Lázní již podesáté. Připraven je program pro děti,  výstavy, otevřené muzeum železnice Bezdružice, historický autobus  či komentované prohlídky kostelíku na vrchu Krasíkov. Letos se opět koná soutěž o nejlepší štrúdl a samozřejmě se můžete těšit na ochutnávku jablečných dobrot všeho druhu.

 

Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana

Osm dní plných soutěžních i nesoutěžních filmů a zábavy nejen pro dětské publikum to je Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana, který začíná tento pátek v Ostrově nad Ohří. Bohatý doprovodný program se bude odehrávat doslova po celém městě! Podtitul tohoto ročníku je Žijeme sportem, takže součástí festivalu bude spoustu doprovodných akcí zaměřených na sport a sportovní aktivity dětí.

 

Gabrétské keltohraní

Turistická a historicky zážitková akce Gabrétské keltohraní se koná tento víkend ve Spáleném Poříčí. Uslyšíte tradiční keltskou a irskou hudbu, můžete se naučit irské tance, dozvíte se o řemeslné zručnosti Keltů, pro děti je připravená malířská soutěž, budou připraveny řemeslné stánky i stánky s občerstvením. Součástí akce jsou i turistické pochody.

 

Turistický pochod Třemošenská padesátka

Vydejte se v sobotu do přírody a zúčastněte se pochodu Třemošenská padesátka - tradiční akce, která patří mezi 200 nejvýznamnějších akcí v České republice pro pěší i cyklo turisty. Pro pěší je připraveno 6 tras od 4 do 50 km. Cyklisté mají na výběr z 5 tras. Nejkratší pěší trasa (4 km) je vhodná pro kočárky a vozíčkáře. Každý účastník obdrží v cíli diplom a tradiční skleničku se znakem pochodu.

 

Jižní Čechy a Vysočina

Mezinárodní den zvířat v Táboře

Kde jinde oslavit Mezinárodní den zvířat než v ZOO Tábor. Ta při této příležitosti připravila na sobotu zábavný program pro děti i dospělé. Na návštěvníky čekají speciální komentovaná krmení, hry a svou znalost zvířecí říše si mohou otestovat při rozpoznávání rohů, paroží a stop. Jako vždy se na všechny návštěvníky těší obyvatelé ZOO Tábor jako například tygr ussurijský Rocky nebo fosa Masotra.

 

Jindřichohradecký pedál

Jindřichohradecko patří mezi časté cíle cykloturistů a proto stalo se tradicí, vítat i končit ve městě nad Vajgarem každou turistickou sezónu hromadnou vyjížďkou na kolech. Zdolávání různě obtížných tras bývá orámováno zábavnými akcemi a také soutěží, v níž je hlavní cenou jízdní kolo. Zatímco zahájení sezóny připadá na květen, její ukončení, rovněž spojené s cyklistickou vyjížďkou, se odehrává v říjnu. Děti se mohou těšit na šlapací káry, koloběžky, trojkolky, dopravní testy, malovací kolo nebo malování na obličej. Hudební doprovod obstarají Tři mušketýři.

 

Den zvířat v ZOO Jihlava

I jihlavská ZOO se zapojí do oslav Dne zvířat. Děti se zabaví ve výtvarné dílně, čekají je hry, přírodniny, živá zvířata, soutěž rodinných týmů pro děti a jejich prarodiče a dozvíte se i něco o nejstarších obyvatelích ZOO Jihlava.

 

Jihomoravský a Zlínský kraj 

Kráska a zvíře – pohádková prohlídka zámku

V neděli jste srdečně zváni na zámek Slavkov u Brna. V jeho prostorách se odehraje pohádková prohlídka Kráska a zvíře. Děti s rodiči se tak stanou součástí krásného příběhu a octnou se v těsné blízkosti krásné Běly, ale také děsivé Bestie.

 

Den zvířat v ZOO Brno

Přijďte v sobotu do brněnské ZOO oslavit Den zvířat. Pro děti i jejich rodiče bude připravena naučná stezka. Dozvíte se spoustu zajímavostí ze zvířecí říše i o ohrožených druzích zvířat. Návštěvníci se zvířecím příjmením budou mít v tento den vstup do zoo za 10 Kč.

 

Den uniformovaných sborů

V sobotu se na kroměřížském letišti potká historie se současností. Těšit se můžete na den plný pozemní i letecké techniky, oživený dynamickými ukázkami. K vidění budou letadla Piper, Spitfire i moderní stroje Aeroklubu Kroměříž nebo tank T-34. Obdivovat můžete i krásná stará auta či se s dětmi můžete svézt historickými autobusy.

 

Den otevřených dveří na biofarmě

Přijďte si v sobotu s dětmi prohlédnout farmu v obci Lidečko. Čeká vás prohlídka farmy, farmářský trh, skákací kombajn pro děti, malování na obličej, soutěže, jízda na koních i divadlo.

 

Olomoucký a Moravskoslezský kraj 

Hradní hodokvas aneb lokální hodování

V sobotu se na Slezskoostravském hradě koná akce pro všechny fanoušky dobrého jídla a pití – Hradní hodokvas aneb lokální hodování. 20. ročník Hodokvasu přinese spoustu novinek. Akce bude zaměřena na podporu lokálních gastronomických specialit, které nabízí Moravskoslezský region. Na své si přijdou milovníci masa i veganské stravy. Návštěvníky čeká bohatý doprovodný program lokálních kapel, muzikantů, tvůrců a umělců, divadlo, hudba, pouliční umění, workshopy nebo kreativní dílny nejen pro děti.

 

Vyřež/š si svou dýni

Arboretum Nový Dvůr u Opavy je oblíbené výletní místo zejména díky krásným procházkám, které se v arboretu nabízí. Podzim je v arboretu tradičně věnován dýním a i letos zde proběhne oblíbená akce Vyřež/š si svou dýni. Během víkendu můžete zapojit svou fantazii a vyrobit si netradiční a originální výzdobu na zahradu. Mlsné jazýčky jistě potěší ochutnávka sladkých a slaných dýňových specialit. Nebude chybět ani lampionový průvod, občerstvení a spousta zábavy.

 

Podzimní flora Olomouc

Na olomouckém výstavišti čeká návštěvníky od čtvrtka do neděle podzimní etapa Flory Olomouc. Hlavním letošním tématem bude Zahradní slavnost. Na výstavě se představí nejlepší tuzemští pěstitelé z řad členů Zelinářské unie, Ovocnářské unie a Školkařského svazu Ovocnářské unie ČR. Připraven bude bohatý program se spoustou lákadel, doplněný již tradičně oblíbeným festivalem gastronomie. Součástí výstavy bude také floristická soutěž Pohár podzimní Flory a projekt Rozkvetlé památky, který se prolne do centra města Olomouce.

 

Podzimní sportování s OC Haná

V obchodním centru Haná v Olomouci se v sobotu bude sportovat! Malí i velcí budou mít možnost naučit se bruslit, k zapůjčení budou také koloběžky, na kterých bude probíhat dovednostní závod. Naučit se můžete také chodit na skákacích botách. Zábava ve znamení sportu bude připravena na celý den.

 

Další porci, nejen víkendových, tipů najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

 


> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení