Vyhledej kam s dětmi

Naše dávka tipů kam s dětmi na poslední teplý víkend

Zdá se, že je před námi poslední teplejší víkend. Tak toho využijte a vydejte se s dětmi za dobrodružstvím, za poznáním nebo prostě jen tak do přírody.

 

Praha a Střední Čechy

Dětský den v Karolinu

U příležitosti 600 let od úmrtí Václava IV. pořádá Univerzita Karlova Dětský den. Akce je určena pro děti s rodinami přibližně od věku tří let. Děti se seznámí s kulturním životem doby vrcholného středověku. Jak se lidé oblékali, jak jedli, jak fungovala ve středověku škola. V průběhu historické hry v centru Prahy se seznámí se stěžejními památkami doby Václava IV. a setkají se i se samotným králem a královnou. Připraveno je i spousta tvůrčích dílniček.

 

Dětský den v Lešanech

Již poosmé se uskuteční Dětský den ve Vojenském technickém muzeu Lešany. Pro děti je připraven bohatý soutěžní program, včetně ukázek moderní vojenské techniky. Děti budou plnit úkoly na celkem devíti stanovištích, kde budou připraveny nejrůznější soutěže sportovního a vědomostního charakteru či s vojenskou tematikou. Například lezecká dráhu, rozebírání a složení samopalu, hod granátem na cíl, překonávání zamořeného území či střelbu na cvičné dětské střelnici. 

 

Historické vinobraní na hradě Karlštejn

Vstupem historickou branou do uzavřené části městyse Karlštejn se návštěvník přenese do doby dávno minulé. Bohatý dvoudenní program potěší malé i velké diváky na hradě i v podhradí do pozdních večerních hodin. Pro děti jsou připravena divadelní vystoupení, mohou si vyzkoušet historické tance a pobavit se při vystoupení polykačů ohně, fakírů, šermířů a dvorních mágů. Nenechte si ujít možnost navštívit každoroční dvoudenní slavnost vína na Karlštejně a přijeďte na ni mimořádným vlakem, v jehož čele bude parní lokomotiva! Vlaky z Prahy-Smíchova budou do Karlštejna vyrážet po oba víkendové dny. 

 

Svatováclavské slavnosti v Kutné Hoře

Již tradiční kutnohorská kulturní akce nabízí každoročně v měsíci září zajímavý program pro děti i dospělé. Střídají se zde hudba s divadlem, míchají styly a žánry, staročeský trh nabízí své výrobky, jídlo a dobrá vína, a to vše s jediným cílem - pobavit přítomné a navodit dobrou náladu a pohodu babího léta. Svatováclavské slavnosti se tak stávají příjemným zakončením léta.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Žernosecké vinobraní

Vinobraní se v obci Velké Žernoseky traduje od skončení 2. světové války a vždy přináší zábavu pro celou rodinu. Pro návštěvníky bude také připraven kulturní program, folková a dobová představení i průvod v čele se žernoseckým Bakchusem - s králem a královnou. Na závěr proběhne ohňostroj u přívozu.

 

Festival dřeva v Ústí nad Labem

Festival dřeva chce ukázat dřevo ve všech jeho podobách. Demonstrativní formou informovat veřejnost o ekologii, přírodě, přírodních materiálech a využití přírodních zdrojů v životě člověka. Zejména děti se mohou environmentální osvětou dozvědět poučné informace. Klade si za cíl informovat širokou veřejnost a děti o přírodě, lese a rozvíjet vztah místních komunit k prostředí kde žijí. A kromě toho slibuje i spoustu zábavy při zápolení soutěžících v různých sportovně-dřevorubeckých disciplínách.

 

Bramborové ukončení sezóny na Zubačce

Železniční společnost Tanvald připravuje i v roce 2019 nostalgické jízdy na jediné české ozubnicové trati z Tanvaldu do Kořenova a Harrachova. Těšit se můžete zvláštní ozubnicové vlaky, parní vlaky, železniční modely nebo borůvkové či bramborové hody. Zvláštní vlaky na Zubačce vyjedou naposledy u příležitosti ukončení sezóny 2019. Jízdenky na zvláštní vlaky Železniční společnosti Tanvald si můžete zakoupit přímo ve vlaku nebo na nádraží v Tanvaldě a případně i na nádraží v Kořenově.

 

Svatováclavské slavnosti na zámku Svijany 

Tradiční akce ve Svijanech opět přinese bohatý program pro celou rodinu. A jak jinak, vše se bude točit především kolem piva. Spousta zábavy je ale připravená i pro děti! Na co se můžete těšit? Čeká vás: projížďky historickým kočárem areálem pivovaru, projížďky na ponících, dobová střelnice a kolotoč, lukostřelba, SEVA koutek pro nejmenší, tradiční jarmark s ukázkami řemesel a dílničkami, dobová hudba, šermířská a kejklířská vystoupen, módní přehlídka dobových a pivních šatů, pečení vlastního chleba v dobové peci, odlévání bronzu.

 

Královéhradecký a Pardubický kraj

Noc sokoloven

NOC SOKOLOVEN "Jedinečná příležitost poznat kouzlo a navštívit velké množství sokoloven po celé České republice s bohatým programem a bez vstupného". Den otevřených sokoloven pro širokou veřejnost, aby se seznámili s naší již 157 let fungující organizací.

 

Noc vědců 2019

Noc vědců - to je minimálně 5 hodin chytré zábavy. Noc vědců - to je jedna noc v roce, na kterou nezapomenete. Noc vědců - to jsou tradice, desítky zapojených měst a desetitisíce návštěvníků. V České republice se Noc vědců koná už od roku 2005 a neustále se rozšiřuje do dalších měst. Chytré zábavě se meze nekladou a tak není divu, že získává na popularitě, baví totiž ty nejmenší i dospělé.

 

DRAKIÁDA

Kulturní komise města Březová nad Svitavou vás zve: V neděli na Špitálském poli. Vezměte si s sebou draka, dobrou náladu a bavte se. Občerstvení zajištěno.

 

Kašpárkovy žerty s čerty

Loutkové divadlo opět po prázdninách pro vás zahraje veselou pohádku.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Plzeňské ohýnky 2019 aneb kouzla v oblacích

V sobotu se v Plzni odehraje jedna z tradičních akcí, ale tentokrát v novém pojetí. Hlavní hudební program zajistí dětmi milovaná Culinka, rodiče roztančí skupina ABBA STARS revival, mládež potěší Pavel Callta. Hudební program bude doplněn doprovodným kulturním programem, jako je například výcvik psů, ukázka IZS. Nebude chybět ani dobré jídlo a pití, kterého bude dostatečné množství. A součástí bude samozřejmě i přehlídka ohňostrojů, jejíž novinkou bude i  tzv. tichý ohňostroj.

 

Víkend otevřených ateliérů - Plzeň tvořivá

Tento víkend se již po čtvrté otevřou dveře ateliérů, galerií, škol a dalších míst, kde umění vzniká nebo se vystavuje. Široké veřejnosti se otevřou umělecké a výtvarné ateliéry, galerie, výstavní síně, výtvarné školy připraví ukázky prací a workshopy. Vše je po celý víkend pro návštěvníky zdarma a na řadě míst se bude tvořit, vyrábět a poznávat umění z různých stran. Program bude opět nabitý a je určen všem věkovým kategoriím. 


Divadelní pohádka Duhový princ

V Karlových Varech můžete v neděli navštívit představení autorské pohádky loutkáře Honzy Kindla. Duhový princ leží v hluboké díře, skučí tam jako nějaké zvíře, jenom žebřík mu pomůže ven… Husopaska Lenka se rozhodne Duhového prince z hluboké díry zachránit… A po pohádce bude následovat dílnička pro děti.

 

Michaelská pouť

Přijďte se pobavit s celou rodinou, vlastnoručně si vyrazit pamětní minci, vyfotit se v dobovém kostýmu nebo se potkat s postavou Jáchyma Ondřeje Šlika, jehož 450. výročí narození letos slavíme. Chybět nebudou ani gastronomické lahůdky, dobrá muzika, zábava pro děti a samozřejmě stánky s nejrůznějšími drobnostmi, kterými můžete potěšit sebe i své blízké.

 

Jižní Čechy a Vysočina

Vltava žije 2019

8. ročník audiovizuálního festivalu Vltava žije letos nabídne tematická audiovizuální představení v rámci inspirovaná výročím 50 let přistání člověka na Měsíci. Návštěvníci festivalu budou mít jedinečnou možnost vidět světovou premiéru unikátní multimediální show MAN ON THE MOON Startovací rampa pro další vzlet člověka na Měsíc vyroste v prostorách Výstaviště ČB. Výpravnou multimediální show mohou diváci exkluzivně zažít na vlastní kůži v pátek a v sobotu. Ve výpravné multimediální show nebudou chybět nové originální scénické prvky, výpravná multimediální scéna, živé obrazy, holografická, projekční, laserová, vodní i pyrotechnická show a dechberoucí akrobatická vystoupení.

 

Václavská pouť ve Strakonicích

Největší jihočeská pouť opět přinese bohatý program pro celou rodinu, kromě řady pouťových atrakcí, stánkového prodeje i bohatý kulturní i sportovní program. Mimo jiné např. hudební program, strakonický fez, soutěž parašutistů, chovatelskou výstavu králíků, holubů a drůbeže, velkou výměnnou burzu sběratelů, a také fotbalové utkání.

 

Slavnosti brambor

Přijďte si užít babí léto na Vysočinu a navštivte Slavnosti brambor v Centru Eden v Bystřici nad Pernštejnem. Ochutnáte tradiční i méně známé bramborové speciality, na děti čeká dětská zóna s tvořivými dílničkami, skákací hrady, bazének s balónky, rodinná olympiáda, divadlo Kufr s žonglérskou show, chůdaři a spousta další zábavy.

 

Noc sokoloven Dalešice

Všichni Sokoly i široká veřejnost jsou zváni k návštěvě sokolovny v Dalešicích. Na nejmenší děti čekají hry, veselé divadélko či ukázky gymnastických cvičení. Pro ty větší je připravena bojovka, cvičení na nářadí a pro všechny tvořivá dílnička. Nebude chybět ani grilování, hry před spaním, pohádka na dobrou noc, malování na obličej a prohlídka prostor sokolovny.

 

Jihomoravský a Zlínský kraj

Zážitkový den nejen s Městskou Policií

Pestrou zábavu a zajímavé zážitky pro všechny generace slibuje akce pořádaná Městskou policií Brno v sobotu, na dopravním hřišti vedle koupaliště Riviéra. Celodenní program láká na akční ukázky ve vodě i na souši, moderní techniku a současně zve k nostalgickému vzpomínání na dávnou i nedávnou minulost. Tu zprostředkují dobově oděné postavy i unikátní historické exponáty.

 

Noc Sokoloven v Brně

Všichni Sokoly i široká veřejnost jsou zváni k návštěvě sokolovny v Brně – Řečkovicích. Program je nabitý a vstupné není žádné. Děti se mohou těšit na dobrodružnou výpravu - po stopách lva Aslana, sokolské řádění, střelbu kuší na terč či aerobik.

 

ValachiaRun

Vezměte rodinu a vyrazte za sportem. V sobotu se v Janové u Vsetína koná další ročník  Valachiarun. Běžecké závody pro celou se konají v areálu fotbalového hřiště a sportovní haly. Pro děti jsou připraveny MINI běhy od 300m. Všichni účastníci v cíli získají pamětní medaili.

 

Svatováclavské hody v Hulíně

O víkendu jste zváni do Hulína, kde se konají tradiční Svatováclavské hody. Připraven je bohatý program po celý den. Na náměstí můžete kromě hudebního programu obdivovat i živé sochy.

 

Olomoucký a Moravskoslezský kraj 

Fajne léto v Dolních Vítkovicích

Poslední okamžiky léta si můžete užít v Dolních Vítkovicích, kde se v sobotu pořádá akce Fajne léto, tentokrát spojená s oslavou 5. narozenin Velkého světa techniky. Program bude opravdu bohatý – závody v Trojnohavicích, fyzikální laboratoř, funny sportoviště, tvorba narozeninových placek, hlavolamy, science show, výroba domácího slizu, skákací hrad nebo malování na obličej. Pro návštěvníky je připravena také zajímavá cesta napříč expozicemi, ve kterých budou plnit nejrůznější úkoly. V rámci doprovodného programu se děti mohou těšit na čertici Lumpínu, Klauna Hopsalína nebo vědeckou show plnou neotřelých pokusů. 

 

Narozeniny vodníka Slámy

Narozeniny slaví také oblíbený areál Mlýn vodníka Slámy. A u této příležitosti bude v v neděli v Mlýně vystrojena již tradiční oslava. Návštěvníky čeká den plný veselí, dobrého jídla a pití a her. A jelikož se mlýn nachází na venkově, nebude chybět pořádná venkovská zábava – ukázka tradičních řemesel, rodinná a přátelská klání v herních disciplínách, doprovodná hudba, dětské atrakce a stánky plné dobrot. Děti se mohou také těšit na zvířecí obyvatele mlýna.

 

Večerní kostýmované prohlídky na Bouzově

Státní hrad Bouzov zve návštěvníky v posledním zářijovém týdnu na večerní kostýmované prohlídky. Tajemné prohlídky začnou v pátek a v sobotu večer a budou doprovázeny strašidelnými výstupy při svitu svíček. Pro děti i dospělé bude připravena strašidelná dílna, kde si budou moci zpříjemnit čekání na prohlídku.

 

Nejchutnější festival jídla a pití v Olomouci

V malebné růžové zahradě Výstaviště Flora Olomouc se o víkendu uskuteční pátý ročník Garden Food Festivalu. Na sklonku babího léta se můžete těšit na prezentace špičkových restaurací, zajímavých bister a další nevšední koncepty. V programu se objeví finalisté televizní soutěže MasterChef Česko 2019 a šéfkuchař Zdeněk Polreich. Garden Food Festival nabídne řadu speciálních a nezapomenutelných gastronomických zážitků, představí zajímavé kulinářské koncepty z celé republiky i ze zahraničí a návštěvníci budou moci ochutnat farmářské a lokální produkty.

 

Mnoho dalších, nejen víkendových, tipů najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení