Vyhledej kam s dětmi

Už jsme doma všichni!?

Mám hodně kamarádek, které si po dvou dětech a menší odmlce pořídily ještě benjamínka. Jedna z nich dokonce ve dvou vydáních. Ne vždy byl tím třetím kluk, ale vlastně nevím, jaký je holčičí ekvivalent k benjamín, což je mimochodem z hebrejského ben-já-mín a v překladu znamená „Nejmladší milovaný syn“.

I já jsem jednu dobu čelila otázkám, zda budeme „pokračovat“. Naučila jsem se odpovídat formulkou, která byla všeříkající: „Myslím, že už jsme doma všichni!“

Mám hodně kamarádek, před kterými smekám. Já si ty první měsíce, kdy ještě Eli nechodila do školky a narodil se nám Šimon, vybavuji stále velmi barvitě.  Když už konečně usnul Šimon, Eli se dožadovala programu, jídla, své pozornosti… Tehdy jsem jela nadoraz. A vlastně si barvitě vybavuji i ty měsíce následující, kdy nám začala nosit ze školky jednu virózu za druhou. Ta nejprve skolila ji, jejího malého bráchu a následně mě, a to často mnohonásobně víc než je. Tohle zná ale každá máma, která má děti v podobném časovém rozestupu. Nic nového pod sluncem.

A když už se ten vlak tak nějak pomalu začal rozjíždět, některé mé kamarádky zas přehodily výhybku „do depa“. A já? Já byla ráda, že frčíme dál a postupně si tu jízdu začínáme všichni užívat.

Ale nemyslete si, že bych si ty jejich „první“ neužívala. První úsměv, první slovo, první krok. A jasně, že je mi někdy smutno, že už podobné „první“ nikdy nezažiju. Uvědomuju si tím také to, že už mám nějaké ty roky a zážitky prostě za sebou. Pro ženskou je toto uvědomění samozřejmě mentálně bolestivé. Její nejdůležitější úkol na tomto světě byl splněn… pokud teda neaspiruje na Nobelovu cenu za vynález století.

Když jsme začali spolupracovat s lékárnou Dr.Max, objevila jsem jejich klub Dr.Max baby, kde se dá získat spoustu zajímavých informací, tipů a rad. Můžete se mimo jiné dozvědět, které léky jsou v těhotenství bezpečné, pak je třeba rovnou koupit on-line a nechat si je poslat zdarma domů. Když jsem před deseti lety (to dvojciferné číslo mě vždycky vyleká) čekala Eli, chodil mi každý týden e-mail, kolik už by měla vážit, co se jí vyvíjí atd. Bylo to fajn a díky tomu, jak zas informační technologie postoupily, mají dnes budoucí maminky ještě mnohem více možností. A klub Dr.Max baby je jednou z nich. Tak pokud ještě čekáte nějaký ten přírůstek do rodiny, zkuste se přihlásit a dejte nám vědět, jak jste s klubem spokojené. A pokud už máte tak jako já splněno, tak si třeba přečtěte můj předchozí díl seriálu Prázdniny na Maximum s podtitulem „Když myši nejsou doma, kočky mají pré…“

 

Mám hodně kamarádek, před kterými smekám, ale my už jsme doma všichni, fakt! A i když jsem svůj nejdůležitější úkol na tomto světě už splnila, věřím, že mě tady toho ještě hodně čeká.  

 

Vendula Dittrichová

 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení