Vyhledej kam s dětmi

Letiště Točná nabízí přírodu a techniku v jednom

Máte doma zvědavé dítko, které zajímá technika, ale zároveň si rádo hraje? Tak určitě nevynechejte návštěvu letiště Točná!

Krásné přírodní hřiště v Praze, se nachází blízko obce Cholupice těsně vedle letiště Točná, na který je parádní výhled. My zde za dobu strávenou na hřišti viděli z těsné blízkosti vzlétat hned dvě malá letadla. Krom toho se přímo v rohu hřiště nachází dvouplošník, který je obehnaný malým plotem.

Samotné hřiště je ideálním místem na piknik, rozlohou je dost velké, čisté a udržované, skýtá mnoho přístřešků před přímým sluncem (malý altánek a lavice se stoly kryté stínící pergolou) anebo si jako správný dobrodruh můžete vytáhnout vlastní deku a posedět přímo na trávníku. Jídlo a pití si musíte donést, v okruhu několika kilometrů chybí jakékoliv občerstvovací zařízení. Krom jiného má toto hřiště velkou výhodu vlastních WC, které jsou zrekonstruované, čisté a voňavé.

Herních prvků na hřišti je mnoho, všechny jsou dřevěné – malé letadlo, vodní dráha, pískoviště, prolézačky,skluzavky, opičí dráha anebo dokonce dvě lanovky, na kterých děti mohou závodit, kdo dřív dojede k onomu dvouplošníku. Určitě není od věci vzít si sebou míč na kopání anebo rakety na líný tenis či badminton.

 

Pokud Vás samotné hřiště přestane bavit, kolem vede cyklostezka (Dolní Břežany – Cholupice – letiště Točná – Komořany) a další lesní či polní cesty, po kterých se dá krásně jet i s kočárkem či odrážedlem (odzkoušeno na vlastní kůži).

Mimo jiné se zde každou druhou sobotu v měsíci koná Den otevřených dveří hangáru s historickými letadly, které pořádá místní muzeum. K vidění jsou tak letadla typu Electra nebo Harvard a posedět můžete i v kabině legendární Anduly. Více informací lze najít na Facebooku Letiště Točná.

Ideálním spojem jak se na tak báječné místo dostat je kolo, pokud je to pro Vás daleko - tak auto (nachází se zde parkoviště, které je zdarma) a pokud jste bez vlastních dopravních prostředků, doporučuji autobus do Cholupic či Komořan a potom nenáročnou procházku po krásných přírodních scenériích.

 

Pro Kam s dětmi maminka Milada

 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení