Vyhledej kam s dětmi

Poslední "školní" víkend je tady. Už víte, kam s dětmi?

Už víte, kam s dětmi o posledním školním víkendu? Nechte se inspirovat naším výběrem akcí z celé republiky.

S dětmi na koníky do Chuchle

Jako každá neděle, bude i ta poslední předprázninová, patřit ve Velké Chuchli také dětem. České derby, tradiční vrchol dostihové sezóny, si děti určitě užijí. Je jim tady totiž věnována velká pozornost. Přichystaná bude velká venkovní herna, jízdy na ponících nebo dětský koutek Hříbátka a samozřejmě spousta krásných koní. Děti do 15 let mají vstup zdarma.

Prokopská pouť Šeberov

Ve sportovním areálu Šeberov na vás čekají pouťové atrakce, kolotoče, houpačky, skákací hrad, střelnice, soutěže pro děti, stánky s občerstvením a mnoho dalšího!

 

Family Fest Příbram

V sobotu se v areálu Nového rybníka nikdo nudit nebude. Na své si přijdou milovníci pohybu, zábavy a životního stylu. Program bude pestrý. Tentokrát svá stanoviště najdou děti, teenageři a dokonce i dospělí, pro které budou připravena specifická zájmová zastavení, šitá na míru zvlášť ženám a zvlášť jejich mužným protějškům.

Královské stříbření v Kutné Hoře

Tradiční historická akce s bohatým programem se koná celý víkend v Kutné Hoře. Královské kutnohorské stříbření, symbolicky otevírá turistickou sezónu města Kutná Hora. Uvidíte měšťany v krásných historických kostýmech. Bude připravený jarmark s ukázkou řemesel. Děti se můžou těšit na divadélka, žongléry, dětské hry a třeba i dobové kolotoče. 

Tajemství zámeckého lesa na Zbirohu

Na děti čeká zábavné odpoledne plné pohádkových postaviček a veselých úkolů v zámeckém parku. Budou poznávat lesní zvířata, rostliny nebo houby. Připravený bude i jarmark s dětskými dílničkami nebo zámecké prohlídky s princeznou. Rodiče si zase můžou pochutnat na grilovaných specialitách na nádvoří.

Vítání léta v plzeňské zoo

Vítání léta v Zoologické a botanické zahradě se uskuteční v sobotu. Pro děti bude připravena pohádková stezka, na níž se setkají s oblíbenými postavami klasických i moderních pohádek a také volba Květinové dívky.

Bahna 2018

29. ročník největší společné ukázky současné i historické vojenské techniky v Evropě se uskuteční ve Strašicích na Rokycansku. Do akce se zapojí přes tisíc vojáků s více než 350 kusy techniky. Bude to určitě nezapomenutelná podívaná.

Bubnování v Království lesa na Lipně

Do unikátního rodinného parku nedaleko Stezky korunami stromů přijedou bubeníci ze skupiny Djem-Bo-Djem, kteří budou hlavním bodem odpoledního programu. Děti i rodiče se mohou těšit nejen na koncert, ale v rámci workshopu si také vyzkouší bonga, konga, djembe a další rytmické nástroje.

Slavnosti pětilisté růže v Českém Krumlově

V Českém Krumlově se bude celý víkend slavit. Chystá se rytířský turnaj, dobový trh, hry pro malé i velké. Ukázky historického šermu, fakírů, dobových řemesel a mnoho jiného.

Dětská prohlídka hradu Kámen

Únavné letopočty, zdlouhavá jména šlechticů, nuda… Nic z toho děti nezažijí na speciálních prohlídkách hradu Kámen. Do prohlídky se zábavnou a nenáročnou formou aktivně zapojí a dozvědí se několik informací o historii hradu a životu v dávných dobách.

Běhej lesy Slavkovský les

Další díl seriálu Běhej lesy je tu! A to díl zcela nový! Ve Slavskovském lese se ještě neběhalo! Kromě tratí pro dospělé jsou samozřejmě připraveny závody i pro ty nejmenší. Rodiče mohou navíc využít hlídací koutek a v klidu si zaběhnout oba dva své závody. Děti se také kromě bohatého doprovodného programu mohou těšit na tombolu.

Slavnosti slunovratu v Nové Pace

Tradiční městské slavnosti s rozmanitým programem vyvrcholí večerním programem zakončený ohňostrojem. Bohatý doprovodný program bude připravený i pro děti – dílničky, pohádky a žonglér v parčíku, skákací hrad a jiné.

Strašidla noci svatojánské na Troskách

Vydejte se tmou, překonejte trosecká strašidla i temné síly a získejte klíč vedoucí k pokladu. Úkolová stezka odvahy je vhodná pro malé i velké.

Parní víkend v Rosicích nad Labem

Rosický parní víkend bude rozhodně bavit celou rodinu. Připraveno toho bude opravdu hodně. Uvidíte výstavu lokomotiv nebo historických zemědělských strojů. Děti se můžou svézt na parkové železnici. Svojí práci předvedou kováři, hasiči nebo flašiterář. A samozřejmě nebude chybět možnost projet se historickým motoráčkem. 

Svatojánská pouť v Proseči

V rámci celodenní akce budou už tradičně připravena vystoupení folklórních souborů, ukázky zanikajících řemesel, představena domácí zvířata a péče o ně – v minulých letech diváci viděli například stříhání ovcí, podkováře či práci koní se dřevem. Stánkaři nabídnou občerstvení z místních zdrojů a prodávané výrobky představí řemeslné tradice regionu.

Svatojánská slavnost na Báře

Nenechte si ujít tradiční slavnost na závěr školního roku u rozhledny Bára. Bude přichystaný pohádkový les, na programu je také hudba, tvořivé dílny nebo slavnostní znovuotevření lesní naučné stezky obohacené o interaktivní prvky.

Ovčácký den na Valašsku

V Rožnově pod Radhoštěm budete moct shlédnout ukázky zemědělské výroby, řemesel a chovu hospodářských zvířat. Pro děti i dospělé bude připraven zajímavý doprovodný program. Nejen pro gurmáni se můžou těšit na výběr krajových specialit.

Holešovský regata

Holešovská regata je opět tady! Osmý ročník největšího rodinného festivalu v zemi, který jen loni navštívilo 20 tisíc lidí, se uskuteční v tradičních prostorách zahrad a zámku Holešov a opět nabídne atraktivní hudební i doprovodný program pro celou rodinu.

Hurá na prázdniny v Uherském Brodě

V Uherském Hradišti se v neděli budou vítat prázdniny. Těšit se můžete na předprázdninové lážo plážo odpoledne s rodinou, kamarády, jídlem a povídáním. Odpoledne osvěží živá hudba, ponicí nebo skákací hrad. A nezapomeňte s  sebou třeba: deku, piknikový koš, společenské hry a hlavně chuť se bavit.

Rozmarné slavnosti řeky Ostravice

Čtvrtý ročník slavností řeky Ostravice v centru Ostravy bude opravdu rozmarný. Přichystána bude třeba velká soutěž sjezdu netradičních plavidel, soutěže ve vodáckých aktivitách nebo divoké přejezdy po mokrém prkně. Program doplní koncerty, performance, jarmark, kulinářská ulička, hry a soutěže, půjčovna loděk, převozníci a mnoho dalších atraktivit na jedinečné městské slavnosti spojující moravský a slezský břeh řeky.

Opava vítá léto

Víkend plný zábavy, kterým přivítáte léto, je určen všem věkovým kategoriím od těch nejmenších po starší generaci. Pro děti je připraveno vystoupení Míši Růžičkové s písničkovou show. Mladší ročníky určitě ocení vystoupení kapely Mirai. Program obohatí soutěže pro malé i velké. Návštěvníkům bude nabídnuto kryté posezení, stánky s občerstvením a těm nejmenším nafukovací multifunkční centrum.


Mnohem více tipů kam s dětmi nejen o víkendu. Najdete na www.kamsdetmi.com

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení