Vyhledej kam s dětmi

Víkend se blíží a s ním i naše tradiční tipy!

Už máte naplánované, co budete dělat s dětmi o víkendu? My vám opět přinášíme naše tradiční tipy aneb kam s dětmi. Tentokrát se podíváme tředo do pohádky, za popeláři nebo na projížďku vlakem.

Pohádkový les v Hostivaři

Hostivařský lesopark bude v sobotu doslova pohádkový. Na děti tady čeká pohádková trasa, na které budou u čarodějnic, pirátů, vodníků a dalších pohádkových postav plnit soutěžní úkoly. Bude připravený i další doprovodný program – malování na obličej, modelování balonků nebo skákací hrady. Pro větší pohodlí si nezapomeňte deku na ležení.

Pražské služby dětěm na Ladronce

Přijďte si užít rodinné odpoledne plné zábavy, hudebních vystoupení a nebude chybět ani ukázka techniky Pražských služeb. Hlavními hvězdami jsou Michal Hrůza, dívčí skupina Lollipopz nebo zpěvačka Nelly.. Akci moderuje dětmi oblíbené duo Magdaléna Raifová a Petr Vacek.

Den otců na Pražačce

Třetí neděle v červnu patří na celém světě Dni otců. Slavit se bude třeba v areálu Pražačka na Žižkově. Na Tátafestu bude připravený mezinárodní fotbalový turnaj, "adrenalinové" aktivity pro táty a děti, kreativní dílny pro maminky, živá hudba a spousta dalších překvapení.

Festival Všechny chutě v Dobřichovicích

Letošní food festival Všechny chutě světa se uskuteční v příjemném parku Berounky. Den plný světových kuchyní nabídne speciality z celého světa, ale také adrenalinový park pro děti.  Kde si budete moci vyzkoušet obří trampolíny, lezeckou stěnu, houpačku z mostu, nebo se pokusit zkrotit divokého býka.

Pohádkový hrad Točník

Hrad Točník se v sobotu promění v pohádkovou říši. Představí se vám různé divadelní a šermířské soubory, kouzelníci, kejklíři, známí kreslíři a karikaturisté i orientální tanečnice. Program je velmi bohatý, současně probíhá na třech hradních nádvořích. K vidění mnoho řemesel, které si na místě můžete vyzkoušet.

Zámecké slavnosti ve Svijanech

Zámek Svijany oslaví již druhé výročí od otevření zámku veřejnosti. Těšit se můžete na řadu zajímavých tradičních i netradičních stánků s občerstvením. Pro děti bude přichystaná pohádková prohlídka. Na hlavním pódiu na nádvoří zámku budou probíhat různá vystoupení, která budou děti rozhodně bavit.

Ústecké slavnosti

V Městských sadech v Ústí nad Labem se v sobotu konají Ústecké slavnosti. Těšit se můžete na ukázky historického šermu, vystoupení mažoretek, pouťové atrakce, skákací hrady, fotokoutek a mnoho dalšího. Hlavním hostem dne je Bára Basiková.

Ekofestival Greenfest v Liberci

Šestý ročník ekofestivalu Greenfest proběhne v Liberci letos poprvé jako dvoudenní. Pátek bude patřit mateřským školám,, sobota široké veřejnosti. V průběhu celého dne se děti mohou zúčastnit hry po stanovištích s úkoly. Kromě tradiční festivalové hry budou v areálu zahrady připraveny i další zábavné hry a aktivní i odpočinková zóna.

Gladiátorské dny v Jablonci nad Nisou

Zveme všechny super děti na Dětský městský běh a Gladiátorské dny v Jablonci nad Nisou! Na děti čeká lezecká stěna, prolézací pavučina, běh s překážkami, skluzavka, souboje a mnoho dalšího. Chybět nebude ani exhibice Biketrial a Jumping power a budete soutěžit o atraktivní ceny.  

Veselské slavnosti

Program na slavnostech bude plný hudby, divadelních pohádek i jídla. V sobotu se můžete těšit hlavně na plavení Lužnice na netradičním plavidle a celý den bude probíhat v ulicích představení akrobatů, žongléřů, chodců na chůdách i mimů.

Slavnosti dřeva na Lipně

Stezka korunami stromů na Lipně bude v sobotu vonět dřevem. Chystají se tady totiž Slavnosti dřeva. Celodenní rodinná akce, při které vás opojí vůně lesa, dřeva i krásných výhledů ze Stezky korunami stromů Lipno. Čekají na vás dřevosochaři, pohádky, koncerty a spousta zábavy pro malé i velké.

Svatojánské slavnosti v Chodové Plané

Přijďte se podívat na obnovenou tradici Chodských Svatojánských slavností. Po celou dobu budou v provozu dobové hry pro děti i dospělé. Řemeslníci a stánkaři z různých koutů naši vlasti vám předvedou své dovednosti a zboží a leccos si můžete i sami vyzkoušet. Připraveny jsou i chodské koláče.

Den záchranářů v Karlových Varech

Velkolepá akce se záchranáři se uskuteční na Rolavě v Karlových Varech. Připraveny budou „mraky“ záchranářů, hodně techniky, nejvíc dárků, spousta zážitků pro malé i velké - celé rodiny.

Dětský den na ranči Kozí vrch

V Ostřešanech na Pardubicku bude připravený dětský den se spoustou soutěží, diskoškou pro prcky a mazlení se zvířátky. Pokřtíte společně nová kůzlátka a ovečku a vymyslíte jim jména. Můžete si také zajezdit na koních a ochutnat malé občerstvení.

Světový den žiraf v Olomouci

Mezinárodní den žiraf se sice slaví až 21. června, ale už tento víkend můžete v olomoucké zoologické zahradě společně se žirafami slavit. Připravena bude soutěžní stezka a jako bonus komentované krmení.

Den železničních modelů na Zbýšovské dráze

Oblíbené jízdy parních vlaků Zbýšov - Zastávka U Brna a zpět vás zvou na expozice Muzea průmyslových železnic. Uvidíte provoz na modelové železnici, projedete se důlním vláčkem a určitě si pochutnáte na výborném občerstvení.

Finále Grande na festivalu Re:Publika v Brně

Všechny expozice přivítají vzácné hosty, vyhlášeni budou vítězové všech soutěžních kategorií výtvarných a kreativních soutěží. V doprovodném programu vystoupí hudební kapely, děti si užijí třeba Science show a samozřejmě nebude chybět ani Re:lax zóna. Na programu je toho opravdu hodně, takže doražte na brněnské Výstaviště.

Pohádkování ve Zlíně

Hurá do pohádek a mezi klauny, to bude Pohádkování v parku Komenského. Do pohádkového lesa přijdou pánové Rákosníček i Brdík, který dětem slibuje balónková zvířátka i bublinovou show. Do Zlína se vypraví duo klaunů na chůdách, kteří slíbili svézt děti na obří koloběžce. Připraveny budou také  dílničky, workshopy, bublifuky, balonky nebo cukrová vata.

Pohádkový zámek Lešná

Proč slavit den dětí jen 1. června? Na zámku Lešná u Valašského Meziříčí si řekli, že je to škoda, a připravili zábavné odpoledne s bohatým programem na tuto neděli. V prostorách zámku se děti mohou přenést do světa pohádek, a to hned třikrát.

Den Policie v Ostravě

Výjimečná prezentace práce policistů, hasičů, záchranářů, vojáků i dalších složek, čeká návštěvníky již tradičního Dne Policie 2018 v prostorách Slezskoostravského hradu. Den  přinese divácky oblíbené akční ukázky speciálních jednotek. Ani tentokrát nebudou scházet zejména dětmi vyhledávané ukázky policejních psů a koní.

Den parku v Porubě

V zámeckém parku a okolí rybníka, v prostorách zámku a nádvoří se můžete těšit na piknikové místo, tvořivé dílny, živá zvířátka, prohlídku zámku, kulturní zážitky, projížďky na loďkách, táborák nebo dobroty k mlsání. Budete překvapeni, co Zámecký park může nabídnout.

Spoustu dalších tipů ze všech koutů republiky najdete na našem novém webu

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení