Vyhledej kam s dětmi

Poslední březnové víkendové tipy jsou tady!

Už víte, kam s dětmi vyrazíte o víkendu? Vybírejte z našich tradičních tipů a nezapomeňte, že spoustu další akcí najdete na www.kamsdetmi.com.

Rodinný festival Struny dětem

V Divadle Minor a na Novoměstské radnici bude připravený program plný hudby, tance, her a vyprávění pro všechny tvořivé děti i hravé rodiče. Těšit se můžete na tři desítky koncertů nejrůznějších žánrů, představení i výtvarných a hudebních workshopů.

Staročeský velikonoční jarmark v Toulcově dvoře

Tradiční jarní setkání s přírodou, tradicemi, řemesly a řemeslníky se chystá v Toulcově dvoře v Hostivaři.  Budete mít možnost si v připravených dílničkách vyrobit píšťalku, pomlázku nebo řehtačku. Představí se i stará řemesla, podíváte se na pohádku a zazpíváte si jarní písničky. A na konec společně vynesete Moranu a přivítáte jaro.

Jarní taškařice na Pankráci

Zábavné odpoledne plné her, soutěží a zážitků s vítáním jara v Centrální parku nabídne spoustu zábavy. Těšit se můžete na  krásná vystoupení, divadlo, malování na obličej, výrobu masek, workshopy, přípravu na Velikonoce, opékání buřtů a další dobroty.¨

Den vody ve Staré čistírně Bubeneč

K příležitosti Světového dne vody bude v zajímavém prostředí připraveno spousta zábavy a poučení. Těšit se můžete na prohlídky zakončené plavbou na prámu v podzemní, jištěné výstupy na komín, ale i výtvarné dílny a zábavné soutěže.  

Zahájení sezony na zámku Nelahozeves

Zámek Nelahozeves se probudil ze zimního spánku a opětovně ožívá. A na programu je toho opravdu hodně. Takže nasaďte masky, kostýmy princezen, převleky superhrdinů a přijďte se pobavit a třeba se i něco naučit s krásnou princeznou Polyxenou.

Velikonoce v Kutné Hoře

Zahrady Galerie Středočeského kraje hned vedle katedrály sv. Barbory se chystají na oslavu Velikonoc. Čeká vás tradiční velikonoční jarmark, ukázka řemesel, pohádky a dílničky pro děti, průvod i vystoupení dětského folklorního souboru.

Jaro na zámku Veltrusy

I na zámku Veltrusy se můžete těšit na pestrý program, který v odpoledních hodinách vyvrcholí vynesením Morany. Čekají na vás tvořivé dílny s jarní a velikonoční tematikou, tržiště i doprovodný program.

Velikonoční den v Českých Budějovicích

V hlavní budově Jihočeského muzea bude připravený program pro celou rodinu. Pro děti bude přichystaná třeba tvořivá velikonoční dílna, hry s jarní tematikou nebo kuličkiáda. Rodiče se můžou těšit na komentovanou prohlídku velikonoční výstavy O červených vejcích. A všichni si rozhodně pochutnají na tradičním velikonočním pečivu.

Oslava Velikonoc na Stezce korunami stromů Krkonoše

Při příchodu na Stezku dostanete dřevěná vajíčka. Po procházce mezi korunami stromů pak můžete zajít do výtvarné dílny. Svá vybarvená vajíčka zavěsíte na připravené vrbové proutky a přispějete tak k velikonoční výzdobě Stezky. Za každé vymalované vajíčko dostanete sladkou odměnu.

Velikoční jarmark na Bělišti

Tradiční jarní jarmark v krásném roubeném stavení s doprovodnými akcemi bude připraven v Železném Brodě. Kromě bohatého výběru velikonočního a řemeslného zboží – jarních dekorací, kraslic, pomlázek, řehtaček a perníčků – se můžete jarně naladit některou z doprovodných akcí.

Zahájení turistické sezony v Děčíně a odemykání Labské stezky

Turistická sezóna bude slavnostně zahájena na Smetanově nábřeží, kde se uskuteční také Jarní odemykání Labské stezky.  Během dne budete mít možnost vyzkoušet elektrokola, koloběžky nebo handbike trenažer. Děti jistě ocení skákací hrad a řadu soutěží. Dospělí si pak můžou nechat zdarma seřídit své bicykly nebo poslechnout hudební kapely.

Otevření sezony na hradě Střekov

Po mrazivých měsících čekání na jaro se opět otevírají hradní brány. Po celý den bude připravena dobová hudba a ukázky historického šermu, loutkové divadlo pro děti  a další doprovodný program na dolním nádvoří.

Festival skákacích hradů

Největší přehlídka skákadel v České republice se uskuteční v Trojhalí Karolina v Ostravě. Pro všechny bude připraveno téměř 30 nafukovacích atrakcích. Nejmenší prozkoumají perníkovou chaloupku, navštíví Mini Zoo nebo si zaskáčou v letadle.  Teenageři zabojují s tsunami nebo se ocitnou v džungli a poperou se s opičí dráhou. A ani rodiče nepřijdou zkrátka.

Jaro je tady?!

Přijďte v sobotu přivítat jaro na Hvězdárnu a planetárium Brno. Kromě úžasných pořadů v digitáriu, bude připraven i jeden mimořádný program. Budou se vyrábět galaktická vejce, trénovat přesuny planet a ti nejrychlejší z vás si odnesou zrní na jarní osení.

Velikonoce na Slezskoostravském hradě

V areálu Slezskoostravského hradu se uskuteční velikonoční lidový jarmark s ukázkami řemesel a prodejem lidově uměleckých výrobků. Můžete se naučit plést velikonoční pomlázku, namalovat si vajíčko, vymodelovat si na hrnčířském kruhu hrníček nebo jen sledovat ukázky lidových zvyků. Děti potěší divadélko a ohrádka se živými zvířátky.

Tradiční výstava železničních modelů

V Ostravě bude k vidění velké segmentové kolejiště v měřítku H0, modulové kolejiště v měřítku TT od  modelářských kolegů z Mohelnice, ale také drobná panelová kolejiště v dalších měřítcích. Pro děti bude k dispozici trenažér modelové železnice, velké modely v měřítku G a další doprovodné aktivity. Vítaným zpestřením pak bude účast Sičovy drobné železnice.

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení