Vyhledej kam s dětmi

Plánujete víkend? Kam s dětmi vám poradí

Kam vyrazit s dětmi o víkendu? My to víme, a jako vždycky, vám rádi poradíme. Vybírejte a plánujte společně s dětmi.

Žižkovský  masopust

Žižkovský masopust patří k nejstarším akcím v hlavním městě a program je opět, jako každý rok, nabitý. Čeká zábava i hodování, rozpustilá výroba masek, malování na obličej, výroba masopustní kobylky nebo foto koutek. Děti si naplní a ozdobí svou koblihu a pro neposedy budou připravena i sportovní stanoviště. 

Svět kostiček v Areálu Vltavanů

Pokud máte rádi Lego, určitě se musíte zajet podívat do Areálu Vltavanů v Braníku. Uvidíte pohyblivé vlakové soupravy, zabavní parky i sportoviště. Velkým lákadlem bude určitě i filmová tvorba z kostiček. Součástí výstavy je dětská herna se čtyřmi herními zónami.  

Exkurze na Letišti Václava Havla

Po dobu celých jarních prázdnin připravilo Letiště Praha oblíbené individální exkurze Uvidíte třeba Záchrannou požární stanici, autobusem budete projíždět kolem letadel, poznáte různé profese a seznámíte se s činnostmi před odletem i po příletu letadla. Dostanete se blíž ke startovací a přistávací dráze, do části letiště, kde se odbavují nákladní letadla. Exkurze se konají každý den, kromě pondělí, v dopoledních i odpoledních hodinách. Rezervace předem je nutná.

Roztocký masopust

Tajemný, živelný a mytický průvod maškar, vyrazí na cestu od roztockého zámku. Uvidíte i zápasy nebezpečných medvědů. Nejvyššími maskami budou Smrtka a Půst, vybrána bude i Královna masopustu. Nakonec se všichni sejdete ve velkém šapitó, kde bude připravený další zábavný program.

Výstava Autosnění

Výstava nabízí různé modely kolové techniky ze soukromých sbírek. Uvidíte traktory, auta, motorky nebo náklaďáky. Bude to určitě super výlet nejen pro malé i velké kluky, ale samozřejmě i pro dívky.

Pohádková cesta za Popelkou na zámku Zbiroh

Zámek Zbiroh je otevřený i v zimě a na sobotu připravili speciální program pro děti. Park bude plný oblíbených pohádkových postaviček, které dětem pomůžou plnit různorodé úkoly. Připraveny budou i prohlídky zámecké expozice s pohádkovými postavami a v místní krčmě bude připravený tématický jídelní lístek.

Milevské maškary

Centrum Milevska se opět na víkend zaplní rozličnými maskami. Přichystaný bude nejen masopustní průvod, ale i masopustní rej pro děti. Pokud chcete pokořit rekord 629 masek z loňska, určitě se přidejte do průvodu.

Podkrušnohorský masopust v Chomutově

Tradiční masopust se uskuteční i v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově. Průvod vyrazí od skanzenu ve Staré Vsi, kde se můžete zúčastnit masopustní merendy, ochutnat koblihy, zažít vepřové hody, zahrát si veselé hry, zatančit si, zadivočit si.

Zimní Lednicko – valtický areál

Pokud to počasí dovolí a řeka nezamrzne, můžete z vyhřáté lodní kajuty pozorovat krásy zimního zámeckého parku a pochutnávat si při tom na pohárku svařeného vína. Zámek Lednice v zimě také nespí. Můžete si prohlédnout reprezentační sály nebo se ohřát v unikátním zámeckém skleníku.

Den otevřených dveří skláren Květná

Exkurze v nejdéle fungující sklárně na našem území, která vyrábí český křišťál, samozřejmě nabídne představení celého postupu tradiční ruční výroby skla. Uvidíte tavení skloviny, sklářské pece, mistry skláře, kteří foukají skleničky rozličných tvarů a barev a všemožnou úpravu skla. Dále se můžete těšit  fireshow nebo ukázku tradičního fašanku neboli masopustu.

Olympijský festival v Brně

Do moravské metropole zavítá projekt Olympijský festival poprvé. Sportovní nadšenci si mohou vyzkoušet množství tradičních i netradičních sportů, ať už zimních či letních. Představeny budou také  také paralympijské disciplíny. Těšit se můžete na bohatý hudební program. 

Dětský masopustní den v Olomouci

Děti si užijí nejen spoustu zábavy, ale dozví se i poznatky z historie masopustu. Na děti budou čekat stanoviště s aktivitami, při kterých se zajímavou formou procvičí v nejrůznějších disciplínách a utkají se mezi sebou ve znalostech tradic masopustního veselí.

 

Spoustu dalších tipů nejen na tento víkend, ale třeba i na jarní prázdniny najdete na www.kamsdetmi.com

 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení