Vyhledej kam s dětmi

Kam s dětmi o víkendu? Vybírejte z našich tipů

Už se těšíte na víkend? Děti mají volno už pátek a někomu dokonce už začínají jarní prázdniny. Dokonce by snad mělo začít i sněžit. Takže, jako každý týden, nechte se inspirovat z našich tradičních víkendových tipů.

Hudba a cizina aneb Skřítkové Šíma a Lupi v Rudolfinu

Skřítci Šíma a Lupi slaví s této sezoně již páté narozeniny! Přijďte s nimi slavit a ochutnat řadu hudebních dobrot. Ve třetím díle seznámí skřítci dětem skladby, které se inspirovaly cizími zeměmi. Interaktivní a zábavná forma koncertů zaujme rozhodně všechny.

Za dinosaury do interaktivního muzea Trilopark 

Většina muzejních expozicí je zaměřena na zrak, ale v Triloparku zaměstnáte i ostatní smysly. Uvidíte třeba výstavu Nelítostný pravěk, uslyšíte spoustu zajímavého nejen o dinosaurech, sáhnete si na pravý dinosauří zub nebo velké trilobity. A dokonce si tady vyzkoušíte i práci paleontologa. Můžete si vytvořit malé odlitky, domodelovat dinosauří lebku nebo odkopat velikou dinosauří kostru.

Karlínský masopust

V sobotu Karlínské náměstí ožije masopustním veselím. Přijďte si i vy užít velkolepý průvod, bohatý pódiový program, nespočet aktivit pro děti a samozřejmě masopustní speciality. Nezapomeňte na sebe klobouk či masku.

Letenský masopust

Hned několik míst Prahy 7 se stane dějištěm velkého Letenského masopustu. Už v 10:30 začíná průvod masek od Strossmayerova náměstí k Národnímu zemědělskému muzeu, kde bude připravený hlavní program. Těšit se můžete na divadélka, spoustu maškar a dobré jídlo. A všichni, kdo přijdou v masce, mají vstup do muzea zdarma.

Vstup zdarma do Národní galerie

K příležitosti 222. výroční bude celý víkend volný vstup do všech stálých expozic a výstav Národní galerie. Budete tak mít jedinečnou příležitost navštívit zdarma klášter sv. Anežky České (Středověké umění v Čechách a střední Evropě), Šternberský palác (Evropské umění od antiky do závěru baroka), Schwarzenberský palác (Baroko v Čechách), palác Kinských (Umění Asie a Umění starověku) a Veletržní palác (Umění 20. a 21. století).

Prohlídky pro děti i dospělé na zámku Mníšek pod Brdy

Zámek žije celý rok a na tento víkend připravil program pro celou rodinu. Děti se můžou těšit na pohádkové prohlídky o zámeckých strašidýlkách, kouzelné sklepení nebo výtvarný ateliér. Rodiče si zase určitě užijí prohlídku hodinové věže a prvorepublikových interiérů.

České korunovační klenoty v Kladně

V galerii Kladenského zámku se můžete zajít podívat na jedinečnou putovní výstavu mistrovských replik Českých korunovačních klenotů a nemusíte čekat hodiny ve frontě. Navíc se zde dozvíte i mnoho zajímavostí, to vše ve velmi návštěvnicky atraktivním a moderním zpracování a pojetí.

Sněhový Krakonoš ve Špindlerově Mlýně

Pokud vyrážíte na hory, zastavte se ve Špindlu. Centrum největšího krkonošského střediska opět zdobí obří socha Krakonoše ze sněhu. Několikametrovou sochu vytvořili tři lidé za tři dny, a že je o pořádný kus větší než ta loňská.

Nedělní prohlídky s princeznou na zámku Dětenice

Zámek Dětenice zve na nedělní prohlídky s programem. Čeká vás další netradiční prohlídka zámku s pohádkovým příběhem pro celou rodinu. Chcete vědět, kdo napraví nezbednou princeznu? Staňte se součástí pohádky a prohlédněte si zámek.

Masopust na Dlaskově statku

Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova se připravuje na tradiční Masopust. Budete si moct prohlédnout všechny tradiční masky: Turky, kominíky, slaměné, nevěstu, ženicha, šašky, ženušku, židy, medvěda a mnohé další. Chybět nebudou tradiční speciality domácí zabijačky, masopustní koblihy a samozřejmě i dobré moky pro zahřátí. Součástí programu bude masopustní výtvarná dílna pro děti.

Masopust v  Zoo Děčín

Program slibuje mnoho zajímavého a koblihová soutěž rozhodně nebude jedinou, ve které bude možné uspět. Součástí zoologického masopustního veselí bude veselá muzika, tanečky, připomínka masopustních tradic, tradiční občerstvení a nebude chybět ani soutěž pro nejrychlejší koblihové jedlíky nebo soutěž O nejhezčí masopustní masku.

Svět kostek v Karlových Varech

Výstava exponátů ze světově proslulé stavebnice Lego na vás čeká karlovarském muzeu. Pro děti bude připraven plnohodnotně vybavený dětský koutek s možností volné tvorby.

Zimní bitva

Tradiční zimní bitva, tentokrát inspirovaná událostmi z roku 1944 u ukrajinského města Kamenec Podolský se odehraje o víkendu v Army parku Ořechov. Těšit se můžete na více jak 200 účinkujících v historických uniformách, na vojenskou techniku i pyrotechnické efekty. 

Lukovský zimní víceboj 

Všichni sportovně založení návštěvníci hradu si tuto tradiční akci nemohou nechat ujít.  V rámci programu Lukovského zimního víceboje budou připraveny netradiční sportovní disciplíny jako tažení břemene, trefování cíle, hod kládou do dálky, běh do vrchu a běh se sudem. Soutěžit se bude také o nejlepší retro kostým a nejkrásnější sochu ze sněhu.

Výstava Fimfárum v Brně

Letohrádek Mitrovských v Brně pro své, především dětské návštěvníky, ale i milovníky Jana Wericha, připravil na zimní a jarní měsíce výstavní lahůdku v podobě výstavy k animovanému českému filmu Fimfárum Jana Wericha aneb Do třetice všeho dobrého.



Pokud chcete děti odměnit za vysvědčení koukněte na naše tipy, kam vyrazit. A ještě víc tipů najdete přímo na www.kamsdetmi.com.

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení