Vyhledej kam s dětmi

Lednové víkendové tipy jsou tady! Nechte se inspirovat

Už víte, kam s dětmi vyrazíte tento víkend? Opět jsme pro vás vybrali ty nejzajímavější tipy z celé republiky.

 

Největší koulovačka v Praze

Pražská Letná bude v sobotu doslova plná sněhu. Odehraje se tady totiž největší koulovačka v dějinách. Staňte se její součástí a užijte si parádní sněhovou akci, která v Praze nemá obdoby! Těšit se můžete také na svařák a občerstvení! A nebojte se, sníh bude! Dovezou ho sem.

Výstava vláčky a železnice v KD Ládví

Děti se můžou těšit na 3D model lokomotivy, samozřejmě modelové kolejiště nebo historické uniformy. Připraveny budou také prolézačky, fotokoutek nebo herní panely.

Výstava k pohádce Čertoviny na Barrandově

Už jste viděli novou pohádku Čertoviny? Na Barrandově si při této příležitosti můžete, až do konce března, prohlédnout výstavu věnovanou právě této pohádce. Uvidíte kostýmy hlavních postav, a mnoho fotografií z natáčení a ze zákulisí vzniku pohádkového filmu.

Turnaj v pexesu v Zooparku Zelčín

Zoopark Zelčín u Mělníka pořádá v sobotu zajímavou akci pro celou rodinu. Chystá se tady totiž otevřený turnaj v pexesu. Malí i velcí si tady můžou vyzkoušet svoji pameť. A pak se třeba zajít podívat do místní malé zoo se zaměřením na domácí zvířata. Můžete si pohladit zvířátka, ale třeba se i svézt na koni, dát si něco dobrého k snědku  v místní hospodě.

Po stopách sněhové královny v Sadské

Chcete, aby se vaše děti skvěle bavily? Aby pomohly statečné Gerdě vysvobodit kamaráda Káje ze spárů Sněhové královny? Vezměte je s sebou do Sadské u Nymburka. Na kilometrové trase budou na děti čekat herci v překrásných kostýmech a u nich budou děti na jednotlivých stanovištích plnit zapeklité úkoly.

Velbloud na Lipně

Nevšední podívanou si užijí hosté Skiareálu Lipno a Stezky korunami stromů. Velbloud Šajtan a jeho kamarád lamák Otík opět zavítají na Lipno. Tuhle dvojici jen tak na sněhu nepotkáte.

Zimní prohlídky zámku Hluboká nad Vltavou

Stálicí mezi zimními prohlídkovými trasami jsou prohlídky zámku Hluboká, který je otevřený veřejnosti celoročně již desátou sezónu. Můžete si prohlédnout devět pokojů představujících soukromá apartmá posledních čtyř generací majitelů hlubockého panství - Schwarzenbergů. A vůbec se nemusíte bát, že by vám byla zima, pokoje jsou totiž vytápěné.

Doba ledová v Archeoparku Všestary

Archeopark Všestary u Hradce Králové ožije na celý víkend dobou ledovou. Připraveno bude třeba loutkové divadlo "Příběh neandrtálské tlupy". Návštěvníci se dozví jak se žilo v době ledové, vyzkouší si třeba práci s pazourkem a dokonce si na vlastní kůži vyzkouší, jak opravdu vypadali neandrtálci.

Kuličkiáda smíchu v Pardubicích

Myslíte si, že hrát kuličky v zimě a ještě k tomu na ledě je bláznivý nápad? Ano, ale právě takové nápady mohou být báječné! Na ledové ploše v pardubické Tipsport Areně bude připravenp 12 drah, hráči budou rozděleni do dětských kategorií a kategorie dospělých a hrát lze buď ve tříčlenném družstvu, či jako jednotlivec.

Zábavné odpoledne pod Radyní

Pro děti budou připraveny soutěže, ve kterých budou moci prověřit své dovednosti, postřeh a poměřit síly se svými vrstevníky. Na každého soutěžícího čeká odměna!

Mini Kašperská

Celý víkend bude patřit v Churáňově druhému závodu Skitour. Všichni účastníci se můžou těšit na atraktivní trasu vedoucí z lyžařského stadionu na Churáňově do centra Národního parku Šumava i výhledy na bývalý skokanský můstek. Připraveny budou trasy pro klasicky a volně pro dospělé. Děti se projedou na trasách 500 m, 1  a 2,5 km klasicky.  

Moje nejkrásnější kniha v Moravské galerii

V rámci výstavy Nejkrásnější kniha roku 2016 si budou moct děti od 6 do 12 let vytvořit knihu vlastní. Její podoba bude záležet pouze a jenom na jejich fantazii. Akce se koná v Pražákově paláci, kde se můžete i s dětmi svézt po velké skluzavce, která spojuje dvě patra galerie nebo zajít do kavárny s dětskou hernou.

Duhové bublinky

V Olomouci vás o víkendu čeká unikátní vystoupení s mýdlovými bublinami, ve kterém vám Václav Strasser předvede, co vše se dá s bublinami podniknout. Po představení je připravena bublinkářská dílna. 

Indiánský maškarní karneval

V Ostravě se můžete těšit na zábavné odpoledne pro děti do 10 let plné masek, tance, her a soutěží v indiánském stylu. Těšit se můžete třeba na lov bizonů, stavění stanu teepee a spoustu další indiánské zábavy!


Mnohem víc tipů kam s dětmi najdete na www.kamsdetmi.com.

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení