Vyhledej kam s dětmi

Ani v lednu nemusíte zůstávat doma aneb kam s dětmi o víkendu 13.-14. ledna?

Leden za kamna vlezem, ale s námi to rozhodně neplatí. Máme pro vás totiž další várku víkendových tipů. Kam s dětmi vyrazíte tentokrát? Za strašidly, za medvědy, za dinosaury, do pohádky nebo snad do deštného pralesa?

Výprava za žižkovskými strašidly

Na Žižkově budete moct pozorovat místní strašidla v jejich přirozeném prostředí. Zmapujete jejich výskyt a zjistíte, jaké je jejich chování a život. Zúčastnění badatelé, pokud se osvědčí, budou jmenováni lovci strašidel.

Džungle, která nespí

Navštívit tropický deštný prales v noci, to se podaří opravdu jen málokomu. Ve skleníku Fata Morgana tuto možnost máte. Celý skleník prostupuje atmosféra setmělého pralesa naplněná kuňkáním drobných tropických žabek a tajemným osvětlením. Tento jedinečný zážitek vám zprostředkují během speciálních prohlídek až do konce března. Rezervace předem je nutná. 

Nelítostný pravěk v Triloparku

V Interaktivním muzeu Trilopark nechali ožít pravěkou přírodu. Základem výstavy jsou desítky modelů v životní velikosti z různých období naší planety, díky čemuž se můžete projít po proudu času. Sáhnete si na pravý dinosauří zub či obratel nebo na mamutí stoličku. A pokud vám zbyde čas a energie, v dílnách si spolu s dětmi zkusíte práci paleontologů. 

Imaginárium na zámku Roztoky

Na zámku v Roztokách u Prahy je k vidění doslova živá výstava. Zámecké Imaginárium oživuje výtvarné objekty, loutky, obrázky a divadelní dekorace. Do této výstavy smíte vstoupit jako do výtvarné herny, oživlé divadelní dekorace nebo laboratoře geniálního vynálezce, který vás nechá objevit krásy a taje světa vašima vlastníma očima.

Oslava 18. narozenin berounských medvědů

Berounské večerníčkové hvězdy, medvědi Kuba a Matěj, v sobotu oslaví již 18. narozeniny. Přijďte se podívat. Zjistíte, jak milují šlehačku a hroznové víno, které mlsají doslova po kuličkách. Nebude chybět předávání dárků.

Pohádková neděle na zámku Dětenice

Čeká vás netradiční prohlídka zámku s pohádkovým příběhem pro celou rodinu. Chcete vědět, kdo napraví nezbednou princeznu? Staňte se součástí pohádky a prohlédněte si zámek.

Přírodní sáňkařská dráha ve Smržovce

Ve Smržovce v Jizerských horách se rozhodně vyřádí celá rodina. Vyrostla tady totiž přírodní sáňkařská dráha. Je dlouhá dokonce čtyři kilometry a vede od rohledny Černá Studnice a konec je u vleku Filip ve Smržovce.

Dětská zimní bitva v Hradci Králové

Na Rytířském hradišti v Městských lesích se bude odehrávat bitva barbarů a rytířů, vše v podání děti z kroužku historického šermu. Přijdete se podívat?

Prohlídky v Pohádkové vesničce

Pohádkové bytosti otevřou brány Pohádkové vesničky, abyste si ji mohli prohlédnout a zjistit, jak znáte pohádky. Bude připravená prohlídka venkovních prostor vesničky, pohádkové bytosti nebo soutěž pro děti za dobroty.

Betlémská cesta v Třešti

V Třešti na Jihlavsku patří k zavedeným vánočním zvyklostem stavění betlémů. Současníci stejně jako jejich pradědečkové budují jesličky v komorách, dílnách a garážích. Místní je však rádi ukazují každému, kdo je chce vidět. Přijeďte se podívat!

Výstava panenek Barbie v Litovli

K vidění jsou nejen klasické, v prodeji dostupné panenky na hraní z různých let, ale také limitované kusy ze sběratelských edicí, porcelánové panenky, středně velké až 90 cm vysoké Barbie, se kterými se jinde běžně nesetkáte.

Se zvířátky o vesmíru

Ježek, zajíc, krtek a sova jsou čtyři kamarádi, kteří se sešli na kraji lesa, aby prozkoumali hvězdářskou základnu. Na představení, které je vhodně pro děti od 5 let se můžete těšit o víkendu v brněnské Hvězdárně.

Sobotní ateliér: Bydlíš, bydlím, bydlíme

Jak se bydlelo za časů normalizace? To uvidíte v prostorách výstavy Paneland. Inspirováni výstavou pak proměníte sobotní ateliér v architektonickou dílnu - budete vyrábět modely domů, plánovat rozložení bytu, navrhovat interiér podle pravidel ergonometrie. Pojďte si hrát na architekty a urbanisty do Moravské galerie.


Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsetmi.com

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení