Vyhledej kam s dětmi

Kam s dětmi o tříkrálovém víkendu? Tady jsou naše tipy

I první lednový tříkrálový víkend je plný akcí pro děti. Pokud nevyrážíte na hory, určitě se vám budou hodit naše víkendové tipy. I když, i pár tipů z hor jsme pro vás připravili.

Tříkrálový průvod přes Karlův most

Historickým centrem Prahy projde už v pátek odpoledne průvod v čele s třemi králi na velbloudech. Po slavnostním požehnání vyjde od kostela sv. Tomáše u Malostranského náměstí. Přes Karlův most zamíří na Staroměstské náměstí. Cílem pouti bude živý betlém. Tři králové připomenou legendu o putování tří mudrců do Betléma za nově narozeným Ježíškem. Je to každoročně krásná podívaná, takže určitě vyrazte.

Venkovní kluziště v Praze

Letos vyrostlo o několik kluzišť víc než loni. Nově si můžete jít zabruslit třeba na koupaliště Ládví nebo do Kasáren Karlín. Tradičně můžete zavítat na Ovocný trh, na Letenskou pláň nebo pod Žižkovskou věž. Bruslí se i u nákupních center. Otevírací doba je většinou od 9 do 20 hodin, vstupné je až na pár výjimek zdarma a brusle vám tady půjčí.

Zavírání Vánoc s velbloudem na Chvalském zámku

Průvod tří králů doprovázených velbloudem se vydá přes venkovní Chvalskou tvrz na zámek. V kočárovně se tři králové pokloní Svaté rodině, velbloudy můžete obdivovat na zámeckém nádvoří. Na nádvoří zámku uslyšíte vánoční písně a koledy

Tříkrálová koleda v Kouřimi

Přijeďte do skanzenu v Kouřimi zažít událost, která je vyvrcholením tradičních Vánoc - Tříkrálovou koledu. Od 10 hodin se tady bude odehrávat Tříkrálová kolední hra, budou se zpívat koledy. V rámci dílen se budou malovat svaté obrázky, vyrábět drátěné a slaměné hvězdy nebo papírový betlém kolínské cikorky.

Největší slaměný betlém v Čenkově

Najdete tady totiž největší betlém ze sena v životní velikosti s oděnýma postavami v České republice. Betlém si můžete pohodlně projít a každé postavě se doslova podívat do očí. V současné době je tady k vidění 53 figur z toho 30 lidských a 23 zvířecích. Každoročně je k vidění od začátku prosince do tříkrálového víkendu.

Prohlídky s královnou Elsou na zámku v Mníšku pod Brdy

Věděli jste, že Elsa nezná pohádky? Pomůžete jí je poznat? Na zámku si můžete také projít Kouzelné sklepení, něco si vyrobit ve Výtvarném ateliéru nebo se zajít podívat na hodinovou věž.

S rodinou na Ještěd

Pro celé rodinné klany je určena akce pod příznačným názvem. Pátek se ponese na vlně zábavného programu v rámci večerního lyžování zdarma. Nasvícené svahy ovládnou profesionálové na lyžích při ukázkách lyžování nebo na rolbách při práci se sněhem. Pro soupeřivé hosty proběhnou soutěže, testování lyží nebo skialpinistický závod. Celou atmosféru podtrhne hudební vystoupení a slavnostní zakončení zajistí ohňostroj.

Bedřichovský Night Light Maraton 

Za čerstvým vzduchem a zdravým pohybem! Vyrazte se svými rošťáky na běžkařské závody seriálu ČEZ SkiTour. Hned v prvním závodě sezony se děti mohou těšit na netradiční běh na lyžích s čelovkami, kterými si budou svítit na trasu Bedřichovského Night Light Marathonu. Už od 15:00 bude otevřen Hervis ski park, kde si děti vyzkouší různé běžkařské dovednosti. Po závodech se pak můžete těšit na zábavnou science show od iQLANDIA Liberec, která dětem ukáže, že věda může být i zábava. 

Novoroční výstup na hrad Helfštýn

Začátek roku je tradičně obdobím novoročních výstupů. Jeden takový se odehraje na hrad Helfštýn. Jeho brány se mimořádně otevřou první v sobotu v novém roce. Hrad se otevře už v osm hodin ráno a zpřístupněný bude do třetí odpoledne. Všichni příchozí budou mít jednotné vstupné 20 Kč.

Sváteční rockování

Spoustu zábavy si o víkendu užijete v aquaparku v Pasohlávkách. Těšit se můžete na rockový aquagym, mini  disco, dětské soutěže, kreativní soutěže, kvíz, aquadance a další.  

Příběh o hvězdě a mudrcích

Byli tři a uměli číst z hvězd. A tak se vydali za kometou… Takhle nějak začíná příběh o třech králích, se kterými se můžete seznámit na obraze v expozici Moravské galerie v Brně. Pomocí jednoduchých úkolů zrekonstruujete příběh o Ježíškově narození a vyrobíte si něco, co musí mít každý král.

Výstava ledových soch v Trojanovicích

Festival ledových soch se opět vrací na Pustevny. O víkendu se návštěvníci mohou těšit na doprovodný program, soutěže a hry pro děti i dospělé, moderovaný program, sněhové sochy, lezecká hora pro děti, foto stěna a mnoho dalšího.

Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com.

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení