Vyhledej kam s dětmi

Nevíte, kam s dětmi o víkendu? My vám poradíme

Vánoce, Vánoce přicházejí...Už je to tak, i když ještě není Advent, tento víkend už začínají Vánoce ťukat na dveře. Ale samozřejmě se chystá i spousta dalších akcí pro děti. Takže pokud nevíte, kam s dětmi o víkendu, naše víkendové tipy se vám budou určitě hodit. 

Vánoční trhy na Pražském hradě

Už ve čtvrtek ožije jeden z největších hradních areálů na světě vánoční atmosférou. Trhy se konají na malebném náměstí U Svatého Jiří hned za katedrálou sv. Víta. Těšit se můžete na 70 stánků s tradiční tématikou. Připravený bude i bohatý doprovodný program. K vidění bude kovář, ražba mincí nebo malování ozdobiček a hlavně tady ochutnáte spoustu dobrot.

Dobročinná sbírka pro Vánoční Bazáár

Vánoční bazááár v Divadle Semafor, který pořádá Nadační fond Šestý smysl se pomalu blíží. Příští víkend bude probíhat dobročinná sbírka, takže pokud chcete pomoct dobré věci, porozhlédněte se doma. Určitě najdete spoustu věcí, hraček, knížek nebo oblečení, které už nepotřebuje. Pomůžete tak třem klukům, kteří to v životě nemají lehké.

Aspoň na víkend vstupte do říše pohádek

V Českém muzeu hudby můžeme vstoupit do pohádkové říše. V rámci doprovodného programu k výstavě Hudba a pohádka nebude o dobrodružství a nevšední setkání s pohádkovými bytostmi a prostředími nouze. Při putování z pohádky do pohádky se seznámíte s příběhy našich známých pohádek. Na památku si budete moct odnést výrobky z výtvarných dílen.

Bruslení pro veřejnost na Nikolajce

Bruslení pro veřejnost probíhá každou sobotu a neděli. Vstupné platí na celé 2 hodiny a v současné době je vstupné velmi nízké. Brusle si tady můžete půjčit. Takže hurá na led!

Adventní slavnosti na zámku Nelahozeves

Tradiční Adventní slavnosti si můžeme užít na zámku Nelahozeves. Jako každý rok budou slavnosti věnovány hlavně rodinám s dětmi. Můžete se těšit na již ověřená lákadla i novinky letošního roku. Připraveny budou tradiční prohlídky zámku. Na nádvoří bude přichystaný adventní jarmark nebo kejklíři. Děti se můžou těšit na divadélka, pohádkové sklepení, zpívání koled nebo jesličky se zvířátky a vyjížďky na koních. A to rozhodně není všechno.

Vánoční jarmark na zámku Žleby

Na jarmarku vás letos čekají zruční řemeslníci, tradiční dobové stánky, vikingští bojovníci, sokolníci a potulní muzikanti, kteří svou hrou budou zpestřovat atmosféru dobového tržiště, stejně jako pravidelné slavnostní fanfáry hornového kvarteta. Přijďte se podívat a přitom se zahřát svařáčkem či medovinou. K dispozici bude i dětský koutek.

Kateřinský jarmark v Třebechovicích

Třebechovice pod Orebem jsou známé unikátním světoznámým betlémem. Tento víkend se tady se tady bude i slavit. Těšit se můžete na tradiční Kateřinský jarmark na třebechovickém náměstí hned vedle Muzea Betlémů. Připraveny budou pouťové atrakce, rozmanitý sortiment zboží a lákavé občerstvení. A pak se můžete zajít podívat do muzea, třeba na výstavu Malované betlémy.

Kouzlo českých Vánoc v Chebu

Kouzlo českých Vánoc si můžeme užít v Chebu. V sobotu se tady zahajují tradiční vánoční trhy. V 17 hodin bude slavnostně rozsvícený vánoční strom. Na ledovém kluzišti bude připravená dětská diskotéka s Vánočním andělem. Těšit se můžete na zvonkohru, flašinetáře nebo Ježíškovu dílnu. Program je tady nabitý každý den až do Vánoc.

Festival Hračkárna v Táboře

Hračkárna je jednodenní festival pro rodiny s dětmi, který zahrnuje jarmark netradičních hraček, které se v běžném obchodě neseženou. Jsou to převážně hračky malých výtvarníků, designerů, ale i větších prodejců. Důraz je kladen na originalitu, kreativnost a použitý materiál.

Mikulášsko- čertovské jízdy 

V sobotu se můžete svézt vlakem společně s Mikulášem, čerty a anděly. Na nádraží ve Zbýšově děti přivítá Mikuláš se svou družinou a pro hodné děti bude připravená mikulášská nadílka. Pro zlobivé má čert nachystanou bohatou zásobu uhlí a hlavně pojízdné peklo připravené ihned k použití.

Veletrh smysluplných hraček Rosteme pro život

Již 7. ročník inspirativního veletrhu se bude konat v Brně.  Přijďte si v sobotu pohrát se svými dětmi, objevit spoustu kvalitních, smysluplných a nápaditých hraček, které podporují přirozený rozvoj a vzdělávání dětí. Děti se mohou těšit na dílničky, kde si mohou hrát, stavět, tvořit a osobně si vše vyzkoušet.

Výstava vláčků v Olomouci

O víkendu se můžete zajít podívat d pavilonu E olomouckého výstaviště. V proozu budou funkční kolejiště. Hlavním exponátem je kolejiště s délkou 35m, které napodobuje provoz na skutečné trati s několika stanicemi, postavených dle skutečných vzorů v ČR. Dále na výstavě budou k vidění i modely jiných velikostí a kolejiště, které si děti samy obsluhují i přes tablety.

 

Spoustu dalších tipů kam s dětmi třeba na výstavu, do muzea, kina nebo divadla, najdete na www.kamsdetmi.com

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení