Vyhledej kam s dětmi

Laterna magika hraje stále pro děti

Nová sezona v Národním divadle je v plném proudu. Soubor Laterny magiky v ní nezapomíná ani na nejmenší diváky a rodiny s dětmi. Inscenace jsou vhodné v některých případech už pro diváky od 5 let a Laterna magika také sahá častěji k osvědčeným víkendovým termínům, které právě nejvíce vyhovují rodinám: jednou až dvakrát za měsíc hraje v sobotu od dvou hodin, kdy je téměř o polovinu levnější vstupné.

Které inscenace jsou na repertoáru pro malé i odrostlejší diváky nejvhodnější? Na seznámení s Laternou a světem divadla se mohou nejmenší od 5 let těšit s inscenací Vidím nevidím, na které jsou samozřejmě vítáni i se svými rodiči. S holčičkou Agátkou, která není o tolik starší než oni (a s jejími divadelními rodiči Lindou Rybovou a Tomášem Měcháčkem) objevují svět smyslů a dobrodružství.

I legendární inscenaci Kouzelný cirkus, která v dubnu oslavila 40 let nepřetržitého uvádění na scéně, zvládnou diváci od 5 let. Poetické vyprávění o dvou klaunech, kteří se snaží dostihnout krásnou Venuši, a Svůdci, který jim klade překážky, mohou děti sledovat jako pohádku a dospělí jako podobenství.

Podivuhodné cesty Julese Verna jsou svéráznou komedií, do které se pan Verne dostane úplně nevinně – jako divák natáčení filmu o jeho literárních hrdinech. V duchu francouzských komedií se dostane do víru událostí a svého posledního velkého dobrodružství. Inscenaci doporučujeme od 8 let.

Malý princ kombinuje činohru, zpěv, hudbu, tanec a velkoplošné projekce a je druhou inscenací Laterny magiky, ve které vystupují dětští herci – a to hned tři v jednom představení! V říjnu se koná pomyslné střídání stráží. Po roce a půl role Malých princů nastudovali noví interpreti. Exupéryho knihu najdeme v poličkách knihkupectví v oddělení pohádek, o pohádku ale tak docela nejde. Malého prince tedy i Laterna magika doporučuje starším divákům od 12 let. Čeká je příběh o velké duševní síle člověka, který dokáže vytrvat i na hranici přežití, když poslechne své vnitřní dítě, hlas, který chce za každou cenu žít a dívá se na svět nezkaženýma očima. Nechybí Růže ani obyvatelé planet, kteří žijí životy beze smyslu. Malý princ je ale především příběhem o naději.

Odpolední představení Laterny magiky se zvýhodněným vstupným:

21. 10. od 14:00 hodin Kouzelný cirkus

4. 11. od 14:00 hodin Kouzelný cirkus

11. 11. od 14:00 hodin Malý princ

25. a 26. 12. od 14 hodin Malý princ

30. 12. od 14:00 hodiny Kouzelný cirkus

 

Kompletní program Laterny magiky: www.laterna.cz

 

K inscenacím Vidím nevidím a Malý princ nabízí Národní divadlo v některých termínech tvůrčí dílnu v ceně vstupenky. Bližší informace na www.ndplus.cz.

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení