Vyhledej kam s dětmi

Počasí o víkendu láká k výletům! Už víte kam s dětmi vyrazíte?

Vypadá, že se tentokrát víkend opravdu vydaří. Takže by to chtělo určitě ven. Opět vám přinášíme naše víkendové tipy, které vám určitě poradí kam s dětmi.

 

Signal festival

Ulice a veřejná prostranství si můžete projít po dvou oficiálních festivalových trasách: Centrum a Vinohrady. Pod taktovkou českých i světových osobností světelného designu se historická i obyčejná místa promění v umělecké objekty. Těšit se můžete na 3D videomapping, fascinující projekce nebo interaktivní instalace. Bude toho, ale mnohem víc, stačí se přijít podívat.

Deskohraní

Deskohraní je festival plný deskových a karetních her, předváděček, turnajů, volného hraní a jiných atrakcí. A právě tuto sobotu začíná v Tyršově domě na Malé Straně. Užijte si program pro děti i dospělé, pro hráče i veřejnost, mistrovské turnaje i začátečnické soutěže.

Hudba a nálada aneb skřítkové Šíma a Lupi v Rudolfinu

PKF – Prague Philharmonia je v České republice průkopníkem na poli dětských edukačních programů a koncertů. Letos chystá už pátý ročník speciálních koncertů. Letošním tématem je Hudba v nás a kolem nás. I letos se děti můžou těšit na oblíbené skřítky Šímu a Lupi. Ti je opět hravě a zábavně seznámí s dalšími zajímavými tématy světa hudby. První se chystá už v sobotu.

Pohádkové Hrusice

Pokud máte rádi pohádkové postavičky, jakými jsou vodníci a různá strašidla, musíte se zajet podívat do Hrusic. Pohádkové Hrusice, to bude procházka po místní naučné stezce za kocourem Mikešem a pohádkovými postavičkami. Přímo v Hrusicích se pak můžete těšit na divadlo, výtvarné dílničky nebo den otevřených dveří v Památníku Josefa Lady.

Řemeslný jarmark v Lysé nad Labem

Vyhlášený řemeslný jarmark se chystá již po deváté v Lysé nad Labem. Těšit se můžete na česká řemesla, ale i dílny pro celou rodinu, kolotoč, kejklíře, žongléry i divadélka.

Císařské parní vlaky

Parní vlak s císařem Františkem Josefem I. na palubě dorazí v sobotu do  České Skalice a v neděli do Jaroměře. Na nádražích v Jaroměři, v Hradci Králové, ve Starkoči, v Červeném Kostelci a v Malých Svatoňovicích bude připraven podobný program.

Kaštanobraní v Nasavrkách

Ojedinělou Přírodní památkou je sad jedlých kaštanů zvaný "Kaštanka" o rozloze téměř 2 ha. Nachází se uprostřed městečka. V sobotu se bude slavit letošní úrod jedlých kaštanů V Kaštance se chystá jarmark regionálních výrobků. Připraveny budou různé dobroty a výrobky a mezi nimi i ty z kaštanů - například tradiční pečené kaštany, kaštanová nádivka, pralinky s kaštanovou nádivkou či kaštanová zmrzlina.

Podzim na vsi ve Skanzenu Zubrnice

Ve skanzenu v Zubrnicích se chystá Podzimní slavnost. Celý víkend můžete ve skanzenu třeba nasušené křížaly, sýry nebo pečené buchty přímo na kachlové peci. Ve škole se naučíte krasopis, uvidíte parní lokomotivu a děti si užijí stezku s úkoly. Součástí akce bude také malý řemeslný trh.

Zámecké dýňobraní ne zámku Slavkov

O víkendu vás na nádvoří zámku Slavkov čeká dýňobraní. Děti čeká vyřezávání, zdobení i malování dýní. Nebude chybět ani soutěž o nejlepší jedlý výrobek z dýně. Dýně  nakonec děti vystaví v tajemném zámeckém podzemí. 

Hubertské slavnosti

Na zámku Plumlov se o víkendu konají tradiční Hubertské slavnosti. Těšit se můžete na Trubače VLS, soutěže pro děti, ukázku dravých ptáků, kozy, ovce, projížďku na koních, přehlídka loveckých psů, ukázka vábení jelenů, lovecké signály, skákací hrad, stánky s loveckou tématikou a nebude chybět ani dobré občerstvení.  

Večerní lampiónové prohlídky zoo a zámku ve Zlíně

V pátek budete mít jedinečnou šanci zažít večerní atmosféru v zoo. Návštěvu si můžete zpestřit prohlídku zoo s průvodcem. Pokud se budete chtít podívat i do zámku, tak vás přivítá průvodce v dobovém kostýmu. Pro malé návštěvníky bude připraveno dlabání dýní. 

 

Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com. Můžete vybírat a rovno vyrazit třeba do muzea na výstavu, na hrady i zámky nebo na výlet do přírody.

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení