Vyhledej kam s dětmi

První podzimní víkend před námi! Kam s dětmi vyrazíte?

Je před námi první opravdu podzimní víkend. Už víte, kam s dětmi vyrazíte?  Pokud zrovna neležíte v posteli s rýmou, určitě se vám budou hodit naše víkendové tipy.

 

Pražský železniční den

V sobotu se v metropoli koná Pražský den železnice spojený s oslavami čtvrt století zapojení železnice do Pražské integrované dopravy. Na pražském smíchovském nádraží budou vystavena železniční vozidla, zpřístupněna i pro prohlídku interiérů. Chybět nebude modelová železnice nebo drezína. Návštěvníci se můžou také svézt zvláštními vlaky, historickou tramvají nebo autobusem na prohlídku Výtopny Zlíchov, to vše bude zdarma.

Festival Struny dětem

Rodinný festival pro zvídavé děti a hravé rodiče se uskuteční v divadle Minor. Osmý ročník festivalu přinese dny naplněné zážitkovým poznáváním rozličných uměleckých forem.

Svatováclavská pouť a vinobraní na Proseku

Už po 27. pořádá Městská část Praha 9 v okolí kostela sv. Václava na Proseku Svatováclavskou pouť se "středověkým" programem pro děti i rodiče. S dětmi můžete navštívit pouť na Proseku a po té sejít do areálu bobové dráhy, kde najdete další zábavu, hlavně u Vinice Michálka.

Svatováclavská slavnost na hradě Okoř

Už tuto sobotu se budou na hradě Okoř konat Svatováclavské slavnosti. A na programu je toho opravdu hodně. Děti se můžou těšit na rytířskou výuku, šermířské souboje, divadla, soutěže nebo sokolníky. Rodiče si určitě užijí dobové tržiště.

Dětský den v Lešanech

Již pošesté se uskuteční Dětský den ve Vojenském technickém muzeu Lešany. Tentokrát se koná v sobotu  a pro děti je připraven bohatý soutěžní program, včetně ukázek moderní vojenské techniky. Vstup je pro všechny zdarma.

Dožínková slavnost v zámku a podzámčí

V areálu skanzenu Přerov nad labem, zámku a přilehlých prostranstvích se uskuteční slavnost s bohatým doprovodným programem – hudební vystoupeni folklórních souborů po celý den ve skanzenu, na zámku i před zámkem, ve skanzenu zábavné hry pro děti i dospělé, ukázky řemesel s prodejem výrobků a v celém prostoru různá vystoupení a bohaté občerstvení.

Den sokolnictví a lovectví na Horním Hradě

Na Horním hradě v Krásném lese uvidíte celou řadu dravců a sov rozmístěných po celém hradě, letové ukázky dravců s přednáškami, budete mít možnost podržet si dravce na ruce, připraveny jsou hry a soutěže pro děti i dospělé, lukostřelba, expozice sokolnických potřeb.

Oslavy Ještědu 2017

Tradiční akce Oslavy Ještědu se letos uskuteční v sobotu 23. září. Přípraven je kulturní program pro děti i dospělé. Zpřístupněny budou jinak veřejnosti zapovězené prostory a lanovkou ČD se můžete svézt za zvýhodněné jízdné.

Bramborové ukončení sezóny na Zubačce

Zvláštní vlaky na Zubačce vyjedou naposledy u příležitosti ukončení sezóny 2017. Budete se moct projet třeba i důlním vláčkem nebo historický autobusy.

Kladruby naruby

Přijeďte si užít zábavné rodinné odpoledne v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem. Čekají vás hodiny plné hudby, zábavy a skvělých zážitků.

Retroměstečko v Pardubicích

Bývalá kasárna v Pardubicích se promění v jedno velké Retroměstečko. Uvidíte v akci hasiče, záchranáře i vojáky. Podíváte se na veterány i historické motorky. Děti a určitě i rodiče nadchnou retro šlapací plechová autíčka nebo rodinná soutěžní bojovka s Retráčkem. A to není rozhodně všechno...

Svatováclavské slavnosti v Telči

Město Telč vás zve na ukončení letní sezony v sobotu 23. září na náměstí na tradiční slavnost s příjezdem sv. Václava z období raného středověku. Po celý den probíhá na náměstí řemeslný trh.

Pohyblivý svět

V Brně se o víkendu koná již čtvrtý ročník výstavní show se stavebnicí LEGO. Uvidíte pohyblivé modely, velké realistické modely,  velké kolejiště, lego koutky  a pro nejmenší nebude chybět duplo koutek i modely dupla..

Národní železniční den v Bohumíně

Letošní ročník nabídne velkou porci zábavy  a zážitků  Ve Světě historie výstavu české i zahraniční lokomotivy a na parní jízdy a jízdy zvláštních vlaků. Nebude chybět ani Svět zábavy s bohatým doprovodným programem pro celou rodinu. Pro nejmenší návštěvníky bude připraven divadelní stan s železničními pohádkami, soutěžemi, atrakcemi, hrami.  A to rozhodně není všechno.

Slavnosti dřeva v Ostravě

Na Slezskoostravském hradě se bude konat Festival dřeva, jehož součástí budou i dřevorubecké závody. Pro děti bude připravena třeba naučná a poznávací expozice “Cesta do lesa” nebo lesní pedagogika “Učíme se o lese”. Všichni se také můžou těšit na  starodávný jarmark, historická řemesla nebo ukázky řemeslnických dovedností.

Bílá paní a strašidla na zámku Úsov

Vydejte se do nejstarších dochovaných prostor hradu za Bílou paní. Podíváte se i tam, kde Bílá paní přebývá. Setkáte se i s duchy a strašidly, která dělají na úsovském zámku společnost Bílé paní. Vyzkoušíte si Hádanky pánů z Vlašimi, zámecké kuželky a strašidelný labyrint.

 

 

Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com.

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení