Vyhledej kam s dětmi

Víkend před námi a akcí je opravu hodně! Vybírejte!

Vypadá to, že podzim je už tady. To ale vůbec nebrání vyrazit s dětmi za zábavou. Kam se vás pozveme tento víkend? Vybírejte s našich tipů.

Den otevřených dvěří pražského Dopravního podniku

Dopravní příznivci, a nejen ti, budou moci letos nahlédnout do zázemí tramvajové vozovny Pankrác, garáže Kačerov a blízkého kačerovského depa. Akce odstartuje v 10 hodin a až do 16 hodin bude kromě tradičních lákadel připraven i  bohatý doprovodný program, zaměřený především na děti.

Rodinný den Dvořákovy Prahy

Je již milou tradicí, že jedna z festivalových sobot Dvořákovy Prahy patří zábavnému Rodinnému dni. Pestrý program v sobotu 16. září láká návštěvníky bez rozdílu věku na dopolední matiné s Dvořákovou Novosvětskou, open air koncerty na schodech Rudolfina, dílničky a humorné provedení baletu Bohuslava Martinů.

Buchty a loutky dětem – Pohádková Kinského zahrada

Kinského zahrada se promění v zahradu pohádkovou. Můžete se těšit spoustu loutkových představení, koutek her nebo dílny pro děti. A vstup je zdarma!

Pražské cyklozvonění

Další ročník rodinného festivalu Pražské cyklozvonění proběhne v neděli. Na všechny, kteří mají rádi pohyb a dobrou zábavu, čekají připravené cyklotrasy vedoucí z různých míst po celé Praze a zakončené v Kaizlových sadech poblíž Invalidovny. Rodinné odpoledne potom dá zažít atmosféru babího léta a prodloužit si na chvíli prázdniny.

Indiáni na Točníku

Přijeďte s celou rodinou a dobrou náladou na hrad Točník, domů se vrátíte s indiánským malováním na tváři a spoustou nových zážitků! Naučíte se rozdělat oheň i bez sirek, dozvíte se, v čem indiáni bydleli, vyzkoušíte si indiánskou hru i umění stopování. Zatancujete si za zvuku bubnů společně s indiánkami a indiány v tradičním oblečení, nebo se pobavíte u loutkového divadla.

Po stopách kocoura Mikeše

Vydejte se Po stopách kocoura Mikeše. Během pochodu v Ladově kraji potkáte nejen známého kocoura, ale i opravdického hvězdáře nebo hastrmana. Každé dítě dostane na startu malou hračku a domácí mazlíček pamlsek. Tak sbalte batohy a hurá do Mnichovic.

Slavnosti levého a pravého břehu

Letos, už po sedmé se s podporou obcí Klecany a Roztoky u Prahy podařilo připravit tradiční Slavnosti pravého a levého břehu. Děti potěší soutěže a tvořivé dílničky, vědecké vystoupení nebo cirkusová školička. Dospěláci zde najdou stánky s lokálními dodavateli jídla i pití, Raritou pro návštěvníky je i přívoz, který nepřetržitě jezdí po celou dobu programu.

Ukládání hastmanů k zimnímu spánku v Pohádkové kovárně

Všichni čerti a hastrmánci si dají sraz před Pohádkovou kovárnou v Selibově. A čertů se bát nemusíte, jsou všichni hodní, protože jsou pohádkoví. Místní hastrmánky je dokonce pomohou uložit k zimnímu spánku a na dobrou noc jim zazpíváte.

Jičín – město pohádky

Pohádkové město Jičín ožije tradičním festivalem Jičín – město pohádky, letos s podtitulem Český rok aneb tradice tradičně i netradičně. Při tomto ročníku festivalu si připomene výročí jedné z nejznámějších pohádkových postav spojené s městem Jičín, a to Rumcajsem.

Dětské závody Dr. Maxe – Běhej lesy Boletice

Poznejte méně známá zákoutí Šumavy. Běhej lesy Boletice uzavírá sérii závodů a zavítá do ještě nedávno uzavřeného vojenského prostoru Boletice k nejvýše položenému českému rybníku Olšina. Před startem závodu čeká závodníky rozcvička na zahřátí a v cíli pak každý běžec obdrží originální dřevěnou medaili. V zázemí závodu na závodníky čeká bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Malí závoďáci se dozví o tom, jak se chovat k lesů, jak poznat stromy či stopy zvířat. A také si budou moct samozřejmě zaběhat. 

Regionální den železnice na Plzeňsku

V sobotu se slaví regionální Den železnice na Plzeňsku. Kromě jízd parních vlaků bude připraven bohatý doprovodný program v Chrástu u Plzně, ve Stupně a v Radnicích.

Dětský filmový festival

V Brně se bude o víkendu konat dětský filmový festival Malé oči. Těšit se můžete na filmové lahůdky a interaktivní program. Značná část programu bude zaměřena na animované filmy. Z nich diváci uvidí dlouhometrážní animované filmy Píseň moře a Ovečka Shaun ve filmu s živým dabingem. Nebude chybět  filmově- výtvarná dílna. Návštěvníci se dozví jak se tvoří animované filmy a budou také moci nahlédnout do zákulisí kina. 

Rodinný den plný soutěží

Přijďte si v sobotu zaskotačit do Hluboček. Dovádět bude celá rodina. Čekají vás soutěžní disciplíny jako lukostřelba, hod bramborou, plazení se za štěkotu kulometu, skákání v pytli a další.. Po celý den bude připravený doprovodný program, kde uvidíte  ukázky sebeobrany a poznávání zbraní. 

Dny NATO v Ostravě

Největší bezpečnostní přehlídka nás čeká o víkendu v Ostravě. Uvidíte spoustu prostředků, kterými disponuje česká republika a její spojenci na poli zajišťování bezpečnosti. Uvidíte těžké vojenské, policejní i záchranářské techniky, dinamické ukázky výcviku speciálních jednotek, letecké ukázky a prezentaci výzbroje, výstroje a vybavení útvarů. 

Kouzelný zámek Letovice

Kouzelný zámek Letovice pořádá dobročinnou akci na pomoc psímu útulku. Připraveny budou šermířská a taneční vystoupení. Během dne můžete navštívit tvořivé dílny nebo se vydat na kouzelnou stezku, na které budou děti pasováni do královského řádu.

 

Spoustu dalších tipů najdete samozřejmě na www.kamsdetmi.com

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení