Vyhledej kam s dětmi

Vyrazte s dětmi na výstavu Jizerské 50

Na Jizerskou 50 jsme vás zvali nedávno. Vždyť před pár dny proběhla její letní varianta a do „stopy“ tohoto slavného závodu se první zářijovou sobotu vrhly kromě tisíců dospělých i téměř čtyři stovky malých sportovců.

Než budou tratě Jizerských hor posypány sněhem, na to si ještě chvilku počkáme. Přesto pro vás máme další pozvánku, která se týká Jizerské 50. U příležitosti letošního padesátého ročníku vzniklo několik desítek unikátních uměleckých děl, které máte od soboty 9. září do neděle 17. září možnost vidět v pražském Mánesu.

Téma nejslavnějšího běžkařského závodu inspirovalo například Alenu Anderlovou, Michaela Rittsteina, Davida Vávru, Jakuba Flejšara a mnoho dalších.

Vyrazte s dětmi na výstavu SKOL!!!, povídejte si s nimi o tom, že i sport může sloužit jako umělecká inspirace. Vzpomenu-li si, jak nám vloni do redakce přicházely stovky plakátů k 50. Jizerské 50, které tvořily děti z celé republiky a často i celé třídy, nemám o budoucnost naší umělecké scény obavy. Byla to krásná díla a zasloužila by si samostatnou výstavu.

Ale ani v Mánesu se malí umělci nudit rozhodně nebudou. Pro všechny děti jsou připraveny omalovánky Kamsdětmi.com s tématikou Jizerské 50. 

A až budete opouštět prostory Mánesu, nezapomeňte, že na Slovanském ostrově se nachází úžasné dětské hřiště :-)

 

Více informací zde.

 

Na výstavu vás za Kamsdětmi.com zve Vendula Dittrichová

 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení