Vyhledej kam s dětmi

Víkend 12.-13. srpna před námi! Hurá na výlet

Kam se s dětmi chystáte tento víkend? Na koupání to tentokrát moc nebude, takže hurá na výlet. 

Běhej lesy Bílá - dětské závody Dr. Maxe

Proběhněte se s dětmi po beskydských lesích.  V sobotu se uskuteční závod Běhej lesy Bílá v srdci Beskyd a jeho součástí jsou také dětské závody Dr.Maxe. Děti mohou startovat v pěti různých kategoriích podle svého věku. Nejmenší špunty čeká trasa 500 metrů, větší běžci si budou poměřovat síly na 1 km. V zázemí závodu na účastníky čeká bohatý doprovodný program pro celou rodinu. 

S vodníkem parníkem

V neděli vyplouvá od Čechova mostu parník na tak trochu jinou prohlídku Prahy. Prahu můžete poznat z kapří a vodnické perspektivy při plavbě s vodníkem. Vodník vás zavede pod vodu i za vodu, na hrad i Vyšehrad, do časů kněžny Libuše i slavných císařů a hlavně do říše fantazie.

Léto s DOXíkem – rodinná dílna Změř mě

Odpočinout od školy, školky i práce si můžete nejen u bazénu! V DOXu opět připravili další rodinnou dílnu, při které si tentokrát vyrobíte vlastní opravdovou, přenosnou, hmatatelnou datovou schránku.

České pohádkové léto na zámku Loučeň

Na zámku Loučeň připravili na celý srpen České pohádkové léto. Průvodcem celé této akce je Večerníček, který je vždycky v úterý, středu, čtvrtek a sobotu přítomen v zámeckém parku jako maskot a provází celodenním programem. Hlavním hrdinou letošní zámecké sezóny je také animovaný loupežník Rumcajs. Děti se můžou těšit na Rumcajsovu výstavu, loupežnickou školu, polštářové dílničky nebo vaření lektvarů s čarodějnicí.

Mraveniště v písecké Sladovně

Písecká Sladovna pro vás připravila třetí pokračování nejoblíbenější a nejúspěšnější interaktivní expozice pro děti s názvem Mraveniště. První dvě verze mravenčího doupěte byly z kartónu. Nové Mraveniště je ještě lepší - je ze dřeva a ve Sladovně bude nastálo! My jsme se tam už byli podívat a jak jsme si to užili na to se můžete podívat na videu.

Čochtanova Třeboň

Už jste někdy potkali vodníka? Že ne? Tak to musíte přijet do Třeboně, kde jich můžete vidět hned několik desítek. Vynoří se z vodních hlubin ovšem jen tehdy, když je svolají Werichovci na víkend pro vodnické děti a jejich rodiče. A ovšem i pro všechny další přátele vody a vodníků.

Historické slavnosti na hradě Kost

Historické slavnosti vrátí Kost na dva dny do časů gotiky. Těšit se můžete na historicky oživený hrad v podobě rytířů, provazochodců, sokolnických ukázek, dobových tanců a zpěvů a oživené černé kuchyni.

Středočeské slavnosti na hradě Loket

Přijďte nasát atmosféru starých časů na hrad Loket. Uvidíte rytířská klání, kejklířské kousky nebo se pobavíte u divadelních taškařic. Vrcholem programu bude rytířský souboj za slávu a čest města, přičemž bojovníky čeká nejenom prstencový turnaj, ale prověří se i jejich schopnost ve střelbě, v hodu sekerou či odvaha ve zkoušce ohněm.

Dětský víkend na zámku Hrubý Rohozec

Zámek Hrubý Rohozec v Českém ráji bude celý víkend patřit dětem. Těšit se můžete na šermíře, tanečnice, divadla, řemesla a taškařiny.

Pohádkové safari v Podkrušnohorském zooparku

Podkrušnohorský zoopark v Chomutově určitě znáte, ale věděli jste, že se tady pořádají také jízdy Safari expresu s pohádkovou atmosférou. Během jízdy uvidíte spoustu pohádkových postaviček, na rybníce vodníka a rusalkami, peklo s čerty a nebe s anděly. Rezervace je předem nutná!

Dožínky pro děti na Babiččině dvorečku

Na sobotu se na Babiččině dvorečku chystají Dožínky pro děti s pohádkou O kohoutkovi a slepičce. Zahraje vám harmonikář, dopoledne uvidíte tradiční dožínkový průvod s předáním věnce hospodářům, jízdy na koních. Můžete se občerstvit, děti si zahrají v dětském koutku nebo se můžou podívat do Dědečkovy obrůrky s lesními zvířaty...

Na prknech, dlažbě i trávě

Živé umění pod šitým nebem oživí o víkendu brněnské ulice. Festival s třicetiletou tradicí vám nabídne akrobatická, divadelní i hudební představení. Děti i dospělí se mohou těšit na karneval, jehož součástí bude balónkování, malování na oblčej a výroba škrabošek. Chybět nebude ani kouzelník a klaun. 

Kováři na Slezskoostravském hradě 

V Ostravě na vás čeká celovíkendová kovářská podívaná, kde uvidíte umění kovářů z České republiky, ale i ze zahraniční. Pro děti bude připravena dětská kovárna, kde si mohou děti vyzkoušet kování. 

Pohádkový den na zámku Úsov

Druhá srpnová neděle se v Úsově ponese v pohádkovém duchu. Zámkem budou provázet rozličné pohádkové postavy. Během prohlídky návštěvníci setkají např. s panem králem, pomohou Pyšné princezně zachránit poupátko, nebo si zazpívají s Fintivou princeznou. Navštíví Křemílka a Vochomůrku, vodníka Volšovečka a také kuchyni čarodějnice Zlomíry. Na nádvoří mohou odvážlivci vyzkoušet Hádanky pánů z Vlašimi, Strašidelný labyrint a oblíbeného koníka.

Napoleonské hry na zámku Slavkov

V parku zámku Slavkov se v sobotu odehrají Napoleonské hry. Celodenní akce pro rodiny s dětmi i milovníky historie nabídne přehlídku vojáků, jejich výcviku, živý obraz z historie, ale i jarmark, empírový piknik a bitevní střet 200 vojáků. A samozřejmě nebude chybět naplnění chuťových pohárků dobrým jídlem a pitím.

Army den v Ořechově

V Army parku Ořechov kousek od Brna připravili na sobotu Army Day pro celou rodinu. Na branně-sportovním dni s atrakcemi pro děti i dospělé si vyzkoušíte třeba střelbu z různých typů zbraní, jízdu v transportéru, off roadu nebo na čtyřkolkách a také překážkovou dráhu. Zpřístupněno bude i místní vojensko-historické muzeum.

 

Spoustu další tipů najdete www.kamsdetmi.com.

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení