Vyhledej kam s dětmi

Léto na horách aneb kam s dětmi v Krkonoších

Spousta z vás vyráží v létě na hory. I my je máme rádi, tedy hlavně Krkonoše. Proto jsme pro vás připravili výběr toho nejlepšího, co právě Krkonoše přináší hlavně dětem.

 

Harrachov je náš oblíbený a rádi se sem vracíme. Tady rozhodně nesmíte vynechat Mumlavské vodopády, ke kterým vede Naučná stezka Liška. Hlavní dominantou je samozřejmě Čertova hora, hned pod ní, u lanovky, najdete Dětský park. Až vyjedete lanovkou nahoru, čeká vás nejen krásný výhled, ale i největší nafukovací bludiště v Čechách. Harrachov to je také Včelí naučná stezka nebo Vertical park. Tady si můžete vyzkoušet obří houpačku, horolezeckou stěnu a salta na bungee trampolíně. Pro nejmenší je v areálu dětská trampolína a ohrada s kůzlaty kamerunskými. No a samozřejmostí je jízda na bobové dráze.

V Rokytnici nad Jizerou najdete hned dvě zajímavé naučné stezky Pašeráckou a stezku Dřevosochání.

Špindlerův mlýn je další atraktivní cíl výletů. A žije to tady i v létě. Děti si to tady rozhodně užijí. Mají pro ně připravené speciální naučné stezky nebo hřiště s krásným výhledem na vrcholu lanovky na Medvědíně – Méďánkovo hřiště a Krakonošův palouček.  Stejně jako v Harrachově se tady projedete na bobové dráze nebo se vyřádíte Yellow pointu, kde si můžete půjčit třeba i koloběžky.  A pokud se zrovna nevydaří počasí, zkuste se podívat do Muzea Lega nebo do místního Aquaparku.

Pec pod Sněžkou – to je samozřejmě hlavně lanovka na Sněžku. Ve městě najdete Monkey park, prostě veliký lanový park pro malé i velké. I v Peci vyrostla bobová dráha a hned vedle ní Lemurie. Dětská aréna to je areál plný prolézaček, dlouhých adrenalinových skluzavek, velikých trampolín a s nafukovacím hradem. 

Jánské lázně mají od července velké lákadlo Stezku korunami stromů Krkonoše a rozhodně nezapomeňte navštívit Lanový a Baby park.

Mezi Janskými Lázněmi a Svobodou nad Úpou, s výhledem na Černou horu najdete Farmapark Muchomůrka. Je to místo, kde převládají přírodní herní prvky. Vyrostl tady hrad z balíků slámy, houpačky, indiánský tenis, kroket, ohniště na opékání buřtů.

Mladé Buky to je hlavně Baldův svět. Vodní hřiště je tvořeno různými prvky, které navazují na vodu. Na hřišti je spousta korýtek, mlýnků, stavidel, přehrádek nebo brouzdaliště. Děti této zábavě určitě neodolají. Baldův svět byl ještě dále rozšířen o mini zoo s holandskými kozami, pirátskou loď, lanovku a dokonce i podlahové Člověče, nezlob se!

Pohádková cesta Malou Úpou je dlouhá 17 km. A je umístěna v lokalitě Horní i Dolní Malé Úpy. Čeká na vás deset zastavení s pohádkami od české spisovatelky Marie Kubátové. Trasa je sice pro děti dlouhá, ale pokud si jí rozdělíte na pár dní, určitě litovat nebudete. 

 

 

Mnohem více tipů kam s dětmi nejen v Krkonoších najdete na www.kamsdetmi.com.

Pro Kam s dětmi Magda Dlouhá 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení