Vyhledej kam s dětmi

Kam s dětmi k vodě i za poznáním na jižní Moravě?

Kam s dětmi na celodenní výlet? Máme pro vás tipy, kam s dětmi vyrazit v Jihomoravském kraji do přírody k vodě a zároveň i za poznáním.

Brněnská přehrada 

Brněnská přehrada je rekreační oblastí, která nabízí možnosti koupání a také možnosti provozovat snad všechny druhy vodních sportů. Velmi oblíbená je lodní doprava. Parníkem se můžete z Bystrce dopravit až do Veverské Bítýšky. Nejoblíbenější zastávkou je však Hrad Veveří, kde se často o víkendech konají různé kulturní akce.

Vodní nádrže v Mariánském údolí

V Mariánském údolí najdete pět vodních nádrží a to U Kadlcova mlýna, Pod Hrádkem, Muchova bouda, Pod Hornekem a Pod Hádkem. První tři nádrže jsou v těsné blízkosti. Kolem všech vodních nádrží vede osm kilometrů dlouhá bezbariérová trasa a najdete tady samozřejmě i několik restaurací. To ale není vše. U nádrže Kadlcův mlýn se nachází bobová dráha, která má nejvyšší převýšení v České republice a její délka je něco málo přes kilometr. Dále můžete v Mariánském údolí navštívit Park Eldorádo, kde najdete výletní restauraci a oddychový areál s dětskými atrakcemi.

Přírodní koupací biotop v Kovalovicích 

Přístup do vody je zde vyřešen dřevěnými moly a schody z kamenných desek. Plavecká část biotopu je hluboká a v další části je umístěno dětské brouzdaliště s hřibem. Pro děti nechybí dětské hřiště a je tu i možnost sportovního využití. Součástí areálu je restaurace s terasou, převlékárny a hygienická zařízení, hřiště na beachvolejbal, minigolf, multifunkční hřiště s umělým povrchem na tenis, basketbal, volejbal, nohejbal, apod.

Pokud se budete chtít zchladit, můžete navštívit jeskyni Výpustek, která je dvacet kilometrů daleko od Biotopu.

Přehrada Křetinka 

Vodní nádrž, která  se nachází v okrese Blansko a určitě nadchne celou rodinu. Rozlehlá vodní plocha nabízí kromě koupání také provozování vodních sportů jako potápění, lodičky, yachting i windsurfing. Přístup do vody je možný například z pláží u obce Vranová. Kromě klasického rybaření zde můžete chytat ryby i z loděk.

Pokud se nechcete celý den "válet" u vody, pak se můžete podívat na zrekonstruovaný zámek Letovice, který se nachází přibližně 10 minut od Křetinky. Prohlédnout si zde můžete hladomornu i mučírnu. Odpočinout si v místním zooparku a když vás přepadne hlad, tak určitě navštivte zámeckou restauraci.

Biotop Bantice 

Kousek od Znojma najdete koupací biotop - přírodní koupaliště bez chemie. Nechybí tady víceúčelové hřiště a občerstvení. Když už budete mít dost sluníčka, určitě se vydejte do nedalekého Prehistoric parku ve Chvalovicích. Čeká vás tu 50 obživlých dinosaurů v životní velikosti, kteří se pohybují a vydávají zvuky, jako kdyby byli opravdu živí.   

 

Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com.   

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení