Vyhledej kam s dětmi

Kam s dětmi k vodě v Praze a okolí aneb koupeme se v přírodě

Kam s dětmi v tomhle horku? No přeci k vodě. Právě proto jsme pro vás připravili výběr přírodních koupališť  a biotopů v Praze a okolí.

 

Přírodní koupaliště Motol

V pražském Motole se můžete vykoupat u rybníka, který je napájen Motolským potokem. Koupaliště je vhodné zejména pro děti - není hluboké a má písčité dno. Je zde také možnost sportovního vyžití jako například ping-pong, volejbal a dalších her.  

Hostivařská přehrada

Přehrada se nachází v nádherné a klidné lokalitě uprostřed Hostivařského lesoparku. Pouze pár minut cesty z centra Prahy naleznete přírodní koupaliště s největší vodní plochou v Praze, kolem níž se rozprostírá jedna z nejkrásnějších přírodních částí v hlavním městě.

Koupaliště Džbán

Koupaliště Džbán je venkovní koupaliště na okraji Prahy 6 - Vokovicích vedle přírodní rezervace Divoká Šárka. V areálu se nachází stánky s občerstvením, rozlehlé parkoviště a k ubytování je možné využít nedaleký kemp. Milovníci nudismu zde pro sebe naleznou velmi oblíbenou pláž.

Biotop Radotín

Biotopové koupaliště v Radotíně tvoří umělá vodní nádrž s přírodním vzhledem, která se čistí biologicky - bez chemie, pouze pomocí rostlin a ekosystémů ve filtračních lagunách. Koupání je vhodné nejen pro rodiny s malými dětmi, ale i pro alergiky, kterým by chlór v klasickém koupališti vadil.

Koupaliště Šeberák

Volnočasový areál a restaurace Šeberák se nachází na Praze 4. Kromě zeleně a příjemného prostředí šeberáckého rybníka nabízí prostory pro sportovní aktivity, jakými je beach volejbal, pétanque či ping-pong, součástí je přírodní koupaliště.

Přírodní koupaliště Sadská

Jen 20 min jízdy z Prahy se nachází velmi příjemné prostředí pro rekreaci s průzračně čistou vodou jako stvořené pro slunění na písečných plážích či pro ležení ve stínu borových lesů. Koupání zde si oblíbily především rodiny s dětmi. Je tu však i vyhrazená pláž pro naturisty a volejbalové hřiště.

Jezero Lhota

Břehy jsou převážně písčitého nebo travnatého charakteru, místy prorostlé rákosem. Pláže jsou osázeny borovicovými lesy s příměsí vzrostlých dubů. Jezero je vyhledáváno zejména pro svou velmi  dobrou kvalitu vody. Areál jezera poskytuje zázemí  pro sportovní i zábavné aktivity.

Proboštská jezera u Staré Boleslavi

Pláže jezera jsou převážně písčité, místy porostlé vegetací. Místo je oblíbené milovníky windsurfingu. Místní koupaliště nabízí návštěvníkům hřiště, kurty, dětský koutek a restauraci s parkovištěm. V provozu je také malý autokemp.

Přírodní koupaliště Nový Rybník v Příbrami

Sportovní a rekreační areál Nový Rybník se nachází na jihovýchodě města. Koupaliště je napájené povrchovou vodou z Příbramského potoka. V areálu nechybí dětský koutek s prolézačkami a pískovištěm, starší děti ocení hřiště na malou kopanou.

Biotop Jince

V Jincích na pomezí Příbramska a Berounska se můžete vykoupat v unikátním přírodním koupališti, které stojí na místě toho původního, klasického betonového.

Jezero Poděbrady

Koupaliště Jezero Poděbrady je přírodní areál u vytěženého pískového povrchového dolu. Rozloha vodní plochy je kolem 260 ha. Areál se nachází 5 minut chůze od centra města na levém břehu Labe a je obklopen vzrostlou zelení.

Přírodní koupaliště Harasov

Rybník Harasov s písčitým dnem leží v Kokořínském dole na říčce Pšovce. Mimo travnatého břehu zde můžete vyzkoušet 2 písčité pláže. Při silnici se nachází placené parkoviště pro auta, dále je tu možnost občerstvení v Rybářské baště. Koupání je zdarma. Voda zde bývá studenější, zato vždy čistá.

Jezero Konětopy

Krásná zatopená pískovna s kvalitní vodou, kde najdete travnatou i písčitou pláž. Jezero se nachází poblíž hlavní silnice mezi obcemi Konětopy a Dřísy. Plocha je z části oplocená a poskytuje příjemné prostředí k letní rekreaci. Jezero obklopuje borovicový les. Na vodě stojí starý bagr, který nyní slouží jako skokanský můstek do vody.

 

Spostu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení