Vyhledej kam s dětmi

Auta 3 aneb Blesk McQueen jde do důchodu

Příběh závoďáka s červenou kapotou je jeden z nejoblíbenějších u nás doma. První díl, který vznikl už v roce 2006, si rád pouští nejen čtyřletý syn, ale kupodivu i starší dcera. Minulý týden vstoupilo do kin třetí pokračování a to jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít.

Nutno dodat, že nás zcela minul díl druhý, takže srovnávám pouze s jedničkou. Blesk McQueen zestárnul a na okruhu ho nahrazují auta nové generace. On to ale nechce ještě zabalit, maká na sobě pod vedením „koučky“, jezdí na páse, na trenažéru, ale stále nedosahuje v tréninku kýžené rychlosti. Celá tato moderně pojatá část může divákovi – rodičovi připomínat jeho boj s časem, snahu i přes šediny a vrásky „na kapotě“ vypadat jako dvacátník. Nadsázky v podobě hlášek o Zátopkovi a Haničce Zagorové sice posmutnělé oko rodiče trochu rozveselí, dětský divák si ale přijde na své zejména při tréninkových jízdách Blesk McQueena se starou gardou závoďáků. Budou děti odcházet z kina poučeni, že staří mají ustoupit mladším a rychlejším, a že starší generaci je třeba ctít? Nejsem si jista, i když z filmu tyto hodnoty celkem přirozeně vyplynou.

Každopádně mé děti odcházely z kina nadšené, následovala koupě kšiltovky s McQueenem, kterou syn od té doby z hlavy ještě nesundal. A o tom to je… :-)

 

Pokud jste se ještě nezapojili do soutěže o vstupenky do kina a dárky s motivem filmu, rychle to napravte. Soutěž běží do půlnoci 19. června. Více zde.

Vendula Dittrichová

 

 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení