Vyhledej kam s dětmi

Haló, haló, víkend volá! Už víte kam s dětmi?

Kam s dětmi o víkendu? Už nikde nehledejte, naše tradiční víkendové tipy vám poradí.


První Letní den s Nadačním fondem Šestý smysl

První letní den nás sice čeká až příští týden, ale s Nadačním fondem Šestý smysl se bude slavit už v neděli. Sportovně-charitativní se odehraje v areálu fotbalového hřiště SK Střešovice. A na své si přijdou děti i dospělí. Součástí bude i fotbalový zápas celebrit Top Real Praha proti teamu nadačního fondu. Děti se vyřádí na skákacím hradu či skluzavce nebo trampolíně. Nebude chybět ani oblíbený klaun a jeho balónková show a také malování na obličej. Finanční prostředky z výtěžku akce budou použity na podporu 5letého Péťi, který to v životě nemá vůbec jednoduché.  

Pražské služby dětem

Ladronka bude v sobotu patřit hlavně dětem. I letos se můžete těšit na rodinné odpoledne plné zábavy, hudebních vystoupení a tradičně nebude chybět ukázka techniky Pražských služeb. Děti si budou moct dokonce zkusit, jaké to je sedět za volantem popelářského auta.

Hostivařský pohádkový les

Hostivařský lesopark se promění v Pohádkový les. Na děti čeká pohádková trasa, na které je potkají čarodějnice, piráty i třeba vodníky.

Den s Policií v Letňanech

Pokud máte doma malého nebo i velkého milovníka všeho, co souvisí s Policií, pozor! Určitě se zajeďte podívat do Letňan. Koná se tam totiž Den s Policií.  Děti se mohou těšit na spoustu zajímavých soutěží a atrakcí, no a hlavně auta, koně, ale i hasiče, záchranáře a spoustu dalšího.

Zámek Dobříš dětem

Zámek dětem. To je velkolepá akce pro rodiny na zámku Dobříš. Na děti čekají pohádková stanoviště, soutěže, hudební vystoupení a mnoho dalšího. Prostě den plný zábavy.

Pohádkový zámek Točník

Hrad Točník opět po roce zaplní hlavně děti. Představí se různé divadelní a šermířské soubory, kouzelníci, kejklíři, známí kreslíři a karikaturisté i orientální tanečnice. Program je velmi bohatý, současně probíhá na třech hradních nádvořích. K vidění mnoho řemesel, které si na místě můžete vyzkoušet.

Regionální den PID v Berouně

Další regionální den Pražské integrované dopravy se bude v Berouně. Hlavním centrem dění bude zdejší vlakové a autobusové nádraží, odkud se budou rozjíždět historické vlaky i autobusy do širokého okolí.

Den otců aneb táta jako z pohádky na zámku Loučeň 

Kolik pohádkových tátů, otců a tatínků znáte? Určitě pana krále, co měl tři syny či tři dcery, tatínka Jeníčka a Mařenky, vodníka Hastrbucha, a pochopitelně Rumcajse, který svou rodinu měl rád nadevšechno. Přijeďte tedy se svými dětmi na zámek Loučeň a vypravte se do pohádky za těmito pohádkovými táty.

Velké rytířské slavnosti a Čokoládobraní na Starých Hradech

Středověk neskončil – trvá. Navštivte dobový tábor starohradských rytířů a nechte se unést krásou pravého středověku. Jedinečné rytířské souboje v netradičním podání. Čest a síla, trest a právo středověku, hudba, ohně, řemesla, tržiště a dobové pokrmy.

Westernový den ve Stonetownu

Mimo bohatého programu, ve kterém uvidíte akční divadlo, zábavné scénky, ukázky westernových dovedností, soutěže nejen pro děti a mnoho dalšího, pro vás ve Stonetownu připravili hru o stavbě železnic.

Dny otevřených dveří Býčí skála

Běžně nepřístupné jeskyně Býčí skála u Adamova se na následující tři víkendy otevírá veřejnosti. Jeskyně Býčí je druhým nejdelším jeskynním systémem v České republice. Měří přes 13 kilometrů. Bylo tady nalezeno více než 40 koster a množství předmětů z doby bronzové. V jeskyni se stálá teplota 9 stupňů, takže doporučujeme teplejší oblečení.

Běhej lesy Lednice

Další závod Běhej lesy Lednice se tentokrát koná v opravdu pohádkovém prostředí s krásnou přírodou a unikátními historickými památkami. Zatímco dospělí mají na výběr 21 nebo 11 kilometrů, na ty nejmenší čekají trasy od 500 metrů do 1 kilometru. Před startem závodu čeká závodníky rozcvička na zahřátí a v cíli pak každý běžec, a to i děti, obdrží originální dřevěnou medaili. V zázemí závodu na závodníky čeká bohatý doprovodný program pro celou rodinu.

Den Policie v Ostravě 

Výjimečná prezentace práce policistů, hasičů, záchranářů, vojáků i dalších složek vás čeká v prostorách Slezskoostravského hradu. V průběhu akce uvidíte ukázky speciálního vozového parku, motocyklů nebo výstroje a zbraní. Scházet nebude ani vrtulník. Pro děti jsou připraveny různé testy,  kvízy a soutěže.

Zámecké slavnosti v Kuníně

Areál zámku a zámeckých zahrad v Kuníně přichystal už 19. ročník Zámeckých slavností. V programu nebude chybět spousta kostýmovaných účinkujících, kejklířů nebo jezdců na koních.  Na své si přijdou i děti. Připraveno bude divadélko se spoustou dětských písniček. A všichni si určitě užijí tradiční jarmark  a předvádění řemesel.

Tátafest ve Zlíně

I tátové si zaslouží svůj vlastní den. A slavit se bude i ve Zlíně. Kromě tvořivých dílniček, her a aktivit pro celou rodinu bude připraven bohatý doprovodný program a pestrá představení. 

Pohádkový zámek v Lešné

Pohádková akce pro rodiny s dětmi na zámku Lešná u Valašského Meziříčí volně navazuje na letošní výstavu "Hvězdy stříbrného plátna". V první, odpolední části se zábavnou formou dozvíte o něco o černobílých starých filmech. V podvečerní části vás program zavede do příběhů klasických českých pohádek.

 

Spoustu dalších tipů kam s děti nejen o víkendu najdete na www.kamsdetmi.com

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení