Vyhledej kam s dětmi

Blíží se víkend. Kam vyrazíte?

Blíží se další víkend a my vám opět přinášíme náš tradiční výběr akcí. U většiny z nich je vstupné zdarma.

Kašpárkohraní

Největší tuzemský rodinný festival opět po roce rozehraje Letenské sady. Na letošním ročníku nebude chybět Tomáš Klus,  bejbypunková partička Kašpárek v rohlíku nebo Márdi s Pítrsem z Vypsané fixy se svým projektem Mixle v piksle. Jako každý rok připravili pořadatelé bohatý program plný hudby, divadel, sportu, uměleckých dílen a dalších aktivit, kde si můžete vyzkoušet nové dovednosti! Vstup na tuto akci je zdarma.

Pražská muzejní noc

Letos už po čtrnácté ožije Praha Muzejní nocí. Nabídne 49 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 79 objektech. Všude bude připravený zajímavý program a určitě si užijete i jedinečnou atmosféru. Dopravu budou, už také tradičně, zajišťovat speciální autobusy. A i děti se mají rozhodně na co těšit. Budou pro ně připravené nejen sportovní, výtvarné nebo hudební workshopy.

Víkend otevřených zahrad po celé republice

Celý víkend se koná Víkend otevřených zahrad. Po celé republice se otevře spousta parků, arboret nebo zámeckých zahrad. Těšit se můžete na místa známá i neznámá, bohatý doprovodný program zahrnující komentované prohlídky, aktivity pro děti a koncerty.

Víkend otevřených dveří na Letišti Václava Havla

Letiště Praha slaví 80. narozeniny a k této příležitosti přichystalo Den otevřených dveří. Uvidíte letadla, letištní hasiče nebo sokolníky a budou také připravené speciální prohlídky. Děti zabaví divadla, kouzelníci nebo promítání pohádek. A nejlepší na tom je, že je všechno zdarma.

Liberecký jarmark

Zveme vás na tradiční Liberecký jarmark, centrum zaplní jarmareční stánky a připraven je samozřejmě také bohatý doprovodný program. Těšit se můžete na divadelní představení, tanec šlechticů, součástí bude také vystoupení historických tanců, staročeské hudby, rytířských soubojů.

Řemeslné Choltice

Letošní ročník bude ve znamení historického tržiště jaké znáte z pohádek se zlodějem, žebrákem, místním bláznem atd. Děti budou zapojení do chodu celého historického tržiště, budou honit zloděje pomáhat místnímu bláznovi, žebrákovi....

Den pozemního vojska Bahna

Jednodenní ukázka výzbroje současné i historické armády, kdy v režírovaných scénách předvádí účastníci použití techniky. Kluby vojenské historie inscenují ukázky z dramatických a vojensky zajímavých okamžiků české historie, ať se jedná o operace první světové války, roku 1938, válečné operace na východní či západní frontě nebo na území protektorátu. Vstup je zdarma!

Historický víkend aneb strašidla a mumraje plzeňské

Na celý víkend ožije historické centrum města Plzně šermířskými souboji, dobovou hudbou, strašidly a pohádkovými bytostmi.. Připravena budou šermířská vystoupení, turnaje na koních, průvody, dobová hudba i tržiště a mnoho dalšího. Hlavní postavou bude tentokrát Golem tak, jak ho znáte filmu, chybět nebude ani Rudolf II., jeho alchymisté a těšit se můžete i na noční programy.

Runtour Rákosníčkův běh v Plzni

Máte doma malá zlobidla, co mají energie na rozdávání a pořád by někde lítala? Máte pocit, že když se je snažíte chytit, je to téměř nadlidský úkol? Vezměte je na RunTour. 

Pohádková neděle na zámku v Telči

Přímo pohádková neděle se odehraje za zámku v Telči. V zámeckém parku bude pro děti připravená pohádková cesta. Probíhat budou i divadelní, hudební a šermířská představení nebo se můžou nejen děti vydat Po stopách kavalíra, z Itálie až do Telče v rámci kostýmových prohlídek zámku.

Slavnosti dřeva na Stezce korunami stromů

Slavosti dřeva se odehrají na Stezce v korunách stromů na Lipně. Budete překvapeni, co vše se dá ze dřeva vyrobit. Děti se vyřádí ve skákacím hradu, zúčastní se tvořivých dílen, nechají si namalovat barevný obličej a pobaví se s kejklířem. Kejklíř Slávek totiž vždy děti ohromí žonglováním, drobnými kouzly, triky s ohněm, trochou akrobacie a nebude chybět ani vystoupení chůdařské skupiny.

Otevření Kamzíkovy stezky

Kamzíkova stezka je novou atrakcí Parku Sportu, který najdete v Hlubočkách u Olomouce. Je to unikátní systém překážek a žebříků ve výšce až 13 metrů nad zemí. Celý víkend bude připravený i bohatý doprovodný program. V provozu bude třeba bobová dráha s délkou 850 metrů, bungee a gymnastické trampolíny, lukostřelba, disc-golf, minigolf. Děti si určitě užijí jízdu na poníkovi nebo se projedou v kočáře.

Dětský den na téma: Aby první pomoc nebyla poslední

Pro děti i pro rodiče připraveny stanoviště, kde si budou moci ověřit sví znalosti v první pomoci, anatomie člověk nebo obvazovací techniky. Část akce bude věnována vynálezům ve zdravotnictví a také historii. Naučíte se poskytnout první pomoc, nahlédnete do lékárny a laboratoře, vyzkoušíte termokameru, bude se hasit hořící domeček. Na to vše a mnoho dalšího se můžete těšit v Technickém muzeu v Brně. 

Den otevřených dveří v Dopravní společnosti ve Zlíně

Pestrý program určený pro malé i velké se bude konat ve Zlíně. Čeká na vás prohlídka dispečinku, vozidel, dílen, technického zázemí, průjezd myčkou, ale také hry a soutěže pro děti, občerstvení, nafukovací balonky či živá hudba. Dokonce se můžete projet historickými autobusy a trolejbusy, které vás zavezou například k zámku Klečůvka. 

 

Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com. 

> Komentáře

Partner projektu

Přepnout do klasického zobrazení